Masteropleiding in de farmacie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De faculteit Farmacie biedt een vijfjarige masteropleiding in de farmacie (5 jaar, 10 semesters), inclusief een professionele praktijkervaring van 6 maanden in openbare apotheken (openbaar en / of ziekenhuis) in Slowakije of in de Europese Unie. Het aanbevolen studieplan bestaat uit verplichte, verplichte keuzevakken en keuzevakken om minimaal 300 ECTS-studiepunten te behalen. Het studieprogramma Pharmacy is volledig geaccrediteerd volgens de wettelijke voorschriften van de Europese Unie en het Pharmacy Master Diploma afgegeven door Comenius University wordt erkend in alle andere lidstaten van de Europese Unie, evenals wereldwijd.

“Be able to love, heal and accept yourself, so you can then offer these gifts to others”

Onderwijs

De afgestudeerde van de opleiding Farmacie wordt gekenmerkt door kennis van hoog niveau en praktische vaardigheden in chemische, biologische, medische en vooral farmaceutische disciplines. De afgestudeerde heeft een grondige kennis van alles wat er met een geneesmiddel in het menselijk organisme gebeurt; de effecten en nadelige effecten; evenals de gezondheids- en sociale aspecten van het gebruik van geneesmiddelen. De afgestudeerde beheerst farmaceutische technologie, farmaceutische, chemische, microbiologische, biologische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik. De afgestudeerde kan wetenschappelijke gegevens over geneesmiddelen evalueren en gerelateerde informatie verstrekken op basis van een dergelijke vaardigheid. De afgestudeerde heeft voldoende kennis van de juridische en andere eisen die verband houden met de farmaceutische praktijk. Het studieprogramma voldoet volledig aan de Richtlijn 2005/36 / EG van het Europees Parlement en de Raad betreffende de erkenning van beroepskwalificaties.

Singulariteit
De afgestudeerde is apotheker, een hoogopgeleide professional en een echte expert die als enige in de samenleving alles weet over medicijnen, geneesmiddelen en hun effecten.

Expertise
De afgestudeerde van de opleiding Farmacie wordt bepaald door kennis van hoog niveau en praktische vaardigheden in chemische, biologische, medische en vooral farmaceutische disciplines. De afgestudeerde heeft een grondige kennis van alles wat er met een geneesmiddel in het menselijk organisme gebeurt; de effecten en nadelige effecten; evenals de gezondheids- en sociale aspecten van het gebruik van geneesmiddelen.

Ervaring
De afgestudeerde is in staat farmaceutische technologie, farmaceutische, chemische, microbiologische, biologische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik onder de knie te krijgen. De afgestudeerde kan wetenschappelijke gegevens over geneesmiddelen evalueren en gerelateerde informatie verstrekken op basis van een dergelijke vaardigheid. De afgestudeerde heeft voldoende kennis van de juridische en andere eisen die verband houden met de farmaceutische praktijk.

Potentiëlen
De afgestudeerden kunnen hun mogelijkheden op het gebied van gezondheidszorg realiseren in verschillende soorten apotheken (openbaar, ziekenhuis), in instellingen voor kwaliteitscontrole van geneesmiddelen van alle niveaus, op werkplekken van klinische apotheek, klinische biochemie, hygiënische dienst, farmaceutische industrie, commerciële vertegenwoordiging van farmaceutische bedrijven, distributiebedrijven, onderzoek, opleiding van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, enz.

Vervulling
De afgestudeerden van de faculteit zijn altijd welkom op de arbeidsmarkt en ze kunnen heel gemakkelijk aantrekkelijke carrières vinden met persoonlijke en financiële vervulling, niet alleen in de Slowaakse Republiek en in hun thuisland, maar ook wereldwijd.

Admissions

De inschrijvingen voor 2020/2021 zijn nu open. De deadline voor inzendingen is 31 juli 2020. Kandidaten moeten slagen voor een toelatingsexamen, met pen of papier of op afstand langs elektronische weg. Toelatingsproeven zijn geschreven in het Engels en bestaan uit 100 MCQ-vragen in de biologie (50 vragen) en scheikunde (50 vragen), gebaseerd op een algemeen middelbaar / middelbaar niveau.

feiten

 • Ongeveer 1500 studenten, waarvan ongeveer 15% internationale studenten uit verschillende landen
 • 11 gespecialiseerde onderwijsafdelingen
 • 2 eigen onderwijsapotheken die tevens dienst doen als openbare apotheek
 • Nieuwe laboratoria en collegezalen met up-to-date apparatuur
 • Hooggekwalificeerd onderwijzend personeel met jarenlange nationale en internationale onderwijs- en onderzoekservaring
 • Alle niveaus van apotheekonderwijs, inclusief postdoctorale PharmD en Ph.D. programma's, specialisatie, etc.
 • Internationale uitwisselingsprogramma's, waaronder bilaterale contracten met meer dan 30 partneruniversiteiten in Europa, Azië en de VS.
 • Wetenschappelijk Centre of Excellence, centrale wetenschappelijke laboratoria, diverse onderzoeksprojecten
 • Een grote tuin met medicinale planten
 • Centrale bibliotheek
 • Gym- en fitnessapparatuur
 • Eigen kantines en cafetaria's

Prestige
De Comenius University Faculteit Farmacie is de enige faculteit in zijn soort in Slowakije. De faculteit haalt originele apotheekprofessionals op door kennis van natuurwetenschappen en geneeskunde te integreren, evenals specifieke farmaceutische wetenschappen.

Traditie
Slowaakse farmaceutische universitaire studies bestaan al meer dan 70 jaar en meer dan 11 000 studenten studeerden af aan de faculteit Farmacie in Bratislava.

Accreditatie
Het studieprogramma Apotheek voldoet volledig aan de EU-richtlijn 2005/36 / EC van het Europees Parlement en de Raad over de erkenning van beroepskwalificaties.

White work table with notes, smartphone and laptop

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Pharmacy is part of the greatest, oldest and outstanding University in Slovakia. Comenius University in Bratislava is a modern European university which in 2019 was celebrating its 100t ... Lees meer

The Faculty of Pharmacy is part of the greatest, oldest and outstanding University in Slovakia. Comenius University in Bratislava is a modern European university which in 2019 was celebrating its 100th anniversary. It is the only Slovak university to be regularly ranked in the international rankings of the best universities in the world. With thirteen faculties, it offers the widest selection of study programs (over 800) at three levels, and several of these study programs are the only ones of their kind offered in Slovakia. There is a wide range of areas of human knowledge to choose from when studying, be it in medicine, the humanities, and social sciences, the natural sciences, mathematics, theology, and much more. Lees Minder