Master in de computational biomedische engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Presentatie

Wij heten u welkom in de pagina's van onze meester op Computational Biomedical Engineering. Deze eenjarige research master wordt aangeboden door de afdeling van de informatie- en communicatietechnologieën en de afdeling Experimentele en Health Science van de Universiteit Pompeu Fabra (UPF) in Barcelona.

Waarom heeft onze moderne samenleving nodig biomedische ingenieurs?

De Europese Unie kaderprogramma voor onderzoek en innovatie heeft geïdentificeerd acht maatschappelijke uitdagingen. De eerste uitdaging is 'gezondheid, demografische veranderingen en welzijn'. Om te gaan met deze uitdaging vereist vooruitgang op gebieden zoals geneeskunde, biologie, techniek, natuurkunde, informatietechnologie, toegepaste wiskunde, om er maar een paar te noemen. Echter, verder te gaan dan de vooruitgang in de afzonderlijke wetenschappelijke disciplines we een solide interface die deze gebieden met elkaar verbindt en die groeit samen met hun snelle vooruitgang nodig. Deze multidisciplinaire interface is geconstrueerd door biomedische ingenieurs.

Wie zit er achter onze Meester?

Wij zijn een consortium van onderzoeksgroepen van het Departement van informatie- en communicatietechnologieën en de afdeling Experimentele en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Pompeu Fabra. Ons doel is om te hosten en mentor getalenteerde studenten niet alleen tijdens hun meester studies, maar mogelijk ook voor de volgende PhD studies. Ons onderzoek groepen zijn wereldwijd bekend om hun wetenschappelijke bijdragen en zijn ook in de voorhoede van de technologie-overdracht. Dit excellence zal worden weerspiegeld in een uitstekende kwaliteit van de inhoud die we zijn toegewijd aan te bieden aan de masterstudenten.

Wat pedagogische aanpak doet onze Meester te nemen?

Onze meester richt zich duidelijk op onderzoeksprojecten. Elke student zal worden georganiseerd en begeleid door één van de onderzoeksgroepen. We zullen de achtergrond en de belangen van de individuele student rekening te houden bij het toewijzen van de student tot een bepaalde onderzoeksgroep. De studenten voeren hun masterproef in hun onderzoeksgroep. Buiten dat zullen ze worden ingebed in de dagelijkse activiteiten van deze groepen, zoals de deelname aan leesgroepen, journal clubs, of regelmatige interactie met junior onderzoekers en toezichthouders. De taal van onze meester is 100% Engels.

Wat wetenschappelijke benadering heeft onze Master richt zich op?

Computationele technieken in de biomedische techniek zijn de belangrijkste focus van onze meester. Dit omvat de kwantitatieve analyse van biomedische beelden en signalen als het modelleren van levende organismen en medische hulpmiddelen. Beginnend op cellulair niveau tot het niveau van hele organismen, de andere analyse en modelleerprojecten beslaan vele verschillende schalen van biologische organisatie. Concrete voorbeelden zijn de analyse van elektro-opnamen van patiënten met epilepsie, het ontwerp van chirurgische instrumenten of zelforganisatie van afzonderlijke cellen en celpopulaties in gezondheid en ziekte.

Academische programma-overzicht

Standaard is onze meester is een jaar research master met full-time inzet en 60 ECTS (zie studiepunt (ECTS)). Het kan ook worden gedurende twee jaar met rust inzet.

We hebben een sterke focus op het onderzoek van de student. De student zal worden geïntegreerd in een van onze onderzoeksgroepen aan dit project uit te voeren en om de masterproef erover te schrijven. Dit proefschrift project werk zal worden begeleid door een senior lid van de onderzoeksgroep en zal goed zijn voor 25 ECTS. De verplichte cursus 'onderzoek en wetenschap seminars' van 5 ECTS dient om de integratie van de studenten in hun onderzoeksgroepen verder te versterken. Het onderwerp van deze cursus zijn regelmatige georganiseerde interacties tussen de master-studenten en leden van hun onderzoeksgroep, zoals promovendi, postdocs en hoogleraren. Deze interacties omvatten de samengevoegde bespreking van de lopende wetenschappelijke projecten van verschillende leden van de groep, evenals de bespreking en analyse van wetenschappelijke artikelen door anderen.

Overzicht:

kernprogramma

  • Verplichte kernvakken: 15 ECTS in totaal
  • Keuzevakken: 20 ECTS in totaal
  • Thesis project: 25 ECTS in totaal

aanvullend programma

De master is in de eerste plaats bedoeld voor studenten met een biomedische engineering achtergrond. Studenten die hebben een andere achtergrond (zoals andere engineering graden, informatica, natuurkunde, wiskunde, of life sciences) kan ook gelden voor de master. Zij zullen echter worden verplicht om aanvullende cursussen over fundamentele aspecten van de biomedische engineering (tot 60 ECTS in aanvulling op de 60 ECTS van het kernprogramma) nemen. Deze cursussen zijn afkomstig uit de undergraduate programma's in engineering en andere masteropleidingen aangeboden door onze afdelingen. De exacte samenstelling van deze cursussen zal worden bepaald voor elke individuele student in afhankelijkheid van zijn / haar vooropleiding.

Het volgende schema toont de verdeling van de kredieten over de drie trimesters.

coursetable

Engels

Vergeet niet dat om succesvol te worden ingeschreven, de presentatie van een officieel Engels-certificaat is een essentieel toelatingseis. Alleen aanvragers van wie de moedertaal Engels is niet nodig om een ​​Engels certificaat pre¬sent. Officiële resultaten moeten rechtstreeks door de onderzoeksrechter instelling worden gestuurd naar de school Toelating Department en moeten voldoen aan de vereiste minimale scores: - TOEFL CBT:> 235 - TOEFL PBT:> 575 - TOEFL IBT:> 100 - CAE: C1 - IELTS:> 6.5 Aanvragers die, op het moment van de aanvraag nog steeds niet officieel Engels certificaat of die het bezit zijn in het proces van het verkrijgen moet deze informatie in hun toelating toepassingen omvatten. Aanvragers die hun volledige Bachelor's Degree in een Engels sprekende universiteit hebben afgerond moet schriftelijk bewijs dat de voertaal van hun studie was het Engels indienen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by th ... Lees meer

Its international orientation is one of the distinguishing features of UPF, a university with "its feet in Barcelona and its head in the world". This international projection has been recognised by the Spanish Ministry of Education through the International Campus of Excellence seal (2010) and is backed up by the UPF's distinguished position in international rankings as one of the top Spanish universities... Lees Minder