MS / OD China

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het MS / OD China-programma is een uniek joint degree-programma tussen Wenzhou Medical University (WMU) en het New England College Of Optometry ( NECO ). Studenten die het programma voltooien, behalen twee graden: de master of science en de doctor in de optometrie. Het MS / OD China-curriculum combineert het AODP-curriculum en de Master of Science-graad met gezamenlijke klinische externe stages die zes maanden in Boston-gebaseerde rotaties en zes maanden aan Wenzhou Medical University omvatten.

In China begon optometrisch onderwijs pas in 1988 aan de Wenzhou Medical University. Sinds die tijd zijn de discipline en het beroep naar voren gekomen als een vijfjarig medisch programma binnen het medische onderwijssysteem van China. Studenten in het programma ontvangen het hoogste niveau van training in optometrie en krijgen de nodige referenties om leidende posities in de medische onderwijs- en gezondheidszorgsystemen van China te bekleden. In 2000 accepteerde het ministerie van Volksgezondheid optometrie formeel als een subspecialiteit van de geneeskunde.

In november 2000 NECO WMU en NECO een uniek joint degree-programma om een groep goed geïnformeerde en bekwame optometristen in China te ontwikkelen die de hoogste posities in het medische onderwijs- en gezondheidszorgsysteem van China konden bekleden. Het doel van het programma is om een kerngroep van individuen te ontwikkelen die zijn opgeleid in optometrie en opgeleid als wetenschappers om de kwaliteit van oogzorg te verbeteren en educatieve programma's te ontwikkelen op het gebied van optometrie in China.

Afgestudeerden van het programma hebben de volgende functies bekleed:

President van Wenzhou Medical University, Wenzhou, China

Vice-president van Wenzhou Medical University, Wenzhou, China

Directeur onderzoek en ontwikkeling bij het aangesloten oogziekenhuis, Wenzhou, China

Directeur van internationale programma's voor de School of Optometry and Ophthalmology, Wenzhou, China

Landencoördinator van gezondheidsdiensten voor de International Special Olympics

Editor van contactlenzen , optometrische instrumenten , visuele neurofysiologie en oogheelkundige lenzen

Vice-directeur van het aangesloten oogziekenhuis, Wenzhou, China

Principal Lecturer bij Wenzhou Medical College, Wenzhou, China.

Afgestudeerden van het MS / OD China-programma hebben ook subsidies ontvangen van de National Natural Science Foundation of China, de Natural Science Foundation van de provincie Zhejiang en het ministerie van Volksgezondheid in Peking. Ze zijn verkozen in het People's National Congress, hebben op nationaal niveau lezingen gegeven en hebben aanzienlijke bijscholing gegeven op het gebied van contactlenzen voor de oogheelkundige industrie.

Twaalf NECO faculteitsleden zijn naar Wenzhou, China afgereisd om cursussen te geven aan de WMU. Het klinische externship dat de afgelopen jaren aan de Wenzhou Medical University is opgericht, is opgenomen als een electieve externe rotatiesite voor de vierdejaars OD-studenten van NECO .

Laatst bijgewerkt op jan 2021

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

New England College of Optometry (NECO) is an optometry school that prepares the next generation of eye care providers, educators, and innovators through a rigorous curriculum and extensive clinical e ... Lees meer

New England College of Optometry (NECO) is an optometry school that prepares the next generation of eye care providers, educators, and innovators through a rigorous curriculum and extensive clinical experiences. New England College of Optometry graduates compassionate and skilled optometrists prepared to practice in diverse settings. Lees Minder