MSc in Digital Health

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MSc Digital Health is een eenjarige interdisciplinaire masteropleiding. Het onderzoekt hoe de gezondheidszorg wordt getransformeerd door middel van data-analyse en digitale technologieën en biedt studenten de vaardigheden en expertise die nodig zijn voor digitale gezondheidszorg.

De MSc in Digital Health biedt een interdisciplinaire benadering van digitale gezondheidsprincipes en -praktijken. Studenten verkennen belangrijke theoretische concepten in digitale gezondheid en krijgen praktische training die kan worden toegepast in medische technologie en klinische datarollen.

highlights

 • Gericht op studenten die een carrière in digitale gezondheid willen ontwikkelen en onderzoek naar belangrijke theoretische concepten in medische technologie combineert met training in vaardigheden die worden gebruikt in de gezondheidszorg.
 • Biedt een substantiële inleiding tot de toepassing van analytisch denken en data-analysetechnieken in een gezondheidszorgomgeving.
 • Het interdisciplinaire karakter van de cursus betekent dat je een reeks methodologische benaderingen kunt verkennen.
 • Verbanden met collega's van de National Health Service (NHS) bieden een echte verbinding met de gezondheidszorg.

Digitale technologie transformeert de gezondheidszorg. Het helpt om zorginstellingen efficiënter te maken en patiënten beter te kunnen diagnosticeren, behandelen en bewaken, waardoor de kwaliteit van leven van patiënten verbetert. Die transformatie creëert een behoefte aan professionals die de bestaande medische technologieën begrijpen en die over de vaardigheden en expertise beschikken om nieuwe technologieën te ontwikkelen, medische gegevens te analyseren en het beleid inzake medische gegevensanalyse te informeren. Studenten van het Digital Health-programma kunnen deze rollen invullen.

Het programma behandelt zowel de principes als de praktijk van digitale gezondheid. Je ontwikkelt een goed begrip van de theoretische onderbouwing van digitale gezondheid en leert hoe data wordt verkregen en gebruikt in medische settings, hoe klinische beslissingen worden genomen en hoe technologie medische besluitvorming verandert. Je wordt ook getraind in praktische data-analysevaardigheden voor medische contexten en leert hoe je digitale technologie kunt gebruiken om uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg aan te pakken.

De mate onderscheidt zich door zijn interdisciplinaire karakter en omvat wetenschappelijk personeel van een aantal verschillende scholen. Het interdisciplinaire karakter van de opleiding betekent dat je een scala aan methodologische benaderingen onderzoekt en ideeën uit verschillende disciplines gebruikt om digitale gezondheidskwesties te belichten.

Lesindeling

De MSc-graad is een voltijds programma van een jaar. Studenten voltooien een kernmodule in Semester 1 (september tot december) en een tweede kernmodule in Semester 2 (januari tot juni). Studenten nemen een of twee optionele modules in elk semester. De periode van juni tot augustus wordt gebruikt om het zomeronderzoeksproject af te ronden.

De MSc-graad omvat zowel onafhankelijke als groepsstudie en lesmethoden omvatten seminars, workshops en praktische oefeningen. De meeste modules worden beoordeeld via cursussen, inclusief schriftelijke opdrachten, casestudyoefeningen en presentaties.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

Elk semester is georganiseerd rond kernmodules en onderzoekt de theorie en methodologieën die nodig zijn om het zomeronderzoeksproject te voltooien.

Semester 1

 • Digital Health Principles: behandelt hoe gegevens worden verzameld en verwerkt in medische settings, hoe klinische beslissingen worden genomen en hoe technologie de manier verandert waarop deze beslissingen tot stand komen.

Semester 2

 • Digital Health Practice: ontwikkelt praktische vaardigheden bij het aanpakken van zorguitdagingen door middel van digitale technologie met behulp van voorbeelden uit de praktijk.

facultatief

Optionele modules stellen u in staat om de mate van uw persoonlijke en professionele interesses vorm te geven.

De optionele modules die beschikbaar zijn, variëren elk jaar maar hebben doorgaans betrekking op onderwerpen als:

 • data-analyse
 • gegevensethiek en privacy
 • Wereldgezondheidsbeleid en -praktijken
 • principes van de uitvoeringswetenschap
 • informatie visualisatie en visuele analyse
 • machine learning
 • programmeerprincipes en praktijk.

