Read the Official Description

Cursus beschrijving

Het doel van de Master of Science in Pharmaceutical Biotechnologies (twee jaar, 120 CFU) is om studenten te voorzien van een gedegen wetenschappelijke kennis voor modern farmaceutisch onderzoek en gezondheidsbiotechnologie.

De organisatie en de behoeften van het onderzoek op farmaceutisch gebied drastisch veranderd in de afgelopen jaren. Modern onderzoek in zowel academische en industriële omgeving is intens gewijd aan de studie en ontwikkeling van biofarmaceutische producten, waaronder de ontwikkeling van biologische en monoklonale antilichamen van de nieuwe conceptie. Op dit moment vereist de farmaceutisch wetenschapper een grondige opleiding en expertise op het gebied van moleculaire biologie, genetica, recombinante DNA-technieken en bio-informatica, met een solide achtergrond in chemie, farmacologie en geavanceerde farmaceutische technologie. De professionals die werkzaam zijn in farmaceutische R & D en productie moeten over een gedegen interdisciplinaire kennis beschikken, inclusief de specifieke technische en regelgevingskwesties die zijn gericht op onderzoek, ontwikkeling en monitoring van innovatieve geneesmiddelen en biosimilars.

De Master of Science richt zich op het overbrengen van kennis, het voorzien van studenten met sterke technische vaardigheden (hard skills) en interpersoonlijke vaardigheden (soft skills), en bouwt tegelijkertijd die competenties op die nodig zijn om de veranderende farmaceutische markt te trotseren. Afgestudeerden in de Farmaceutische Biotechnologie zal een gedegen kennis in de biochemie, moleculaire biologie en eiwit-engineering, immunologie, farmacologie en farmaceutische technologie te verwerven, en in die disciplines nodig zijn voor het ontwerpen, analyseren en het formuleren van innovatieve geneesmiddelen zoals biologische en drugs gebruikt in gerichte therapieën. De kennis van de fysisch-chemische eigenschappen van moleculen en macromoleculen stellen studenten in staat om de analytische methoden toe te passen die nodig zijn voor de identificatie, zuivering en karakterisering van biofarmaceutische producten tijdens productie en kwaliteitscontrole.

Sterke punten : innovatieve onderwijsaanpak; kritische benadering van de wetenschap (niet alleen de theorie!); studenten hebben een actieve rol bij het organiseren van evenementen, projecten en onderzoeken; uitstekende verhouding docenten / studenten; hoge score voor studenttevredenheid (> 8,5 / 10); hoge inzetbaarheidscijfer (90%, in Italië); de meeste studenten studeren af ​​met het volledige cijfer en volgen een doctoraat in het buitenland.

Cursus structuur

 • Geavanceerde reactiviteit en modellering
 • Geavanceerde Molecular Biology
 • Moleculaire en experimentele farmacologie
 • Structurele biochemie
 • Bioinformatica en computationele biologie
 • Geneesmiddelontdekking en ontwikkeling
 • Farmaceutische nanotechnologie
 • Proteïne-engineering
 • Proteomics and Biochemical Methodologies
 • Biologics And Biopharmaceuticals
 • Levering en formulering van biotechnologische geneesmiddelen
 • Diagnostische Microbiologie en Moleculaire Immunologie

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden in de Farmaceutische Biotechnologie zal werken op verschillende gebieden van academische en industriële onderzoek op nationaal en internationaal niveau. Zij zullen in staat zijn om problemen in verband met de studie en ontwikkeling van geneesmiddelen en diagnostica aan te pakken en zullen werken op verschillende gebieden die verband houden met de productie en kwaliteitscontrole van de farmaceutische, biofarmaceutische, diagnostische en wetenschappelijke instrumentatie, evenals de cosmetische en nutraceutische industrieën en diegenen die geïnteresseerd zijn in menselijke en dierlijke voeding.

Toelatingseisen

Om in te schrijven, moeten kandidaten voldoen aan specifieke curriculaire en educatieve achtergrondvereisten, op grond van art. 6, par. 2 van DM-nr. 270/04.

De leerplanvereisten waaraan moet worden voldaan zijn:

 • een diploma uit de klassen L-2 Biotechnologie, L-13 Biologische wetenschappen, L-27 Chemische wetenschappen en technologieën, L-SNT3 - Beroepen voor technische gezondheidszorg ex DM 270/04 of een diploma uit de klassen 1- Biotechnologie, 12 - Biologische wetenschappen, 21 - Chemische Wetenschappen en Technologie, SNT3 - Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg ex DM 509/99 of
 • 50 ECTS in de volgende gebieden (SSD): BIO / 09 Fysiologie, BIO / 10 Biochemie, BIO / 11 Moleculaire biologie, BIO / 12 Klinische biochemie en Klinische moleculaire biologie, BIO / 13 Toegepaste biologie, BIO / 14 Farmacologie, BIO / 15 Farmaceutische biologie, BIO / 16 Menselijke anatomie, BIO / 17 Histologie, BIO / 18 Genetica, BIO / 19 Algemene microbiologie, CHIM / 01 Analytische chemie, CHIM / 02 Fysische chemie, CHIM / 03 Algemene en anorganische chemie, CHIM / 04 Industriële chemie , CHIM / 06 Organische chemie, CHIM / 08 Farmaceutische chemie, CHIM / 09 Toegepaste Farmaceutische Technologie, CHIM / 10 Chemie, CHIM / 11 Fermentatie Chemie en Technologie, MED / 03 Medische genetica, MED / 04 Algemene pathologie, MED / 07 Microbiologie en Klinische microbiologie, VET / 01 Anatomie van huisdieren, BOO / 03 Algemene pathologie en pathologische anatomie van Dieren, VET / 05 Infectieziekten van huisdieren, VET / 07 Veterinaire farmacologie en toxicologie.

In het geval van kandidaten met een andere Italiaanse kwalificatie dan die van DM 509/99 of DM 270/2004 of met een buitenlandse kwalificatie, worden de curriculaire vereisten gecontroleerd door de toelatingscommissie.

Taaleisen

Engels: niveau B1

Program taught in:
Engels

See 1 more programs offered by University of Padova »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
2,597 EUR
Voor academisch jaar 2017/18: EUR 2.597
Deadline
Vraag informatie aan
28th February 2018 (early selection for candidates with a foreign degree).
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline
Vraag informatie aan
28th February 2018 (early selection for candidates with a foreign degree).

Sept. 2019

Location
Application deadline
Vraag informatie aan
28th February 2018 (early selection for candidates with a foreign degree).
Einddatum