Ma in gezondheidswetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Inhoud en doel

De Master of Arts in de Health Sciences aan de Universiteit van Luzern biedt studenten uit een breed scala van disciplines de nodige kennis en vaardigheden in de richting van een uitgebreide kennis van de gezondheid, het functioneren en invaliditeit.

In het hart van het programma is de geleefde ervaring van personen, en hoe mensen omgaan met hun omgeving in het kader van de gezondheid. Studenten leren hoe om te beschrijven, te begrijpen en de gezondheid van een persoon te beïnvloeden vanuit een sociaal-wetenschappelijk perspectief. Studenten hebben ook de mogelijkheid om te kiezen voor een grote en meer diepgaande kennis op een bepaald gebied, afhankelijk van hun professionele belangen en carrière richting.

De MA Health Sciences heeft tot doel een nieuwe dimensie in onderzoek, bepaling gezondheidszorg, en gezondheidszorg beheer brengen van baanbrekende de ontwikkeling en toepassing van een integrale aanpak op het gebied van gezondheid. Het is de ideale curriculum innovatie in onze samenleving te bevorderen, waar de vergrijzing en de toenemende prevalentie van chronische ziekten zijn een grote uitdaging binnen de gezondheidszorg.

Toekomstige studenten

Het programma verwelkomt studenten met verschillende achtergronden, zoals natuurwetenschappen, biologie, geneeskunde, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. Voor vragen over toelatingseisen, organisatie en planning van het onderzoek, neem dan contact op met de school via ons aanvraagformulier.

Carriere vooruitzichten

De MA Health Sciences biedt de ideale voorbereiding voor studenten die streven naar een carrière in de gezondheidszorg in een dynamische en interdisciplinaire omgeving. In onze Master programma, zijn we toegewijd aan het opleiden van studenten, zodat zij zich in een uitstekende positie om hun carrière in de gezondheid-gerelateerde gebieden, waaronder posities in het onderzoek, in de particuliere sector, gezondheidszorg administratie / volksgezondheid, onderwijs, bevordering van de gezondheid te bevorderen, en het management in staat en federale gezondheidsinstanties.

Overzicht Master Program in Health Sciences

Master of Arts in Health Sciences (Interdisciplinaire Studie programma, 120 ECTS-credits)

  • Basic Studies: het menselijk functioneren Sciences 16 Credits, Health Systems and Services 6 Credits, Methods I 12 Credits, Methods II 6 Credits, onderzoek en professionele vaardigheden I 8 credits, onderzoek en professionele vaardigheden II 8 credits, onderzoek en professionele vaardigheden III 8 credits, onderzoek en professionele vaardigheden IV 4 Credits
  • Majors: Gezondheid Communicatie, Gezondheid Gedrag en Management, Gezondheid Economie en Health Policy, Health Services Research, onderzoeksmethoden - 20 Credits
  • Master Thesis: met Research Stage en mondelinge verdediging - 32 Credits

Studie Programma

De tweejarige masteropleiding met 120 studiepunten bestaat uit kern cursussen, aangeboden tijdens de eerste drie semesters, en de grote cursussen starten in het tweede semester. De kern cursussen omvatten verschillende modules: menselijk functioneren sciences, gezondheidszorg systemen en diensten, onderzoeksopzet en kwantitatieve / kwalitatieve onderzoeksmethoden. Andere kern cursussen omvatten wetenschappelijke en professionele ontwikkeling van vaardigheden. Vanaf het tweede semester kunnen studenten kiezen voor een belangrijke, op basis van hun interesse. Na het eerste jaar zullen de studenten worden verplicht om een ​​stage te doen en start een onderzoek, terwijl de vierde (laatste) semester zal worden gewijd aan het voltooien van de masterproef.

Majors

Onze majors bieden studenten de unieke kans om nauw samen te werken met hun begeleiders en de verdere ontwikkeling van hun expertise op het gekozen gebied van belang.

  • Health Communication: Het bestuderen van de wetenschap van het gebruik van communicatie voor de gezondheid beslissingen te beïnvloeden op het individuele niveau, in instellingen en in het beleid.
  • Health Behavior and Management: Leren hoe gezond gedrag en gezondheid ervaringen kunnen worden aangepakt en veranderd met de juiste interventies.
  • Health Economics & Health Policy: Het verstrekken van de stichting en de beginselen van het economisch denken en theorieën van de politieke wetenschap te begrijpen complexe gezondheidszorg systemen, en de toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg te identificeren en aan te pakken.
  • Onderzoek van de Gezondheidszorg: Het leren van de methoden om de effectiviteit van de gezondheidszorg te evalueren en de prestaties van de gezondheidszorg systemen te beoordelen.
  • Onderzoeksmethoden: Het ontwikkelen van vaardigheden om besluitvormingsprocessen steun in de gezondheidswetenschappen en aanverwante gebieden met behulp van state of the art kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

Stage en Master Thesis

Studenten hebben de unieke mogelijkheid om te solliciteren voor een betaalde stage bij een samenwerkende partner organisatie van het ministerie van Volksgezondheid Sciences en Health Policy. Ze hebben de kans om de eerste hand ervaring op te doen in het toepassen van hun kennis en vaardigheden in de gezondheidswetenschappen onderzoek en praktijk. Tijdens hun stage, zullen de studenten worden verwacht dat zij hun masterproef voorstel, dat zal worden ondersteund door hun leidinggevende en de leden van de onderzoeksgroep te ontwikkelen.

Getuigenissen van studenten

«De MA Health Sciences programma biedt mij met een uitgebreide kennis in de gezondheidszorg vanuit verschillende perspectieven en bereidt me goed voor de toekomstige uitdagingen in de spannende gebied van gezondheid.»
Lukas Studer, Graduate 2015, Major Health Economics and Health Policy

«Door te kiezen voor de Major in onderzoeksmethoden en het doen van mijn onderzoek stage bij Swiss Paraplegic Onderzoek in Nottwil, ik voel dat veel mogelijkheden binnen de wereld van gezondheidsonderzoek voor me geopend.»
Siri Svedberg, Graduate 1015, Major Research Methods.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Department of Health Sciences and Health Policy of the University of Lucerne promotes research and prepares scientists to work in the field of health and disability from a biopsychosocial perspect ... Lees meer

The Department of Health Sciences and Health Policy of the University of Lucerne promotes research and prepares scientists to work in the field of health and disability from a biopsychosocial perspective. Lees Minder