Master of Science in de biomedische wetenschappen (neurobiologie)

University of Amsterdam

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master of Science in de biomedische wetenschappen (neurobiologie)

University of Amsterdam

Biological Sciences: Neurobiology tracks aan de UvA is een uitdagend masterprogramma. Het bevindt zich op het snijvlak van biologie, psychologie en filosofie. Je masterdiploma komt in aanmerking voor uitstekende functies zowel binnen als buiten de academische wereld, waar ook ter wereld.

Neurobiologie is een relatief jong vakgebied op het snijvlak van meerdere disciplines zoals biologie, psychologie, filosofie en informatica. De master Neurobiology is voor studenten die gefascineerd zijn door het functioneren van het menselijk brein.

Er zijn vier specifiek ontworpen tracks. Alle vier worden georganiseerd door UvA-onderzoeksgroepen die zich specialiseren in precies deze onderwerpen, waardoor een sfeer van op onderzoek gebaseerd onderwijs ontstaat.

  • Moleculaire neurowetenschappen
  • Fysiologie van synapsen en netwerken
  • Psychopharmacology and Pathophysiology
  • Cognitieve neurobiologie en klinische neurofysiologie

Neurobiologie studeren aan de University of Amsterdam

De cluster Neurobiologie aan de universiteit maakt deel uit van het masterprogramma Biomedical Sciences. Daarom worden de hersenen benaderd vanuit een biomedisch oogpunt, van het molecuul tot de geest. De steun van verschillende universitaire instituten zoals het Swammerdam Institute of Life Sciences (SILS-CNS) en andere neurobiologische instituten zoals het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN) en het AMC garanderen uitstekende cursussen en stages.

Diploma

Neurobiologie is een cluster van de geaccrediteerde opleiding Biomedical Sciences. Na het succesvol afronden van dit programma, ontvang je een wettelijk geaccrediteerde master in Biomedical Sciences en de titel Master of Science (MSc).

Sterk erkend

In 2018 ontvingen de masteropleidingen in de biomedische wetenschappen aan de University of Amsterdam een eindoordeel 'Goed' in de heraccreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze beoordeling betekent dat de programma's consequent het standaardkwaliteitsniveau overstijgen.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma hebben een goed begrip van de fundamentele processen achter neurobiologie.

Deze expertise maakt afgestudeerden uitstekende kandidaten voor promotieplaatsen of industriële traineeships. Andere afgestudeerden worden beleidsmakers of vinden werk als voorlichtingsambtenaar in NGO's of overheidsorganisaties.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 21, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
24 maanden
Voltijd
Price
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 14.630 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Information
Deadline
Feb. 1, 2019
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Feb. 1, 2019
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Aanmeldingslimiet Feb. 1, 2019
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
Einddatum Vraag informatie aan