Master of Science in Health Informatics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

39323_39224_colorful_campus_photo.jpg

Lees meer over hoe RIT is het aanpakken van de coronavirus crisis hier

Overzicht

Met een toename van de toepassing en het gebruik van computers in de gezondheidszorg, is er een ongekende behoefte aan professionals die de creatieve kracht van informatietechnologie kunnen gebruiken om een impact te hebben op de verwerving, opslag, beheer en opvraging van patiëntgegevens, evenals toegang tot medische gegevens die nodig zijn om de patiëntenzorg, het onderzoek en het onderwijs te verbeteren. Een gezondheidsinformatica-master biedt professionals inzicht in formele medische terminologie, klinische processen en richtlijnen; en een begrip van hoe informatie- en communicatiesystemen kunnen worden gebruikt om met succes patiëntinformatie te leveren in verschillende zorgomgevingen.

Plan van studie

De MS in medische informatica is alleen online beschikbaar. Het past de creatieve kracht van informatietechnologie toe op de informatie- en gegevensbehoeften van de gezondheidszorg. Het programma biedt twee tracks: het clinicusnummer en het analistenspoor.

Het programma is bedoeld voor werkende professionals in diverse klinische en technologische instellingen in de gezondheidszorg. Het curriculum bestaat uit 7 kerncursussen en concentratieselecties uit 6 trackcursussen. Deze trackcursussen zullen zich richten op softwareontwikkeling, systeemintegratie, data-analyse, klinische applicatiebouw, systeemanalyse en projectmanagement. De MS in Health Informatics maakt gebruik van de interdisciplinaire sterke punten van de hogescholen binnen het Rochester Institute of Technology, samen met zijn gezondheidspartner, Rochester Regional Health System (RRH).

Industries

 • Gezondheidszorg
 • Internet en software
 • Wetenschappelijk en technisch advies
 • Onderzoek

leerplan

Gezondheidsinformatica, MS-graad, typische cursusreeks

Eerste jaar

 • HCIN-610 Funderingen van mens-computerinteractie
 • MEDI-701 Inleiding tot gezondheidsinformatica
 • MEDI-704 Praktijk van de gezondheidszorg (zomer)
 • MEDI-705 Medische kennisstructuren
 • MEDI-735 Klinische informatiesystemen

Tweede jaar

 • ISTE-764 Projectbeheer
 • MEDI-788 Capstone in gezondheidsinformatica
 • Volg keuzevakken

39324_39225_real_aerial_of_campus_with_river.jpg

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het MS-programma in de medische informatica, moeten kandidaten voldoen aan de volgende vereisten:

 • Voltooi een afgestudeerde sollicitatie.
 • Houd een baccalaureaatsdiploma (of een equivalent daarvan) bij een geaccrediteerde universiteit of hogeschool.
 • Dien officiële transcripties (in het Engels) in van alle eerder afgeronde undergraduate- en graduate-cursussen.
 • Een minimale cumulatieve GPA van 3,0 (of equivalent) hebben.
 • Dien twee aanbevelingsbrieven in van personen die in staat zijn om het succespotentieel van de aanvrager in het programma te beoordelen.
 • Dien een huidig cv of curriculum vitae in.
 • Internationale aanvragers van wie de moedertaal geen Engels is, moeten scores van de TOEFL, IELTS of PTE overleggen. Een minimale TOEFL-score van 88 (op internet gebaseerd) is vereist. Een minimale IELTS-score van 6,5 is vereist. De vereiste score voor de Engelse taal is niet vereist voor moedertaalsprekers van het Engels of voor degenen die transcripties indienen van diploma's behaald aan Amerikaanse instellingen.
 • Kandidaten van internationale universiteiten moeten GRE-scores indienen.
 • Het wordt aanbevolen dat aanvragers minimaal drie jaar ervaring hebben in de gezondheidszorg, gezondheidsgerelateerde of informatietechnologie-organisatie. Kandidaten die niet aan deze vereiste voldoen, kunnen worden gevraagd om bepaalde cursussen voor niet-gegradueerden / afgestudeerden als vereiste te voltooien.
 • Mogelijk is ook een interview met de toelatingscommissie van het programma vereist.

Let op: Aanvragen moeten worden ingediend voor val opname. Voorrang moet je alle aanvraagmaterialen indienen minimaal zes weken voorafgaand aan je beoogde startdatum.

Bepaalde landen zijn onderworpen aan uitgebreide embargo's onder US Export Controls, die vrijwel ALLE export, import en andere transacties verbieden zonder een vergunning of andere toestemming van de Amerikaanse overheid. Studenten uit Syrië, Soedan, Noord-Korea, de Krim-regio van Oekraïne, Iran en Cuba mogen zich mogelijk niet inschrijven voor online RIT-cursussen. Evenmin mogen personen op de lijst van speciaal aangewezen onderdanen van het Amerikaanse ministerie van Financiën of de tafel van Deny Orders van het Amerikaanse ministerie van handel. Door u te registreren voor online RIT-cursussen, verklaart en garandeert u dat u zich niet bevindt in, onder de controle staat van, of een inwoner van een land of een dergelijke lijst.

voorwaarden

Verwacht wordt dat toekomstige studenten die van plan zijn het analistenpad te volgen, een achtergrond hebben in fundamentele informatietechnologieconcepten, waaronder objectgeoriënteerde programmering en statistieken. Studenten zonder de benodigde achtergrond moeten de vereisten invullen voordat ze zich aanmelden voor het programma. Er zijn echter brugcursussen beschikbaar om aan de vereisten te voldoen.

Bridge-programma

Studenten van wie de opleiding of de werkervaring niet voldeed aan de vereisten kunnen deze tekortkomingen compenseren door het vervullen van vereiste brugcursussen zoals voorgeschreven door de graduate programmadirecteur. De brugcursussen maken geen deel uit van de 30 semestercredit nodig voor het masterdiploma. Cijfers voor brugcursussen zijn niet opgenomen in de GPA van een student als de cursussen worden gevolgd vóór de toelatingsexamen; ze zijn inbegrepen als ze zijn voltooid na de toelatingsexamen. Omdat bridge-programma's op verschillende manieren kunnen worden ontworpen, zal de afgestudeerde programmadirecteur studenten helpen bij het plannen en selecteren van de cursus.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word ... Lees meer

With more than 80 graduate programs in high-paying, in-demand fields and scholarships, assistantships and fellowships available, we invite you to take a closer look at RIT. Don't be fooled by the word "technology" in our name. At RIT, you will discover a university of artists and designers on the one hand, and scientists, engineers, and business leaders on the other – a collision of the right brain and the left brain. Lees Minder