MSc in Molecular Medicine

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

MSc in Molecular Medicine

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU

Inhoud van de opleiding

Training in moleculaire en biomedische onderwerpen en methoden met een focus op onafhankelijk laboratorium werken om medisch relevante onderzoeksvragen te helderen.

Wat is Molecular Medicine?

Signaalwegen, pathomechanismen, moleculaire basis van menselijke aandoeningen en moleculaire schakelaars als therapeutische doelwitten - dit zijn slechts enkele van de aspecten die in de masteropleiding in Molecular Medicine. Deze opeenvolgende programma bestrijkt een breed scala aan onderwerpen uit de basisprincipes van menselijke ontwikkeling om gedetailleerde signalering cascades op de single cell niveau. In aanvulling op de theoretische achtergrond onderwezen in lezingen en seminars biedt het curriculum veel praktische training in verschillende gebieden van fundamenteel en translationeel onderzoek.

Doelgroep

Het programma is gericht op het aantrekken van studenten die geïnteresseerd zijn in experimenteel onderzoek op het grensvlak van de geneeskunde, biologie en scheikunde. Vereisten voor toelating zijn een eerste graad in Natuurlijke of Life Sciences - vooral Moleculaire Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen - En een goede medische en moleculaire kennis. Het programma wordt gegeven in het Engels.

Inhoud

Het curriculum bestaat uit verplichte modules die theoretische aspecten te dekken, e. g. in de immunologie, neurowetenschappen, oncologie, de ontwikkeling, de structurele biochemie, imaging, genetica en systemen geneeskunde, evenals de belangrijkste vaardigheden in proefdierkunde, biologische veiligheid, onderzoeksopzet en schrijven. Verplichte electieve seminars en praktische trainingen zorgen voor individuele specialisatie. Het programma eindigt met een zes maanden onderzoeksproject (scriptie en colloquium).

  • 55 studiepunten: Geavanceerde cursussen, seminars en soft skills
  • 35 studiepunten: Praktische training
  • 30 ECTS studiepunten: Experimental Masterscriptie

Wat zijn de voorwaarden voor toelating?

Het programma is bedoeld voor studenten die een bachelor's degree in Molecular Medicine of in een nauw verwant onderwerp uit de Life Sciences met een cijfer van ten minste 2,5 (goed). U kunt zich aanmelden, zelfs als je nog niet klaar bent met je bachelor, op voorwaarde dat u ten minste 150/180 ECTS hebben verdiend en zal de mate onmiddellijk te beëindigen. U kunt ook van toepassing als u een diploma in de geneeskunde (Duitse staatsexamen of gelijkwaardig) te houden.

De voertaal in de masteropleiding is het Engels. Daarom moet je een adequaat niveau van gesproken en geschreven Engels van ten minste B2 zoals gedefinieerd door het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader te tonen.

Student Services vergoeding

De bijdrage van de studenten bedraagt ​​momenteel 42 euro per semester. Een toeslag van 70 euro dekt de verplichte basis "semester ticket", een transit pas die studenten voorziet van onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer in de grootstedelijke regio Nürnberg 07:00-06:00 weekdagen en de klok rond in het weekend (voor een optionele lading de pas kan geldig de klok rond elke dag) zijn.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
4 semesters
Voltijd
Price
Prijs
Gratis
Locations
Duitsland - Neurenberg, Beieren
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2019
Duitsland - Neurenberg, Beieren
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan