MSc / PGDip / PGCert Advanced in Dementia Studies

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Advanced Dementia Studies is een programma voor parttime afstandsonderwijs. Door online te studeren, beschikt u over de flexibiliteit om uw studies in uw beroepsleven aan te passen en van en met studenten van over de hele wereld te leren.

 • MSc Advanced Dementia Studies - 3 jaar
 • PGDip Advanced Dementia Studies - 2 jaar
 • PGCert dementiestudies - 1 jaar

Het programma is ontworpen om u te ontwikkelen als een leider op uw gebied van dementiezorg en u in staat te stellen het beste beschikbare bewijs te gebruiken om uw werk te ondersteunen. We nemen een mensenrechtenperspectief over om de ervaring van mensen met dementie te begrijpen en moedigen multidisciplinaire samenwerking tussen teams en gebruikersbetrokkenheid aan. Ons programma wordt ondersteund door baanbrekend onderzoek.

Dit programma is bedoeld voor Britse en internationale studenten die:

 • Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de sociale zorg die een specifieke kwalificatie willen behalen in het werken met mensen met dementie.
 • Vrijwilligers die al contact hebben met mensen met dementie.

Met onze flexibele aanpak kunt u studie combineren met werk en privé. Onze online cursussen zijn ontworpen om direct toepasbaar te zijn op de werkplek en om u te helpen bij het ontwikkelen van de praktijk van uzelf en uw collega's.

We gebruiken verschillende virtuele leeromgevingen zodat studenten kunnen communiceren met de cursusbegeleiders en medestudenten. Voor elke module krijgt u een studiegids voor modules aangeboden door het cursusteam. Het bevat oefeningen, activiteiten en links naar audio- en beeldmateriaal. Om de leerervaring te verbeteren, wordt u gevraagd om een bijdrage te leveren aan online discussiegroepen en deel te nemen aan real-time tutorials.

Deadline voor aanmelding: 21 augustus 2020

Toelatingseisen

Kandidaten moeten een eerste graad hebben met 2: 2 of hoger in een relevant vakgebied.

Als u echter al eerder ervaring hebt opgedaan met succesvol studeren op een undergraduate of postdoctoraal niveau, kunt u zich aanmelden, met bewijsmateriaal zoals certificaten en transcripties. Het programmateam neemt een beslissing op basis van de algehele kwaliteit van uw aanvraag.

Als u geen eerstegraads diploma of een gelijkwaardig diploma hebt, wordt u mogelijk gevraagd om een portfolio met bewijsmateriaal in te dienen ter ondersteuning van uw aanvraag, waarvoor u een score van ten minste 60% moet behalen. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat u zich tijdig aanmeldt, want dit moet worden goedgekeurd voordat u met de cursus kunt beginnen.

Oefen toelatingseisen

Je moet al een werkrol hebben, of een vrijwillige plaatsing, die je regelmatig in contact brengt met mensen met dementie. De minimale contactvereiste is 2 uur per week gedurende het academiejaar (september tot juni). Dit contact moet tijdens uw studie regelmatig, direct en doorlopend zijn. Het is niet genoeg om alleen te werken in een omgeving of dienst die zorg voor dementie biedt; je moet regelmatig de gelegenheid hebben om te communiceren met een reeks mensen met dementie in de loop van je dagelijkse werk of vrijwillige rol. Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit contact wordt onderhouden als uw werkgever of uw rol in de loop van uw studie verandert.

U moet ook toegang hebben tot een computer met een internetverbinding en bereid zijn gemiddeld 15 uur per week aan uw studies te besteden.

Vanwege het toegepaste karakter van de onderwijs- en leeractiviteiten op het programma en de directe implicaties ervan voor de praktijk, bijvoorbeeld door het zoeken naar betrokkenheid en mening van belanghebbenden bij projecten en het beoordelen, plannen en evalueren van initiatieven voor praktijkontwikkeling, zullen aanvragers goedkeuring moeten vragen voor studeren binnen hun werk of vrijwillige setting van een manager voorafgaand aan het begin van de cursus.

Engelse taalvereisten

Studenten voor wie Engels niet de eerste taal is, moeten ofwel eerder hebben gestudeerd op bachelorniveau of hoger in het Engels, of IELTS 6.5 hebben zonder subtests van minder dan 5,5 of gelijkwaardig.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Leren en beoordelen

Dit deeltijdprogramma op afstand wordt verzorgd door middel van digitaal verbeterde leer- en onderwijsmethoden, inclusief realtime tutorials, interprofessionele discussiegroepen, praktijkgerichte oefeningen, gerichte en zelfgestuurde studie.

