Master in voeding en diëtetiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een Pathway naar het beroep van diëtetiek, deze cursus Masters integreert theoretische en praktische componenten in klinische diëtetiek, foodservice, gemeenschap en volksgezondheid en onderzoek.

Studenten worden opgeleid om voedingswetenschap te begrijpen en te interpreteren, voedingsbehoeften te beoordelen, onderzoek te doen en voedingsadvies te geven voor algemene gezondheid en gespecialiseerde vereisten, waaronder medische aandoeningen en verbeterde prestaties.

Afgestudeerden komen in aanmerking om volledig lid te worden van de Dietitians Association of Australia en lid te worden van het Accredited Practising Dietitian (APD) -programma. APD is de enige referentie die in Australië wordt erkend door de overheid en veel particuliere zorgverzekeraars.

Studenten kunnen kiezen uit twee niet-gegradueerde cursussen die een Pathway to the Master of Nutrition and Dietetics bieden: de Bachelor of Health Science (Nutrition Bioscience Major) of de Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) met een aanbevolen set keuzevakken. Afgestudeerden van de Bachelor of Science (Exercise and Sports Science) komen ook in aanmerking om zich te registreren bij Exercise and Sports Science Australia (ESSA), waardoor ze de mogelijkheid krijgen voor dubbele accreditatie (ESSA en APD).

Cursusinvoer

Academische toelatingsvoorwaarden (Band 8)

De volgende cursusspecifieke toelatingsvoorwaarden zijn verplicht en moeten door alle aanvragers worden vervuld. Deze vereisten zijn een aanvulling op of vervangen de minimumvereisten die zijn uiteengezet in het onderstaande gedeelte Academische toelatingseisen.

Alle aanvragers moeten een bachelordiploma in de menselijke biowetenschappen, wetenschappen of gezondheid hebben met een gewogen gemiddeld cijfer (WAM) van 65% of hoger. De bachelordiploma moet inhoud hebben over biochemie en menselijke fysiologie, met chemie (0,25 EFTSL) gevolgd door biochemie (0,25 EFTSL) en menselijke biologie (0,25 EFTSL) gevolgd door menselijke fysiologie (0,25 EFTSL).

Aan de academische toelatingsvoorwaarden (band 8) kan worden voldaan door een van de volgende zaken te voltooien:

  • Bachelor diploma in een verwante discipline; of
  • Waar aanvaard, gelijkwaardig voorafgaand leren, inclusief ten minste vijf jaar relevante professionele ervaring.

Engelse taalvereisten (Band 5)

Internationale studenten zijn verplicht om een IELTS Academic te leveren met een algemene minimumscore van 7,0 (geen individuele band minder dan 6,5). Internationaal geschoolde aanvragers kunnen ook verplicht zijn om aan deze vereiste te voldoen.

Minimale Engelse standaardvereisten voor deze cursus kunnen ook worden vervuld met een van de volgende:

  • Bachelor diploma uit een goedgekeurd land;
  • Met succes 0,375 EFTSL studie afgerond op postdoctoraal niveau of hoger bij een Australische aanbieder van hoger onderwijs (of gelijkwaardig); of
  • Waar aanvaard, gelijkwaardig voorafgaand leren, inclusief ten minste vijf jaar relevante professionele ervaring.

129232_pexels-photo-373941.jpegBurst / Pexels

cursus details

Beschikbaarheid van semesters

Semester 1: Studeer voltijds aan Joondalup

Cursusstructuur

Jaar 1 - Trimester 1 (januari - april)

Eenheidscode Eenheidstitel Kredietpunten
NUT5112 Nutriënten en metabolisme 15
NUT5113 Nutritional Assessment en antropometrie 15
NUT5114 Voeding voor de volksgezondheid 15
NUT5115 Nutritional Biochemistry 15

Jaar 1 - Trimester 2 (mei-augustus)

Eenheidscode Eenheidstitel Kredietpunten
NUT5116 Applied Food Science and Systems 15
NUT6100 Nutrition Research Skills 15
NUT6101 Medische voedingstherapie 1 15
NUT6102 Diëtetiek professionele vaardigheden 15

Opmerking: Studenten moeten zich in hetzelfde trimester inschrijven voor NUT6101 Medical Nutrition Therapy 1 en NUT6102 Dietetics Professional Skills.

Jaar 1 - Trimester 3 (september - december)

Eenheidscode Eenheidstitel Kredietpunten
NUT6103 Nutrition Research Project 15
NUT6104 Foodservice en dieetbeheer 15
NUT6105 Medische voedingstherapie 2 15
NUT6106 Geavanceerde concepten in voeding 15

Jaar 2 - Semester 1 (januari - juni)

Eenheidscode Eenheidstitel Kredietpunten
NUT6107 Plaatsing en evaluatie door de gemeenschap 15
NUT6108 Plaatsing en evaluatie van foodservice 15
NUT6109 Individuele plaatsing en evaluatie van casemanagement 30

Cursus leerresultaten

  • Pas cognitieve en creatieve vaardigheden toe om complexe ideeën, concepten en theorieën in authentieke situaties te demonstreren, evalueren en synthetiseren.
  • Communicatie-, samenwerkings- en belangenbehartigingsvaardigheden toepassen om innovatieve oplossingen te ontwerpen in professionele praktijkcontexten.
  • Demonstreer een wereldwijde kijk met respect voor culturele en etnische diversiteit en waarden.
  • Kritisch reflecteren op een complex geheel van voedings-, voedings- en voedingswetenschappelijke kennis, onderzoeksprincipes en evidence-based praktijk om beheersing van de beroepspraktijk aan te tonen.
  • Gebruik beoordelingsvermogen en zelfmanagementvaardigheden op hoog niveau om strategische projecten te initiëren, plannen en uit te voeren en te opereren in dynamische professionele omgevingen.

Professionele erkenning

Geaccrediteerd door: Dietitians Association of Australia (DAA)

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden kunnen werken op verschillende gebieden, zoals klinische patiëntenzorg, gemeenschapsvoeding en volksgezondheid, institutionele foodservice, voedingsindustrie, onderzoek en onderwijs, voedingsmarketing en journalistiek, sportvoeding en consultancy / privépraktijk.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many ... Lees meer

At ECU we are guided by our values of integrity, respect, rational inquiry and personal excellence. Our focus on teaching and research is inspired by engagement and partnerships with those in the many communities we were established to serve. Lees Minder
Joondalup , Mount Lawley , Bunbury + 2 Meer Minder