In Semester 1 zullen alle studenten normaal gesproken een optionele module volgen in kwantitatieve methoden, tenzij ze voldoende achtergrondinformatie hebben.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en de aanwezigheid kan beperkt zijn.

project

De laatste module van de MSc-graad is het zomeronderzoeksproject. Het project neemt de vorm aan van een periode van onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek waarin je een diepgaand digitaal gezondheidsprobleem verkent. Door middel van het project, pas je de theorie en analytische methoden toe die je hebt geleerd in de kernmodules.

U kunt ervoor kiezen om uw onderzoeksproject te presenteren als:

 • een schriftelijk beleidsproject dat benadrukt dat u beleidskwesties kritisch kunt beoordelen,
 • een multimediaportfolio die de nadruk legt op uw vermogen om digitale gezondheidsconcepten te presenteren in indelingen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen,
 • een geschreven proefschrift dat aantoont dat je academisch rigoureus onderzoek kunt plannen en uitvoeren.

Als studenten ervoor kiezen om de projectvereiste voor de MSc niet af te ronden, zijn er uittredingsonderscheidingen beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten een Postgraduate Certificate of een Postgraduate Diploma kunnen geven. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PG Cert of PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Onze fantastische wereldwijde reputatie maakt de University of St Andrews afgestudeerden die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. De MSc in Digital Health biedt de vakkennis en algemene vaardigheden die nodig zijn voor digitale gezondheidsgerelateerde carrières in zorginstellingen, farmaceutische bedrijven, medische technologie-industrieën en de overheid. Je zal:

 • Wees getraind in de theoretische en praktische aspecten van digitale gezondheid.
 • De kans krijgen om een zomeronderzoeksproject uit te voeren dat doorgaans de analyse van echte gezondheidsgegevens omvat - ofwel om digitale gezondheidstools en -technologieën te beoordelen, of om nuttige kennis uit de gegevens te halen, of beide.
 • Ontwikkel bredere overdraagbare vaardigheden op gebieden zoals projectmanagement, teamwerk en communicatie van academische concepten naar gemengde doelgroepen.

Naast je studies kun je M-Skills voltooien, een programma van persoonlijke en online workshops en trainingsmateriaal voor Masters-studenten. M-Skills helpt je de bredere persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te slagen in je opleiding en je inzetbaarheid te vergroten.

Daarnaast biedt het Career Center een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt het een programma met evenementen om studenten te helpen hun inzetbaarheidsvaardigheden op te bouwen.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate degree. Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • De Graduate School for Interdisciplinary Studies verwelkomt aanvragers uit een reeks van disciplinaire achtergronden, waaronder, maar niet beperkt tot, computerwetenschappen, geografie, management, wiskunde en geneeskunde. Kandidaten kunnen komen van een technische achtergrond en willen hun vaardigheden toepassen op medische problemen, of hebben meer medisch georiënteerde achtergrond en willen de technische vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om complexe medische problemen op te lossen.
 • Aanvragers moeten vaardigheid in analytisch denken en rekenen op een hoog niveau aantonen. Dit kan zijn via niet-gegradueerde modules in een analytische of numerieke discipline of relevante professionele ervaring.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere punten dan het minimum te halen. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV (één pagina).
 • persoonlijke verklaring uitleggend.
  • waarom je hebt aangevraagd voor deze cursus,
  • hoe het zich verhoudt tot uw persoonlijke of professionele ambities,
  • hoe je academische en professionele achtergrond laat zien dat je over de vaardigheden beschikt om op postdoctoraal niveau effectief te kunnen werken.
 • twee origineel ondertekende academische referenties op papier met kop.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Beurzen

Beurzen zijn bedoeld om studenten te helpen zichzelf te ondersteunen tijdens hun studie.

Postdoctorale leningen

Leningen zijn beschikbaar voor studenten die voldoen aan de verblijfsvergunning en andere criteria.

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in the fifteenth century, St Andrews is Scotland's first university and the third oldest in the English speaking world. St Andrews is a unique place to study and live. Nestled on the east coas ... Lees meer

Founded in the fifteenth century, St Andrews is Scotland's first university and the third oldest in the English speaking world. St Andrews is a unique place to study and live. Nestled on the east coast of Scotland, students may find themselves crossing golf-courses on their way to class, or jogging along the beach after dinner. Not only does the University have a world-class reputation, but it also offers a diverse range of social activities, including over 140 student societies and 50 sports clubs. Historic buildings are juxtaposed against the modern facilities, and the many student traditions truly make studying at St Andrews an unforgettable experience. Lees Minder