MSc in duurzame industriële farmaceutische biotechnologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

NU TOEPASSEN!

Innovatie en duurzaamheid

Het Department of Excellence of Biotechnology Chemistry and Pharmacy van Siena University is een gloednieuwe Second Cycle Master's Degree in Sustainable Industrial Pharmaceutical Biotechnology (SIPhaB).

Onze focus ligt op de industriële biotech-farmasector, waar Italië op de eerste plaats staat in Europa voor export en productie en eerste in de wereld voor innovatieve contracten.

Om het concurrentievoordeel te behouden, is een paradigmatische verandering nodig voor het onderwijs, waar cruciale elementen moeten worden opgenomen in de sociaal-milieu-economische duurzaamheid en de diepgaande digitale transformatie van Gezondheid en Industrie 4.0.

SIPhaB is een uniek nieuw educatief programma dat biochemie combineert met kennis van management en duurzame ontwikkeling.

Een nieuwe professional

We hebben de ambitie om een nieuwe polyvalente, multi-competente, transversale professionele verantwoordelijkheidsrol op te leiden voor de biotech-farmasector.

De student van SIPhaB zal daarom zeer multifactoriële en multidisciplinaire kennis verwerven op een solide bio-moleculaire geavanceerde wetenschappelijke basis over het meest innovatieve en duurzame groene bio-industriële scenario.

Een afgestudeerde met verworven internationaal management en regelgevende competentie met betrekking tot duurzame ontwikkeling.

Eindelijk een afgestudeerde met de 10 topvaardigheden aangegeven door het derde World EconomicForum.

Een nieuw educatief model

Om kennis en knowhow effectief te vervoegen, hebben we SIPhaB samen ontworpen met humanistische en economische universitaire afdelingen en voornamelijk met onze industriële partners.

SIPhaB-programma biedt brede educatieve tijd aan podia, seminars en webinars in samenwerking met de extra-academische en industriële wereld over kwesties die anders aan het licht zouden komen in een ander universitair programma.

We gebruiken innovatieve en meeslepende lesmethoden, waarbij we industriële territoriale laboratoria exploiteren en de ontwikkeling van passie, interesse, nieuwsgierigheid, emotioneel begrip, het vermogen van teamwerk versus conventionele individuele universitaire programma's bevorderen.

We stellen een nieuw geïntegreerd en flexibel onderwijsmodel voor.

NU TOEPASSEN!

Toelatingseisen

Kandidaten moeten een driejarige Bachelor / Undergraduate-graad (of hoger) hebben.

(BA) in een van de volgende studiegebieden:

 • biotechnologie
 • Biologische Wetenschappen
 • landbouw en bosbouw
 • Landbouwwetenschappen en -technologieën
 • Chemische wetenschappen en technologieën
 • Farmaceutische wetenschap en technologieën
 • Fysische wetenschappen en technologieën

De toelating van internationale studenten wordt geëvalueerd door de EC via Transcript en Curriculum, mogelijk geïntegreerd door een online interview.

Acceptatie vóór inschrijving

De SIPhaB-commissie beoordeelt het transcript en het curriculum van elke aanvrager.

Selectieve beoordelingstest

Succesvol geëvalueerde aanvragers nemen deel aan een verplichte selectieve beoordeling.

Na de evaluatie

Zodra de aanvrager slaagt voor de selectieve beoordeling, ontvangt hij / zij een officiële acceptatiebrief van de University of Siena die, indien nodig, nodig is voor de VISA-aanvraag.

NU TOEPASSEN!

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

NU TOEPASSEN!

Academische kalender

Afdelingen aan de University of Siena hebben een semestersysteem ingevoerd.

Het academisch jaar bestaat uit twee delen: van oktober tot januari en van maart tot mei. Aan het einde van elke termijn is een onderzoeksperiode gepland.

Elke afdeling heeft echter een eigen academische kalender, die te vinden is op de website van de afdeling (in de rubriek "Didattica"): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

Indicatieve academische kalender 2020-2021

Najaarstermijn (1e semester)

 • Lezingenperiode: 1 oktober 2020 - 18 januari 2021
 • Examenperiode: 21 januari - 1 maart 2021

Lentetermijn (2de semester)

 • Lezingenperiode: 4 maart - 14 juni 2021
 • Examenperiode: 17 juni - 31 juli 2021

NU TOEPASSEN!

Collegegeld

Bepaling van de bijdragebedragen

Het verschuldigde bijdragebedrag van elke student die is ingeschreven voor opleidingen, masteropleidingen of masteropleidingen met één cyclus die door de University of Siena wordt bepaald op basis van de volgende elementen:

 • Categorie waartoe de opleiding behoort;
 • De economische status van de naaste familie van de student, zoals deze wordt uitgedrukt door de equivalente economische situatie-indicator (ISEE) voor het jaar onmiddellijk voorafgaand aan het jaar van inschrijving;
 • Inschrijvingsjaar;
 • University credits behaald (ECTS credits) in de twaalf maanden voorafgaand aan 10 augustus.

De opleiding valt onder een van de drie onderstaande categorieën:

 • Geesteswetenschappen-sociale studies (VS)
 • Technisch-wetenschappelijk (TS)
 • EU gereguleerde gezondheidszorg (EU)

Opmerking: Voor studenten die onderdaan zijn van een niet-EU-lidstaat en geen inwoner van Italië zijn en voor studenten waarvoor de ISEE-berekening niet van toepassing is op hun naaste familie, kan een aanpassingscoëfficiënt worden toegepast die afhankelijk is van het land van herkomst.

De University of Siena stelt een berekeningspagina voor collegegeld beschikbaar: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Università di Siena fotoarchief / Shutterstock

Een sterke internationale missie

In zijn acht eeuwen geschiedenis heeft de University of Siena een breed scala aan studies geproduceerd op veel verschillende gebieden van cultuur.

In de loop der jaren heeft de University of Siena haar strategie voor internationalisering verbeterd, met als doel haar internationale academische relaties te versterken en studenten en onderzoekers uit verschillende delen van de wereld aan te trekken.

Aan het begin van de 21e eeuw is deze historische instelling in staat geweest om uitdagingen aan te gaan die verband houden met de globalisering van leren, kennis en onderzoek met een groot aantal internationale samenwerkingen.

Elk jaar worden nieuwe internationale samenwerkingsovereenkomsten en projecten opgezet, steeds meer graden en cursussen in het Engels, met goede plaatsing in nationale en internationale ranglijsten; dit zijn enkele sterke punten van de University of Siena .

Welkom in Siena

De University of Siena is een van de oudste universiteiten van Europa en werd opgericht in 1240.

De geschiedenis is geëvolueerd naast de culturele traditie van Toscane, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Siena ligt in het hart van Toscane, te midden van een landschap van zacht glooiende heuvels. Gebouwd op drie steile heuvels en omringd door oude muren, is het een unieke stad waar studenten een winstgevende studieperiode kunnen doorbrengen, vol met mogelijkheden voor hun persoonlijke verrijking.

NU TOEPASSEN!

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Lees Minder