Master of science "technische arts"

Furtwangen University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master of science "technische arts"

Furtwangen University

In een wereld waarin de complexiteit van de technologie stijgt in de geneeskunde, Technical Arts (M.Sc.) zal de interface tussen artsen en ingenieurs herdefiniëren!

De Technische Arts (M.Sc.) werken in zijn activiteiten in de buurt van de patiënt.

De cursus "Technische Arts" (M.Sc.) (technische specialisten) reageert te bezetten met uitgebreide medische en technische achtergrond, de interface tussen dokter en ingenieur als "Technische Arts" (technische specialisten) op de groeiende behoefte. De multidisciplinaire oriëntatie van het programma zorgt voor een veelzijdig inzicht in innovatieve technologieën, nieuwe methoden en hulpmiddelen om de technische geneeskunde in een gedegen kennis van de technische en medische achtergrond.

10 goede redenen voor studeren aan de HFU

 1. Nieuwe, toekomstgerichte concept van
 2. Competentie op de man, geneeskunde, technologie met uitstekende carrièremogelijkheden
 3. Multidisciplinaire opleiding met veelzijdige inzicht in innovatieve technologieën, nieuwe methoden en hulpmiddelen om de technische geneeskunde in een gedegen kennis van de technische en medische achtergrond
 4. Activiteit van de patiënt in de buurt
 5. Onderzoek gerichte projecten in het onderwijs
 6. Omvangrijk project samenwerkingen met ziekenhuizen, de industrie en onderzoeksinstellingen
 7. vermaarde University
 8. Faculteit uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de academische wereld
 9. Kleine groepen, persoonlijke verzorging
 10. Erkende onderwijsinstelling van de Europese Raad van Cardiovascular Perfusion (EBCP) voor Perfusion

toelatingseisen

De eisen voor toelating is een eerste professionele opleiding op het gebied van "engineering" en "Life Sciences" met 210 ECTS van toepassing is. Afhankelijk van de voorkennis in de geneeskunde, medische technologie, enz. kan een één term Vorkurs (30 SP) vereist of ook worden gebruikt met minder dan 210 ECTS om de vaardigheden in de medisch-technisch gebied te verdiepen.

Daarnaast is de extra optionele module biedt de mogelijkheden om een ​​verdere expertise en eventueel ontbrekende studie eisen van de masteropleiding in het eerste semester curriculum te verwerven. De noodzakelijke extra diensten zijn de programma directeur of individueel instellen van de studiecommissie.

Studie en Learning Outcomes

De cursus is gericht op degenen die willen dat hun technische know-how om dicht te werken aan te sluiten bij patiënten die een verlangen hebben om complexe en multidisciplinaire relaties op het snijvlak geneeskunde en technologie te begrijpen, en dit in nauwe samenwerking met professionals in de gezondheidszorg voor het oplossen van de patiënt positief.

Afgestudeerden van dit programma zijn gemaakt samen te werken met apparatuur of Technology geneeskunde met artsen tijdens diagnostische en therapeutische interventies.

Vocational & Perspectives

De mogelijke werkterreinen zijn zeer veelzijdig en hooggekwalificeerde. Stel je voor zijn activiteiten op de volgende gebieden en faciliteiten:

Klinieken, ziekenhuizen en medische zorg centra:

Toepassing van complexe technische apparatuur zodanig. B. Hartondersteunende systemen en extracorporale circulatie, verdoving en de ademhaling technieken, minimaal invasieve chirurgie, het gebruik van invasieve technische systemen voor de samenwerking met de exploitant in combinatie met beeldvorming en interventionele procedures, met inbegrip van de neurochirurgie, gebruik van intelligente implantaten. Verdere werkterreinen resulteert in kwaliteitsborging en in het ziekenhuis management.

Onderzoeksinstellingen, universiteiten:

Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van high-tech systemen (bijvoorbeeld intelligente implantaten, navigatiesystemen voor neurochirurgie en orthopedie, minimaal invasieve chirurgie, etc.). Toepassing van simulaties van diagnostische en therapeutische interventies in samenwerking met artsen en verpleegkundigen gebruik van virtuele diagnose en therapie begeleiding en daarmee een optimale voorbereiding van medische professionals over de werkelijke situatie en coöperatieve uitvoering van klinische proeven.

Medische technologie bedrijven:

Ontwikkeling en optimalisatie van medische hulpmiddelen, implantaten en technische hulpmiddelen voor diagnose en therapie, het bewaken van medische goedkeuring voor het nationale en internationale markt. Als specialist in zijn bedrijf de "Technische Arts" is (Techn. Medic) medische toepassingsgerichte dialoog partner voor artsen, onderzoek of Ontwikkeling partners en andere gebruikers van de ontwikkelde hulpmiddelen en in high-level product management.

Emergency Medicine / Rescue / intensive care vervoer:

Toepassing van innovatieve systemen "Technische geneeskunde", zoals hart en longen ondersteunende systemen en andere apparatuur van de "Extracorporele Life Support" in samenwerking met de hulpdiensten artsen en intensieve zorg en in het onderwijs in deze gebieden.

Medische laboratoriumapparatuur:

Toegepast onderzoek en ontwikkeling van medische high-tech systemen, laboratorium en projectmanagement.

Kantoren, overheidsinstellingen en ziekteverzekering:

Beoordeling en goedkeuring van de uitrusting van de Technische Geneeskunde en evaluatie van gezondheidsbevorderende voordelen voor de patiënt als kwaliteitscontrole. Wetenschappelijke evaluatie van de technische, medische hulpmiddelen.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Duits
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
3 - 4 semesters
Voltijd