Read the Official Description

De MSc in medische informatica wil de toegangspoort zijn voor ambitieuze studenten met een ondernemende, mondiale mindset voor een carrière op het raakvlak van gezondheidszorg en ICT. Ze zullen een diepgaand inzicht verwerven in de gezondheidszorgprocessen en ICT-technologieën en worden uitgedaagd om echte cases van onze klinische en bedrijfsgezondheids-ICT-partners op te lossen. Dit alles vindt plaats in een levendig academisch ziekenhuis: het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

UvA Master in medische informatica gerangschikt volgens topprogramma's wereldwijd

We zijn er trots op dat ons MSc-programma is geaccrediteerd als zijnde van 'goede kwaliteit' door de International Medical Informatics Association. Van alle MSc Medical Informatics-programma's in de wereld heeft het programma van het Academisch Medisch Centrum-UvA van Amsterdam de kroon op de ketel gehad. De rangorde is gebaseerd op de resultaten van de accreditatie door 's werelds toonaangevende International Medical Informatics Association.

Monique Jaspers, programmadirecteur: "We zijn erg trots op dit resultaat. De afgelopen jaren hebben we ons gericht op het verder verhogen van de kwaliteit: we hebben nieuwe cursussen geïntroduceerd over gezondheidsgegevenswetenschap en eHealth, en we hebben onze unieke samenwerking met de gezondheids-ICT uitgebreid. onderzoek en bedrijfsgemeenschappen. Vanwege onze nauwe banden met deze gemeenschappen zijn we ons goed bewust van de vaardigheden die studenten nodig hebben .We hebben praktische input geïntroduceerd door managers van vooraanstaande gezondheids-ICT-bedrijven uit te nodigen en dit wordt gecombineerd met hoogwaardig academisch onderwijs dat gegeven wordt door topfunctionarissen. niveau (gast) docenten en onderzoekers.Deze combinatie wordt zeer gewaardeerd door zowel studenten als de Health ICT-bedrijfsgemeenschap.De meeste van onze studenten krijgen werk aangeboden voordat ze zijn afgestudeerd en hun diploma hebben behaald. '

Hoe moeten zorgorganisaties reageren op de gezondheidszorguitdagingen als gevolg van vergrijzing en de daarmee gepaard gaande kostenstijging? Welke kansen bieden nieuwe technologieën om deze problemen aan te pakken? Waarom zijn sommige zorgorganisaties succesvol met de implementatie van deze technologieën, terwijl andere dat niet zijn? Welke nieuwe horizonten voor gezondheid door mobiele technologieën kunnen worden verwacht? Hoe zal de big data-revolutie gezondheidszorg op een pad van snelle verandering en nieuwe ontdekkingen plaatsen?

Om inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee de gezondheidszorg vandaag wordt geconfronteerd, zijn inzichten uit vele verschillende disciplines nodig. Daarom biedt de master in medische informatica een breed scala aan cursussen met onderwerpen zoals data science, gezondheidszorgorganisatie, logistiek, human factors engineering, kunstmatige intelligentie, eHealth, software-architectuur, bedrijfs- en sociotechnische modellering en strategisch informatiebeheer.

Ons programma biedt u de mogelijkheid om:

 • bereid je voor op je carrière met realistische casestudy's en gastdocenten van topniveau;
 • profiteren van het samenspel van de sterke praktische en onderzoeksfocus, gekwalificeerd personeel en medestudenten met verschillende internationale achtergronden;
 • pas het programma aan in het tweede jaar door te kiezen uit een selectie van meer dan 16 keuzevakken.

Rankings en reputatie van UvA en de Master Medical Informatics

 • 51-60e in wereld en 1e in Nederland (Times Higher Education-ranglijst 2017);
 • 58e in wereld en 2e in Nederland (QS World University Rankings 2018);
 • Lid van LERU (League of European Research Universities), een exclusief netwerk van gerenommeerde universiteiten;
 • Lid van Universitas 21, een netwerk van 27 toonaangevende onderzoeksintensieve universiteiten in 17 landen;
 • De MSc Medical Informatics heeft de prestigieuze IMIA-accreditatie (International Medical Informatics Association);
 • De MSc Medical Informatics heeft de geaccrediteerde status van het Nederlands Vlaams Accreditatieorgaan (NVAO geaccrediteerd).

Carriere vooruitzichten

Deze kwalificatie weerspiegelt het brede inzicht dat u heeft opgedaan in problemen in de medische informatica en bewijst dat u over een unieke expertise beschikt die van grote waarde is op de arbeidsmarkt.

Potentiële loopbaantrajecten voor de gekwalificeerde medische informaticus omvatten:

 • Klinische informaticus
 • IM Resources / Project Manager
 • Internal Health IT Consultant
 • Systeem / Toepassingen Expert
 • Proces analist
 • Evaluator
 • HI Informatics Researcher
 • Systeem / Informatie Ontwerper / Architect
 • Onderzoek Clinicus Informaticus
 • Evaluatie Wetenschapper
 • Een andere optie is om in het onderwijs te blijven en te studeren voor een doctoraat, hetzij in het AMC of elders.
Program taught in:
Engels
University of Amsterdam

See 3 more programs offered by University of Amsterdam »

Last updated October 16, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
24 maanden
Voltijd
Prijs
2,060 EUR
EU / EER-studenten. Niet-EU / EER-studenten € 14.630 per jaar.
By locations
By date
Begindatum
Feb. 2019
Application deadline
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Sept. 2019