Master in de biomedische wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in de biomedische wetenschappen

Programma overzicht

De Graduate Program in de Biomedische Wetenschappen (BMS) in samenwerking met de Koning Faisal Specialist Hospital & Research Centre (KFSHRC) biedt onderzoek en opleidingsmogelijkheden met internationale kaliber wetenschappers leiden tot een M.Sc. diploma uitgereikt door Alfaisal University in een onderscheidende moderne educatieve instelling. Het programma staat open voor zowel mannelijke als vrouwelijke studenten, Saoedi-Arabië en niet-Saoedische.

Het ministerie van Onderwijs (MOE) goedgekeurd Master in de biomedische wetenschappen (MBS) is een tweejarig programma waarin studenten kunnen kiezen om een ​​van de vier tracks te sluiten; Moleculaire en Celbiologie (MCB), Infection Control (IC), Klinische Embryologie & Reproductive Biology (Cerb) en Biotechnologie (BIOT). Elke track heeft een gemeenschappelijke kern cursussen, evenals twee opties; Thesis en cursussen alleen. De optie Thesis bestaat uit ten minste 24 studiepunten van de cursussen in aanvulling op een Thesis. De cursussen-enige optie bestaat uit ten minste 42 studiepunten van cursussen, waaronder een Project. De eerste drie tracks zijn aan de Saoedische Commissie voor Gezondheid Specialties ingediend voor accreditatie / certificering.

Moleculaire en Celbiologie (MCB)

Potentiële carrière voor afgestudeerden onder meer de groeiende markt in de moleculaire geneeskunde, biotechnologie, en biomedisch onderzoek.

Infection Control (IC)

Afgestudeerden uit bereid zullen zijn om te werken als infectiepreventie specialisten in de gezondheidszorg op een gevorderd niveau.

Klinische Embryologie & Reproductive Biology (Cerb)

Het curriculum is ontworpen om kerncompetenties te trainen in de klinische embryologie theorie en praktijk, zodat succesvolle studenten om strategisch te plaatsen voor een carrière in de klinische embryologie en / of de reproductieve wetenschappen / geneeskunde.

Biotechnologie (BIT)

Dit is een gezamenlijke multidisciplinaire track met de Colleges van Science & General Studies and Medicine. Cursussen komen geavanceerde technieken van moleculaire biologie, genetische manipulatie, nanotechnologie en hun toepassing in de diagnose van ziekte, geneesmiddelformulering en geneesmiddelafgifte.

Collegegeld

  • Inschrijvingsgeld SR 500
  • Jaarlijkse Collegegeld (wijten aan het begin van elk studiejaar) SR 100.000
  • Geschatte boeken en materialen voor elk jaar SR 6000
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alfaisal University was founded by the highly reputed King Faisal Foundation in 2002 as one of the first Private Non-Profit, research and teaching universities in the Kingdom committed to achieving in ... Lees meer

Alfaisal University was founded by the highly reputed King Faisal Foundation in 2002 as one of the first Private Non-Profit, research and teaching universities in the Kingdom committed to achieving international standards of excellence. Lees Minder