Leermateriaal bestaat uit:

 • Een interactieve studiegids voor elke module.
 • Online aanvullende bronnen, waaronder podcasts, video's en lezingen.
 • Online realtime tutorials.
 • Online discussiegroepen een gelegenheid om te netwerken met collega's.
 • Een studieplanner voor elke module inclusief sleuteldata en tijdlijn voor het voltooien van de module-activiteiten.

De interactieve studiegids biedt:

 • Een overzicht van de doelstellingen van de module.
 • De leerresultaten die van studenten worden verwacht, worden verwacht.
 • Begeleiding voor de online oefeningen.
 • Details van opdrachten.
 • Details van metingen.

Elke module bevat een: i) formatieve beoordeling (dwz tutor feedback op geschreven werk in uitvoering); dit werk is niet beoordeeld en u kunt wijzigingen aanbrengen die uw mentor aanbeveelt voordat u uw definitieve opdrachten indient; ii) summatieve beoordeling (dwz definitief); dit zal zijn door middel van een of twee stukken werk voor elke module die wordt beoordeeld en meetellen voor je eindcijfer voor de prijs. Er zijn verschillende soorten beoordelingen die casestudy's, schriftelijke rapporten over praktijkgericht werken en kritische reflecties op bewijsmateriaal omvatten.

Collegegeld

De kosten zijn afhankelijk van het aantal benodigde credits.

 • 10 credits £ 554
 • 20 credits £ 1108
 • 30 credits £ 1.663
 • Dissertatiemodule (indien van toepassing) £ 2.399

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt bij het verduidelijken van plannen door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal georganiseerde workshops.

Carriere vooruitzichten

Een award voor dementiestudies kan een goede ontwikkeling voor je carrière zijn als je al in dementie werkt en je wilt specialiseren in dit vakgebied. De verwachtingen over de kwaliteit van zorg die mensen met dementie moeten krijgen, worden steeds groter. Dit betekent dat er veel mogelijkheden voor je zullen zijn om vooruitgang te boeken in je carrière, nadat je succesvol hebt gestudeerd op dit geavanceerde niveau.

Veel van onze studenten ontvangen promoties of zijn succesvol in het aanvragen van nieuwe berichten. De postdoctorale programma's in Dementiestudies leiden echter niet tot een professionele kwalificatie of registratie.

Studieondersteuning

Onze uitgebreide ondersteuningsdiensten zullen u helpen om uw volledige potentieel te bereiken - zowel academisch als persoonlijk.

Wij bieden alles wat u nodig hebt om het beste uit uw tijd met ons te halen en met succes verder te studeren en naar de wereld van afgestudeerde banen te gaan.

Onze ondersteunende diensten omvatten:

 • Persoonlijke docenten
 • Handicap diensten
 • Counseling diensten
 • MyBradford student ondersteuningscentra
 • De studentenvereniging
 • Geestelijk adviseurs en geestelijken
 • Een kinderdagverblijf op de campus
 • Halls bewakers

We hebben goed gevulde bibliotheken en uitstekende IT-faciliteiten op de hele campus. Deze faciliteiten zijn tijdens de looptijd 24 uur per dag geopend, wat betekent dat je altijd een plekje vindt om dingen gedaan te krijgen op de campus.

Onze Academic Skills Advice Service zal met u samenwerken om uw academische, interpersoonlijke en overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen.

Onderzoek

De University of Bradford levert sinds 2001 geaccrediteerde programma's in Dementiestudies en heeft een lange geschiedenis van baanbrekend onderzoek met betrekking tot persoonsgerichte zorg voor dementie en innovatieve methodologieën voor het onderzoeken en ontwikkelen van praktijken in gezondheidszorg en sociale zorg voor mensen met dementie.

Alle onderwijs op het programma is op onderzoek gebaseerd en wordt geleverd door een academisch team dat actief betrokken is bij relevante gebieden van dementieonderzoek. Leden van het cursusteam hebben onderzoeksprojecten en studies voltooid met behulp van film, muziek, fotografie, vertelling, gespreksanalyse en andere participatieve methoden om het begrip van de ervaring met dementie te vergroten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder