MSc in farmaceutische analyse

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Verwerven van de vaardigheden, kennis en hands-on ervaring voor een carrière als een farmaceutische analist in de industrie of Academia.

Wie ben je?

Je bent waarschijnlijk een afgestudeerde fysica of life sciences - scheikunde, farmacie en biologie.

Maar je kunt ook op je werk zijn en je professionele vaardigheden willen ontwikkelen. Als dat zo is, bieden we deze cursus ook een keer per week in deeltijd aan.

Waarom deze cursus studeren?

Onze industriële partners vertellen ons altijd dat ze mensen zoals jij nodig hebben. Analisten behoren tot de meest gewilde professionals met enkele van de hoogste inzetbaarheidspercentages.

Je krijgt praktische training over de modernste scheidingstechnieken, zoals HPLC / MS en GC / MS, in het speciaal gebouwde laboratorium voor farmaceutische analyse, ontworpen in samenwerking met Agilent (een toonaangevende fabrikant van instrumenten)

Houd er rekening mee dat

Aanvragen voor deze cursus, ontvangen na 30 juni, worden mogelijk niet geaccepteerd. Een aanbetaling is vereist om een plaats te beveiligen.

Farmaceutische analyse Hoogtepunten

Dit programma wordt gezamenlijk gegeven door vooraanstaande experts uit het veld tussen de School of Chemistry and Chemical Engineering en de School of Pharmacy.

Industry Links

Onze industriële partners hebben de cursusstructuur beïnvloed, om ons te vertellen wat ze nodig hebben van de nieuwste analytische afgestudeerden. We hebben gastcolleges van de industrie om u te vertellen over de problemen waarmee zij worden geconfronteerd, in het veld.

Carrièreontwikkeling

Inzetbaarheid is een belangrijk voordeel van de cursus. Ierland, noord en zuid, is een belangrijk knooppunt voor de farmaceutische industrie.

Faciliteiten van wereldklasse

Alles is op de campus en de cursus is zeer praktisch en interactief. Je krijgt praktische training over de modernste scheidingstechnieken, zoals HPLC / MS en GC / MS, in het speciaal gebouwde laboratorium voor farmaceutische analyse, ontworpen in samenwerking met Agilent (een toonaangevende fabrikant van instrumenten)

Ervaring van studenten

Dr. Panagiotis Manesiotis, de cursusleider, heeft een achtergrond in analytische en materiaalchemie. Zijn onderzoek heeft betrekking op plastic antilichamen: maken van polymeren wat de natuur van eiwitten maakt: robuustere en goedkopere antilichamen maken. Sanering van het milieu: samenwerken met de voedingsindustrie en milieubeschermingsinstanties om waardevolle hulpbronnen uit afval terug te winnen en te recyclen tot nuttige materialen - waaronder fosfor en stikstof in voedselafval en zelfs zware metalen uit afvalwater. Lees meer over het baanbrekende onderzoek van dr. Manesiotis en het recente partnerschap van de school met Agilent dat heeft geresulteerd in een nieuw speciaal gebouwd lab: bit.ly/2Nd56tn

In de afgelopen jaren is de vraag naar hoogopgeleide analytische wetenschappers, zowel in de industrie als in de academische wereld, exponentieel toegenomen.

Deze cursus biedt geavanceerde training in chemische analyse, met een focus op toepassingen in de farmaceutische sector.

Dr. Panagiotis Manesiotis

Cursusdirecteur

cursus details

Je leert de theorie achter de modernste analytische technieken en krijgt de kans om je vaardigheden te oefenen met behulp van de modernste instrumenten.

Je wordt getraind in technieken zoals:

 • Vloeistof- en gaschromatografie (HPLC, GC)
 • Massaspectrometrie (MS)
 • Thermische analyse (DSC, TGA)
 • Röntgenkristallografie (PXRD, XRD)
 • Nuclear Magnetic Resonance (NMR) spectroscopy

Je krijgt ook een training over QA / QC-aspecten van de farmaceutische industrie. Voor je onderzoeksproject, ga je 2-3 maanden door in een laboratorium. U hebt de mogelijkheid om dit in de industrie te doen, bijvoorbeeld in Almac.

