Master of Public Health

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Master of Public Health

AIPH is een partnership aangegaan met Ravenshaw University, de oudste instelling voor hoger onderwijs in Orissa, ingevoerd om de Meester te bieden in Public Health (MPH) graad. Eerbare minister van Hoger Onderwijs de heer Debi Prasad Mishra en eerbare minister van gezondheid en familie welzijn, Mr. Prasanna Acharya maakten deel uit van de MOU uitwisseling ceremonie bij het secretariaat staat op 26 maart 2010. AIPH heeft ook een speciale verstandhouding met het College van Volksgezondheid aan de Universiteit van Nebraska Medisch Centrum, Omaha, Verenigde Staten naar collaborative onderwijs- en onderzoeksprogramma's lopen in Public Health. Als onderdeel van deze overeenkomst, enkele docenten van AIPH houden ook benoeming adjunct hoogleraren bij UNMC en studenten van UNMC bezoeken AIPH hun Capstone onderzoek alsmede service learning projecten in AIPH bediend gebied gebieden in Orissa. Ook AIPH voert een certificaat in Public Health loop van UNMC op AIPH behulp van een high-end virtuele leerplatform gefaciliteerd door aangewezen AIPH faculteit gemachtigd door UNMC. Dit certificaat is momenteel een verplicht onderdeel van de MPH cursus aangeboden door AIPH. Voor meer informatie, klik hier.

Als een post graduate student in de Master of Public Health (MPH) is een succesvolle professional verwacht dat de volgende vaardigheden en competenties aan het eind van de cursus:

  1. Het beoordelen van de gezondheid behoeften van individu en de gemeenschap, en het bepalen van de gemeenschap de capaciteit om aan deze behoeften te voldoen, met name in de arme bevolking van ontwikkelingslanden.
  2. De planning en de uitvoering van effectieve community-based gezondheidszorg interventie en educatieve programma's op basis van evidence-based en community-oriented concepten.
  3. Evaluatie van de effectiviteit van de publieke gezondheidsprogramma's door het toepassen van de juiste kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekstechnieken.
  4. Handelend als deskundigen bij de verspreiding van de beginselen van de volksgezondheid.

Het programma is verdeeld in vier semesters. In het derde semester, studenten keuzevakken moeite waard een minimum van zes studiepunten naast de hierboven genoemde cursussen. De vierde semester is voornamelijk gewijd aan onderzoek, waarbij een student voert oorspronkelijk onderzoek op een gekozen onderwerp onder leiding van een AIPH / US mentor. De cursus levert een totaal krediet van zestig uur per credit uur bestaande uit 15 uur van actieve interactie tussen de leraar en de leerling.

Het programma is zeer student centraal en interactief. Studenten verdiepen diep in de problemen voor de volksgezondheid in India en de wereld, die hen verplichten om te doen in de diepte zoeken naar actuele literatuur als constante interactie tussen de peers en leraren in India en de VS Ze krijgen ook veel praktische blootstelling aan het veld projecten die AIPH loopt over meer dan 250 dorpen in Orissa en twee laboratoria voor de volksgezondheid dat AIPH draait in twee grote ziekenhuizen van de staat. Het proces van evaluatie legt aanzienlijke gewicht op in-class participatie, presentaties / seminars, regelmatige opdrachten en veldwerk naast theorie examens.

Dit is een unieke cursus in de zin dat niet alleen het geeft de studenten de blootstelling aan de problemen voor de volksgezondheid, hun uitdagingen en effectieve oplossingen van zowel de Indiase en de internationale relevantie, maar faciliteert hen ook om gebruik te maken van een extra certificaat van Volksgezondheid uit het College van Volksgezondheid, Universiteit van Nebraska Medisch Centrum (UNMC), Omaha, Verenigde Staten aan het einde van het eerste jaar van het programma. Na afloop van de MPH cursus die zestig studiepunten heeft in totaal, kan een student de achttien kredieten verkregen uit Certificaat loop van UNMC naar een andere master of doctor / post doctorale studie in de VS, met name in UNMC dragen, als hij / zij wil ook in de toekomst .

De cursus is gericht op het voeden van hoogopgeleide volksgezondheid professionals voor de 21e eeuw India, met de bekwaamheid om oplossingen te leveren aan mondiale vraagstukken. Naast de theoretische basis, professionele ontwikkeling en rondom verzorging worden benadrukt om de studenten in staat te stellen de uitdagingen in het echte leven worden geconfronteerd, op afstuderen.

