Master in de innovatieve gezondheidstechnologie (Leuven)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De ontwikkeling van nieuwe technologieën is al lange tijd een belangrijke motor voor de vooruitgang van de moderne gezondheidszorg. Technologieën die artsen, therapeuten en andere zorgverleners beter in staat stellen symptomen te identificeren, diagnoses uit te voeren, operaties uit te voeren, ziekten te genezen, therapie te programmeren en de voortgang van patiënten te volgen.

Tegenwoordig is er een wereldwijde industrie die nieuwe technologieën ontwikkelt om de hedendaagse gezondheidszorg verder te ontwikkelen. De Advanced Master of Innovative Health Technology wil bijdragen aan deze evolutie door studenten de mogelijkheid te bieden zich te specialiseren in dit veelzijdige en diverse domein, waar ze leren om praktische en pragmatische technologische oplossingen voor de gezondheidszorg te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

Dit programma richt zich specifiek op de integratie van verschillende technologieën en methodologieën in bruikbare systemen. Recente trends in draagbare sensoren, bio-elektronica, kunstmatige intelligentie, robotica en apps voor de gezondheidszorg worden gecombineerd om studenten te inspireren om nieuwe geïntegreerde oplossingen te bedenken en te implementeren die kunnen worden getest en gebruikt door patiënten en zorgverleners.

Programma

De Advanced Master of Science in Innovative Health Engineering is een eenjarig programma dat overeenkomt met 60 ECTS.

Het bestaat uit acht gangen:

  • Een cursus over het menselijk lichaam
  • Vier cursussen gericht op technische technologie
  • Een over ondernemerschap
  • Eén teamgebaseerd project
  • Een masterproef gecombineerd met een stage

Carrière perspectieven

Recente wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen in de gezondheidszorg hebben tal van nieuwe rollen, functies en vacatures gecreëerd bij bedrijven in medische technologie, zorginstellingen, ziekenhuizen en onderzoekscentra. Deze omvatten gebieden zoals patiëntidentiteitsbeheer, mobiliteit in de gezondheidszorg en business intelligence, toegepast medisch onderzoek, ontwerpen, ontwikkelen en testen van prototypes en installaties en configuratie van medische instrumenten, enz.

Op het gebied van Health Technology Assessment (HTA) is er een toenemende vraag naar experts om beleidsmakers te voorzien van evidence-based informatie over de medische, economische, organisatorische, sociale en ethische kwesties in verband met het gebruik van gezondheidstechnologie.

Beurzen

Groep T - Academy, een privéorganisatie aangesloten bij de KU Leuven , voorziet in een aantal beurzen, waaronder: collegegeld, reiskosten, huisvesting en levensonderhoud in Leuven.

Beurzen worden toegekend aan jonge, slimme medewerkers van internationale partneruniversiteiten, gericht op de ontwikkeling van betaalbare gezondheidstechnologie in minder welvarende regio's.

Toelatingseisen

De Advanced Master of Science of Innovative Health Technology richt zich op studenten die een masteropleiding in (bio) engineeringtechnologie of gelijkwaardig hebben afgerond. Toelating is gebaseerd op een selectieprocedure die een interview omvat.

Kandidaten moeten een aanvraag indienen met een cv, academische prestaties, een motivatiebrief en een bewijs van Engelse taalvaardigheid. Internationale studenten dienen zich eerst aan te melden via de Admissions Service van de KU Leuven .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Lees meer

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Lees Minder
Ga naar de website van de school