Read the Official Description

Biological Sciences: Medical Biology-tracks aan de UvA is een uitdagend masterprogramma waarin je een grondige kennis verwerft van de cellulaire, moleculaire en biochemische basis van medische pathologieën. Je masterdiploma komt in aanmerking voor uitstekende functies zowel binnen als buiten de academische wereld, waar ook ter wereld.

Is Medical Biology de studie voor jou?

Het programma zoekt studenten die:

  • zijn geïnteresseerd in het ontrafelen van de geheimen van het leven;
  • zijn gefascineerd door het verwerven van diepgaande fundamentele kennis van de biochemische en moleculair biologische achtergrond van medische verschijnselen;
  • geniet van het doen van experimenten;
  • zich willen specialiseren in een of meerdere gebieden van dit onderzoeksgebied.

Medische biologie studeren aan de UvA

Er zijn vijf vooraf gedefinieerde nummers waaruit u kunt kiezen. Elk van deze programma's bevat veldspecifieke verplichte cursussen en onderzoeksprojecten:

  • Medische biochemie en biotechnologie
  • Celbiologie en geavanceerde microscopie
  • Experimentele interne geneeskunde
  • Infectie en immuniteit
  • Oncology

Amsterdam, hoge dichtheid van wetenschappelijke instituten

Biomedische wetenschappen aan de UvA is nauw verbonden met het Academisch Medisch Centrum van de University of Amsterdam (AMC-UvA), het Swammerdam Instituut voor Levenswetenschappen (SILS), het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en de Sanquin Bloedvoorziening Foundation. Dit biedt een uniek en opwindend wetenschapsgebied waarin de sterke punten van de deelnemende instituten worden gecombineerd, van fundamenteel tot toegepast onderzoek. De samenwerking met deze vooraanstaande instituten verzekert studenten van een breed scala aan expertise en uitstekende stagemogelijkheden.

Diploma

Medical Biology is een cluster van de geaccrediteerde opleiding Biomedical Sciences. Na het succesvol afronden van dit programma, ontvang je een wettelijk geaccrediteerde master in Biomedical Sciences en de titel Master of Science (MSc).

Sterk erkend

In 2018 ontvingen de masteropleidingen in de biomedische wetenschappen aan de University of Amsterdam de eindscore van 'Goed' in de hercertificering die onlangs werd afgesloten door de Accreditatieorganisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO). Deze beoordeling betekent dat de programma's consequent het standaardkwaliteitsniveau overstijgen.

Carriere vooruitzichten

Vier van de vijf afgestudeerden van het medische biologie-programma vinden binnen een jaar na het behalen van hun masteropleiding een baan. Ongeveer de helft gaat verder op het gebied van onderzoek als promovendus of als onderzoeker in industrie, ziekenhuizen of instituten.

Andere afgestudeerden vinden werk in het onderwijs als leraren in het voortgezet onderwijs of voorlichters in medische NGO's. Ongeveer tien procent van de afgestudeerden wordt beleidsmaker op gebieden zoals de overheid, farmaceutische bedrijven of medische organisaties.

Program taught in:
Engels
University of Amsterdam

See 3 more programs offered by University of Amsterdam »

Last updated October 21, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
24 maanden
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 14.630 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May

Sept. 2019

Location
Application deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
Einddatum