Tijdens de twee jaar durende programma zullen de studenten hebben ook de mogelijkheid om zich afzonderlijk inschrijven voor extra credits om PG diploma in Public Health Informatics en andere AIPH Certificaten en Executive Development Programma's te verkrijgen.

Werk-studie en beursprogramma's zullen beschikbaar zijn voor studenten in het tweede jaar van het programma op basis van hun prestaties in de vorige semesters en ook op hun interesse. De studenten worden ook aangemoedigd om deel te nemen in de AIPH gesponsord volksgezondheid projecten voor hun scriptie onderzoek.

MPH - in aanmerking te komen

Het in aanmerking komen voor het programma is een minimum van vier jaar universitair onderwijs na de les 12. De MPH is geschikt voor degenen die ofwel werken of aspirant te werken in het gebied van de volksgezondheid, medische zorg en paramedische zorg, vooral voor degenen die hebben aspiraties van wereldklasse onderwijs te volgen, maar kan zich niet veroorloven lang onderzoek laat te wijten aan het werk. Kandidaten met de volgende kwalificaties worden aangemoedigd om te solliciteren:

  1. MBBS, BDS, BPT, BOT, BSc Verpleegkunde, Pharm B, B-tech, BVSc, BSc-Agri etc.
  2. Postdoctorale (graad / diploma) in de life sciences, maatschappelijk werk, thuis wetenschap, voeding, psychologie, sociologie, economie, biostatistiek, gezondheid / ziekenhuis management, bio-informatica, klinisch onderzoek, volksgezondheid informatica, microbiologie, laboratorium technologie, wetgeving etc .
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Het Asian Institute of Public Health is het eerste in zijn soort centrum voor public health onderzoek en opleiding in de staat van Odisha, een staat in het oosten van India, niet alleen bekend om zijn ... Lees meer

Het Asian Institute of Public Health is het eerste in zijn soort centrum voor public health onderzoek en opleiding in de staat van Odisha, een staat in het oosten van India, niet alleen bekend om zijn oude erfgoed en levendige cultuur, maar ook voor zijn natuurlijke schoonheid en calamiteiten. Samen met de uitdagingen van de economische ontwikkeling, de staat geconfronteerd met ernstige gezondheidsproblemen met grote kindersterfte en moedersterfte onder andere slecht presterende indicatoren. Hoewel in de afgelopen tijd zijn er enorme inspanningen van de overheid en niet-gouvernementele organisaties om de waargenomen en lacunes op te vullen, verschijnt er een ernstige behoefte aan goed opgeleid personeel voor het ontwerpen, implementeren en evalueren van een betere gezondheid en-programma's. AIPH werd gelanceerd in te vullen deze dire moeten niet alleen de staat van Odisha, maar ook op andere gebieden dienen binnen en buiten het land waar de volksgezondheid capaciteitsopbouw is een prioriteit. Het mandaat van de instelling is het een uitstekend platform vast te stellen voor de volksgezondheid onderwijs en onderzoek met een continue streven naar het creëren van oplossingen voor lokale gezondheidsproblemen, terwijl het leren van de lessen uit innovaties binnen de globe.AIPH voortgekomen uit de behoefte gevoeld en de enorme inzichten opgedaan door de artsen en de volksgezondheid onderzoekers die werkzaam zijn in India de afgelopen decade.Starting met het onderzoek naar de oorzaken van neonatale morbiditeit en mortaliteit met geavanceerde laboratoriumfaciliteiten en landelijk netwerk ondersteuning van onderzoek, het team ging op om te experimenteren op vermindering van de pasgeboren dood door grootschalige community based interventie proeven op het platteland van Odisha. &nbsp&nbsp DOELEN &nbsp Tegemoet te komen aan de lokale schaamhaar zorgbehoeften en bereiden een geschoolde arbeidskrachten om toekomstige uitdagingen aan Verlenen van de nodige technische ondersteuning aan Indiase deelstaten, de Aziatische landen, NGO's en stichtingen op het gebied van de volksgezondheid onderwijs, onderzoek en dienstverlening Help vorm gezondheidsbeleid via evidence-based onderzoek Bijdragen aan het ontwerp en de controle van de nationale programma's en het bevorderen van samenwerking tussen naburige Indiase deelstaten Lees Minder
Bhubaneswar , Samantarapur + 1 Meer Minder