Master in systeembiologie met specialisatie in bio-informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Recente vorderingen in de biotechnologie hebben een revolutie teweeggebracht in ons vermogen om biologische systemen op meerdere moleculaire lagen te begrijpen. Dit opent krachtige manieren om de onderliggende mechanismen achter gezondheid en ziekte te bestuderen. Bio-informatica en systeembiologie bieden de competenties die nodig zijn om grootschalige biologische gegevens te vertalen naar nieuwe kennis.

Over het programma

Systeembiologie met specialisatie in bio-informatica is een interdisciplinair masterprogramma dat de gebieden biologie, informatica en statistiek combineert. Het programma biedt kennis en vaardigheden die nodig zijn om de uitdagingen op het gebied van gegevensanalyse in modern biomedisch en moleculair biologisch onderzoek vakkundig aan te pakken.

De focus van je studie

De masteropleiding duurt twee jaar en omvat diepgaande onderzoeksgerichte cursussen in systeembiologie en bio-informatica. Tijdens het eerste deel van het programma studeer je geavanceerde cursussen in bio-informatica, programmeren, experimenteel ontwerp en actuele onderzoeksthema's. In het tweede deel ga je verder met gevorderde cursussen in multivariate statistiek, expressie data-analyse, netwerkanalyse en systeembiologie. Tijdens het derde deel van het programma bestudeer je next-generation sequencing data-analyse, bibliotheekvoorbereiding en kwaliteitscontrole. Samen geeft dit u een solide basis in onderzoeksmethodologieën die worden gebruikt in de bio-informatica en systeembiologie.

De opleiding wordt afgesloten met een masterproject (45 studiepunten) in het tweede jaar. In dit project formuleer en los je een relevant onderzoeksprobleem op, waarbij je theoretische kennis en praktische vaardigheden combineert. Het afstudeerproject wordt onafhankelijk uitgevoerd onder leiding van een gekwalificeerde supervisor van de University of Skövde . De werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd bij de universiteit, bij een van onze partnerbedrijven of bij andere universiteiten, bedrijven of onderzoeksinstituten.

Systeembiologie met specialisatie in bio-informatica is een internationaal programma en de cursussen worden in het Engels gegeven.

Na voltooiing van uw studies

Momenteel is er een gebrek aan gediplomeerde bioinformatici en systeembiologen en heb je een breed scala aan kansen op de arbeidsmarkt. Er is een groeiende behoefte aan experts die biologische gegevens op grote schaal kunnen analyseren en nieuwe tools en methoden voor dergelijke analyses kunnen ontwikkelen. Na je studie kun je aan de slag in de life science-industrie, bijvoorbeeld bij biotechnologie- of farmaceutische bedrijven, of bij onderzoekslaboratoria in de publieke sector. Je bent ook goed voorbereid om verder te gaan met PhD-studies.

143005_pexels-photo-4491454.jpeg

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor het programma is een bachelordiploma (gelijk aan een Zweedse bachelordiploma) met een hoofdvak op biologisch of medisch gebied vereist. Het biologische gebied kan worden gedefinieerd als bijvoorbeeld moleculaire biologie, biochemie, microbiologie of fysiologie. Het medische gebied wordt hier gedefinieerd als Biogeneeskunde. Een andere vereiste is het bewijs van bekwaamheid in het Engels, equivalent van studies op hoger secundair niveau in Zweden, bekend als Engelse cursus 6 / Engelse cursus B. Dit wordt normaal gesproken aangetoond door middel van een internationaal erkende test, bijvoorbeeld IELTS of TOEFL of het equivalent daarvan.

Selectie

Toegekende punten.

Taal

De cursussen worden in het Engels gegeven.

Toepassing

  • 16 oktober 2020-15 januari 2021
  • Applicatiecode HS-41276 op universityadmissions.se

Wanneer? Waar? Hoe?

  • Blokperiode: 30 augustus 2021 - 4 juni 2023
  • Locatie: Skövde, Campus
  • Het studietempo: 100%
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Lees meer

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Lees Minder