Master-muziektherapie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Autonoom - Uniek - Onderzoeksgestuurd

Met deze masteropleiding beantwoorden we aan de groeiende vraag naar therapeuten die het recht hebben om op eigen verantwoordelijkheid muziektherapie te oefenen. Naast de verdere ontwikkeling van muzikale therapeutische vaardigheden, richten we ons op een dieper onderzoek van door onderzoek geleide praktijk. Het doel is om academici op te leiden die bekwaam zijn in acteren en onderzoek en die, nadat ze zijn opgenomen in de officiële openbare lijst van "muziektherapeuten", verantwoordelijk zijn voor de zelfverantwoordelijke praktijk van muziektherapie volgens §10 en §12 van de Oostenrijkse muziektherapie-wet (MuthG, BGBl. I Nr. 93/2008 idgF ) zijn gerechtigd.


doelgroep

De opleiding is bedoeld voor diegenen die willen werken als zelfstandige muziekbeoefenaars met de titel muziektherapeuten volgens de Oostenrijkse Music Therapy Act. Afgestudeerden van de muziektherapie Bachelor of Diploma opleidingen, die geïnteresseerd zijn in een hogere academische kwalificatie en willen werken in zowel bestaande als opkomende gebieden van muziektherapie, kunnen ook deze masteropleiding afronden.


loopbaantrajecten

Wetenschappelijk geschoolde muziektherapeuten zijn van bijzonder belang voor het structureren van het professionele veld als een wetenschappelijke discipline. Nadat je bent opgenomen in de lijst met muziektherapeuten, kun je ook je eigen praktijk openen en werken aan een medische, psychologische of psychotherapeutische opdracht, met name op de volgende gebieden: neurologie en neuro-revalidatie, geriatrie, psychosomatiek, psychiatrie, palliatieve geneeskunde, intensive care en handicap en ontwikkelingsachterstand. Bovendien maakt dit masterprogramma verdere doctorale studies mogelijk.


Details over de studie

Het masterprogramma Muziektherapie bij het IMC FH Krems is uniek in Oostenrijk, omdat het is opgezet volgens de Bologna-criteria. Enerzijds richt het curriculum zich op het communiceren van onderzoekscompetenties in klinische domeinen en anderzijds op het verdiepen van therapeutische competenties en op het vermogen om samen te werken met andere gezondheidswerkers.


highlights

Je ontwikkelt je muzikale-therapeutische vaardigheden verder en doet mee aan een onderzoekgestuurde praktijk. Een ander hoogtepunt is de combinatie van praktische therapeutische en zelfreflecterende competenties met op behoeften gebaseerd wetenschappelijk onderzoek. Ze implementeren dit met de implementatie van een onderzoeksproject dat zich bezighoudt met klinisch relevante kwesties van muziektherapie.


In één oogopslag
  • Duur: 2 jaar / 4 semesters
  • Formaat: Extra-beroepsmatig
  • Lezingen Taal: Duits
  • Graad: Master of Science in Health Studies (MSc)
  • Start van de studie: elke twee jaar in september
  • Collegegeld: € 363,36 per semester voor EU / EER-onderdanen


Voor meer details ook

  • Toegangseisen,
  • Toelatingsprocedure
  • Data en deadlines en
  • online applicatie

we verwijzen naar onze website www.fh-krems.ac.at .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as one of Austria’s most reputated and international university of applied sciences. The university offers innovative and globa ... Lees meer

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as one of Austria’s most reputated and international university of applied sciences. The university offers innovative and globally accredited Bachelor and Master degree programmes in business, digitalisation and engineering, health sciences and life sciences. The Universum Talent Research survey underlines the high level of satisfaction among Austrian and international students at IMC Krems: the university regularly secures top spot in the student satisfaction category. Lees Minder
Krems an der Donau