Lees de Officiële Beschrijving

Biofabrication is een opkomende technologie op het gebied van de medische techniek. In het bijzonder worden additieve productieprocessen (zoals 3D-printing) zal naar verwachting een belangrijke bijdrage aan de technologische vooruitgang in de nabije toekomst te maken - en zo is biofabrication. De internationaal georiënteerde masteropleiding Biofabrication is interdisciplinair van aard, wat neerkomt op een technisch curriculum op het snijvlak van technologie, chemie, materiaalkunde, biologie en geneeskunde. Wij bieden u de mogelijkheid om te werken in een onderzoeksgebied op het snijvlak van medische innovatie. Studenten profiteren van onze gunstige ligging belangrijkste labs, waaronder die op Bayreuth Centre for Materials Science & Engineering (ZMW, TAO) en aan de nieuwe Beierse Polymer Institute.

e

De masteropleiding Biofabrication is zeer praktijkgericht en biedt u de mogelijkheid om zowel je theoretische en praktische vaardigheden aan te scherpen. Dit gecombineerd met een uitstekende, vergaande netwerk van internationale partners in Australië, Thailand, Frankrijk, de Verenigde Staten, Nederland en Spanje aan studenten tal van manieren om opdoen in het buitenland te geven. Het curriculum, de docenten, en de betrokkenheid van de geselecteerde internationale partner universiteiten en onderzoeksinstellingen op het gebied van onderzoek en biomateriaal biofabrication allemaal helpen zorgen voor een soepele overgang naar verdere postdoctorale studie of een veeleisende wetenschappelijke carrière.

Gebied van werkgelegenheid

Biofabrication wordt beschouwd als een moderne groeisector. Er is een toenemende vraag naar de vaardigheden die in de opleiding in veel verschillende beroepsvelden aan bod:

  • institutionele en industrieel onderzoek: fundamenteel onderzoek in de geneeskunde en medische biologie, met name op het gebied van medische techniek
  • industriële ontwikkeling: ontwikkelen van medische implantaten en technische hulpmiddelen voor de diagnose, behandeling en controle verkoopvergunning voor medisch gebruik
  • klinische medische technologie: operationele complexe systemen, adviseren artsen, veiligheidsinspecties
Opleiding te volgen in:
Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
4 semesters
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum