Read the Official Description

Biological Sciences: Neurobiology tracks aan de UvA is een uitdagend masterprogramma. Het bevindt zich op het snijvlak van biologie, psychologie en filosofie. Je masterdiploma komt in aanmerking voor uitstekende functies zowel binnen als buiten de academische wereld, waar ook ter wereld.

Neurobiologie is een relatief jong vakgebied op het snijvlak van meerdere disciplines zoals biologie, psychologie, filosofie en informatica. De master Neurobiology is voor studenten die gefascineerd zijn door het functioneren van het menselijk brein.

Er zijn vier specifiek ontworpen tracks. Alle vier worden georganiseerd door UvA-onderzoeksgroepen die zich specialiseren in precies deze onderwerpen, waardoor een sfeer van op onderzoek gebaseerd onderwijs ontstaat.

  • Moleculaire neurowetenschappen
  • Fysiologie van synapsen en netwerken
  • Psychopharmacology and Pathophysiology
  • Cognitieve neurobiologie en klinische neurofysiologie

Neurobiologie studeren aan de University of Amsterdam

De cluster Neurobiologie aan de universiteit maakt deel uit van het masterprogramma Biomedical Sciences. Daarom worden de hersenen benaderd vanuit een biomedisch oogpunt, van het molecuul tot de geest. De steun van verschillende universitaire instituten zoals het Swammerdam Institute of Life Sciences (SILS-CNS) en andere neurobiologische instituten zoals het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN) en het AMC garanderen uitstekende cursussen en stages.

Diploma

Neurobiologie is een cluster van de geaccrediteerde opleiding Biomedical Sciences. Na het succesvol afronden van dit programma, ontvang je een wettelijk geaccrediteerde master in Biomedical Sciences en de titel Master of Science (MSc).

Sterk erkend

In 2018 ontvingen de masteropleidingen in de biomedische wetenschappen aan de University of Amsterdam een eindoordeel 'Goed' in de heraccreditatie door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze beoordeling betekent dat de programma's consequent het standaardkwaliteitsniveau overstijgen.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma hebben een goed begrip van de fundamentele processen achter neurobiologie.

Deze expertise maakt afgestudeerden uitstekende kandidaten voor promotieplaatsen of industriële traineeships. Andere afgestudeerden worden beleidsmakers of vinden werk als voorlichtingsambtenaar in NGO's of overheidsorganisaties.

Program taught in:
Engels
University of Amsterdam

See 3 more programs offered by University of Amsterdam »

Last updated October 21, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
24 maanden
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
Het collegegeld voor het academische jaar 2018-2019 is: EU / EER-studenten € 2.060 per jaar; niet-EU / EER-studenten € 14.630 per jaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May

Sept. 2019

Location
Application deadline
Vraag informatie aan
Non-EU/EEA students: 1 February. EU/EEA students: 1 May
Einddatum