Lesuren

Hoorcolleges / practica worden elke dag op één dag afgenomen om dag-release schema's te ondersteunen. Lesgeven kan buiten de normale lesuren beschikbaar zijn ter ondersteuning van deeltijdstudenten.

Carriere vooruitzichten

Invoering

Dit programma is bedoeld om studenten voor te bereiden op werk als analisten in de farmaceutische en aanverwante bedrijfstakken.

Er is momenteel een grote vraag, zowel lokaal als internationaal, voor afgestudeerden met analytische vaardigheden in deze sector.

De postdoctorale studenten van Queen profiteren van buitengewone voordelen. Unieke initiatieven, zoals Degree Plus en Researcher Plus, versterken onze inzet voor inzetbaarheid, terwijl innovatieve leiderschaps- en executive-programma's naast sterlingintegratie met bedrijfsexperts onze studenten helpen om belangrijke leiderschapsposities te verwerven, zowel nationaal als internationaal.

Werk na de cursus

Waar kun je over vijf jaar zijn?

Je zou kunnen werken als een laboratoriumanalist of senior analist, in kwaliteitsborging of kwaliteitscontrole of in een industriële R

Je kunt zelf afgestudeerde rekruten aansturen, door de analyse en de kwaliteit van medicijnen af te melden en partijen in de wereld vrij te geven.

Je zou verder kunnen studeren voor het behalen van een doctoraat en doorgaan naar een academische carrière.

De belangrijkste focus van deze opleiding is de farmaceutische analyse, maar je training zou kunnen openen carrière Pathways in andere gebieden, zoals de voedingsindustrie of de bescherming van het milieu.

Werkgelegenheid Links

Veel van onze vorige studenten zijn gaan werken voor bedrijven zoals:

 • Almac
 • Randox
 • Norbrook
 • Actavis (voorheen Warner-Chilcott)

Leren en onderwijzen

De cursus biedt plaats aan zowel voltijdse als werkende deeltijdstudenten.

Contacturen (per week):

 • Voltijd: 12-20 uur
 • Part-time: 8-12 uur

Beoordeling

Aan de cursus gerelateerde beoordelingen worden hieronder beschreven:

 • Schriftelijke examens
 • Doorlopende beoordeling
 • Onderzoeksproject proefschrift

Toegangsvereisten

Afstuderen

 • Normaal gesproken een 2.2 Honours diploma of een gelijkwaardige kwalificatie aanvaardbaar voor de universiteit in de chemie, farmacie of een nauw verwant onderwerp. Prestaties in belangrijke modules worden in aanmerking genomen.
 • Kandidaten met relevante werkervaring zullen van geval tot geval in overweging worden genomen.

Internationale studenten

Raadpleeg de specifieke informatie voor uw land voor informatie over internationale kwalificatie-equivalenten.

Engelse Taalvereisten

Bewijs van een IELTS * -score van 6,0, met niet minder dan 5,5 in elk onderdeel, of een gelijkwaardige kwalificatie die aanvaardbaar is voor de universiteit is vereist. * Genomen in de afgelopen 2 jaar

Internationale studenten die een aanvraag willen indienen bij Queen's University Belfast (en voor wie Engels niet hun eerste taal is), moeten hun bekwaamheid in het Engels kunnen aantonen om ten volle te kunnen profiteren van hun studie of onderzoek. Niet-EER-onderdanen moeten ook voldoen aan de Britse Visa en Immigration (UKVI) immigratievereisten voor de Engelse taal voor visumdoeleinden.

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je aan deze opleiding begint, biedt INTO Queen's University Belfast een scala aan Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn bedoeld om uw Engelse bekwaamheid voor toelating tot dit niveau te verbeteren.

 • Academisch Engels: een intensieve cursus Engels en studievaardigheden voor succesvol universitair onderzoek op universitair niveau
 • Pre-sessioneel Engels: een korte intensieve academische cursus Engels voor studenten die een opleiding volgen aan Queen's University Belfast en die hun Engels moeten verbeteren.
Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Lees meer

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Lees Minder