Masteropleiding in de biomedische wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onderzoek wordt aangewakkerd door het gepassioneerde werk van wetenschappers en op zijn beurt rijdt vooruitgang in de samenleving. De afgelopen decennia zijn voortdurende en spannende vooruitgang geboekt in biologisch onderzoek, en biomedicine is waarschijnlijk het veld waar zulke vooruitgang in de meest significante prestaties vertaald is. Het doel van de masteropleiding in de biomedische wetenschappen is om de theoretische achtergrond, technologische kennis en praktische vaardigheden aan te bieden om deze zinvolle zoektocht voort te zetten.

De masteropleiding in de biomedische wetenschappen berust op synergische expertise en vaardigheden in Moleculaire Biologie, Biochemie, Farmacologie, Fysiologie en Pathologie om een ​​multidisciplinaire benadering van het biomedische veld te bieden en een nauwe band met wetenschappelijk onderzoek op een niveau van uitmuntendheid. Topkwaliteitsopleiding, een wetenschappelijk stimulerende omgeving, innovatie en bench-to-bed-vertaling zijn de sleutelwoorden in dit programma, dat studie en inzet in hoge professionele kwalificaties zal veranderen, om een ​​solide basis te leggen voor een toekomst in onderzoek.

Er zijn twee gespecialiseerde leerplannen beschikbaar, die betrekking hebben op de studie van de functies en aandoeningen van het zenuwstelsel (Neurowetenschappen) of van kankerpatogenese en de mogelijke benaderingen van zijn preventie en behandeling (Oncologie).

Een dubbelgraadsprogramma, dat zich nadrukkelijker richt op immunologische en klinische onderwerpen, is ook beschikbaar voor geselecteerde studenten die het tweede jaar van de cursus in Bonn zullen bijwonen en hun proefproject verder gaan doen aan de Bonn-Rhein-Sieg Universiteit van Toegepaste Wetenschappen, en ook een Duitse Master of Science in de biomedische wetenschappen.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten: - een eerste cyclus (Laurea triennale) in Biologie (klasse L13) of Biotechnologie (klas L2), van een universiteit in Italië hebben, mits het studieplan in overeenstemming is met een biomoleculaire, fysiopathologische of biomedische curriculum; Of - een eerste cyclus (Laurea triennale) in dezelfde klas of in de desbetreffende klas volgens de Italiaanse wet DM 509/99, of in een vergelijkbare klas, of een in het buitenland erkende BSc, met dien verstande dat minstens 40 studiepunten Zijn verworven in cellulaire, moleculaire, fysiologische en biomedische disciplines.

Studieplan

De studenten krijgen een keuze uit drie studieprogramma's:

  • Oncology
  • neurowetenschappen
  • Dubbele graad

Carrièremogelijkheden

Hoofd onderzoekslaboratorium, in publieke of particuliere organisaties (Academisch, Onderzoek Ziekenhuizen, Drugs-, Biotech- en Cosmetica-bedrijven).

Hoofd klinisch analyse laboratorium (klinische chemie, hematologie, microbiologie, genetica / cytogenetica, farmacotoxicologie), in publieke of private organisaties.

Biomedische bioloog, belast met wetenschappelijke communicatie, counseling en marketing in geneesmiddelen- en biotechbedrijven of bedrijven die wetenschappelijke apparatuur en biomedische apparatuur produceren of distribueren, of klinisch toezicht in geneesmiddelen- en biotechbedrijven en CRO's.

PhD / Nagraadse student, in nationale of internationale promovendi en universitaire nagraadse opleidingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università degli Studi dell’Insubria is a public university and was born on July 14th, 1998 in the cities of Varese and Como, starting from pre-existing academic institutions (Milano and Pavia). It wa ... Lees meer

Università degli Studi dell’Insubria is a public university and was born on July 14th, 1998 in the cities of Varese and Como, starting from pre-existing academic institutions (Milano and Pavia). It was named after the Insubres, groups of Celtic origin that settled around the 4th century B.C. in this part of the Lombardy region, to stress on its strong connection with the territory surrounding it. Lees Minder
Varese , Busto Arsizio + 1 Meer Minder