Masteropleiding volksgezondheid (één jaar)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Sinds 1991 heeft het programma studenten uit meer dan 70 landen in Azië, Afrika, Europa (inclusief Zweden) en Noord- en Zuid-Amerika aangetrokken. Deze wereldwijde werving is een belangrijke invloed op ons onderwijs en onderzoek geworden, waarbij Zweedse en internationale volksgezondheidsdeskundigen van elkaar leren.

Tijdens het studeren

De 60 studiepunten (programma van een jaar) is relatief nieuw. Het bouwt voort op het tweejarige programma waarvoor de cursussen van het eerste jaar hetzelfde zijn als in het eenjarige programma.

Er zijn een aantal beurzen beschikbaar voor niet-Europese studenten.

Het masterprogramma in volksgezondheid omvat een aantal cursussen over mondiale gezondheidsvoorwaarden, analyse van gezondheidssystemen, over de relaties tussen sociale omstandigheden en gezondheid en over de methoden die u nodig hebt om volksgezondheidswerk uit te voeren. Het programma biedt beoefenaars van de openbare gezondheidszorg en onderzoekers de vaardigheden die nodig zijn om de gezondheidsstatus van de bevolking te begrijpen en uiteindelijk te helpen verbeteren en handhaven.

multidisciplinair

Van nature is de volksgezondheid multidisciplinair, gebaseerd op sociale wetenschappen en geneeskunde, met behulp van kwalitatieve en kwantitatieve methoden om specifieke gezondheidsrisico's te identificeren en te beoordelen alvorens effectieve volksgezondheidsstrategieën te ontwerpen en te implementeren. Traditioneel gebruikmakend van de gebieden microbiologie, entomologie, parasitologie en het beheer en de beheersing van infectieziekten. In de geglobaliseerde wereld van vandaag worden we steeds vaker geconfronteerd met nieuwe uitdagingen voor de volksgezondheid, waaronder veroorzaking en preventie van chronische ziekten.

Actief zoeken naar kennis

Studeren op het programma betekent een actieve zoektocht naar kennis, probleemoplossing en kritische analyses op basis van een wetenschappelijke benadering. De werkmethoden variëren tussen individueel studiewerk, groepswerk, seminars en lezingen. In de evaluaties die we hebben gedaan, hebben studenten grote tevredenheid uitgesproken over de samenwerking tussen studenten met een andere educatieve en culturele achtergrond.

Een student op het programma heeft natuurlijk een gegarandeerde inschrijving voor alle cursussen van het programma. Sommige cursussen bouwen op elkaar voort en moeten daarom in een specifieke volgorde worden genomen.

Dit is een internationaal programma met studenten uit vele landen. Alle lessen worden in het Engels gedaan.

Programma-inhoud

Het eenjarige programma omvat de eerste twee semesters. In het tweede deel van het tweede semester wordt tijd vrijgemaakt voor scriptiewerk, wat 15 punten oplevert. In het tweejarige programma kunnen studenten kiezen tussen het doen van twee masterscripties, elk bestaande uit 15 studiepunten, of een proefschrift van 30 studiepunten.

Herfst semester

Wereldwijde volksgezondheid, Biostatistiek, Epidemiologie, Kwalitatieve methodologie in de volksgezondheid.

Lente semester

Gezondheidssystemen: organisatie en financiering, economische evaluatiemethoden voor de gezondheid, sociale Pathways in gezondheidsbevordering en gezondheidsbevordering, masterproef, eerste jaar.

Tweejarig programma in volksgezondheid

Dit programma bestaat uit 60 studiepunten (een jaar). We bieden ook een tweejarig programma (120 studiepunten) waarvoor de cursussen van het eerste jaar dezelfde zijn als in het eenjarige programma. Dit betekent dat een student die is ingeschreven voor het eenjarige programma, indien hij of zij dat wenst, kan verzoeken om door te gaan met het tweejarige programma.

Carrièremogelijkheden

De competentie die dit programma biedt, kan zowel in publieke als private organisaties worden gebruikt. Veel afgestudeerden werken in de publieke sector in lokale en overheidsinstellingen, van bijvoorbeeld ziekenhuizen tot het ministerie van Volksgezondheid. De posities kunnen bijvoorbeeld zijn strategen, beoordelaars en analisten.

Afgestudeerden vinden van banen in non-profit organisaties kan werken met bijvoorbeeld gezondheidsbeïnvloeding, beleid of onderzoek voor organisaties zoals het Rode Kruis. Andere afgestudeerden gaan naar de private sector, bijvoorbeeld voor farmaceutische bedrijven of voor zorgverzekeraars. Een toekomstige universitaire carrière in onderzoek is een andere weg.

Ga door met onderzoek naar volksgezondheid

Het programma is bedoeld voor diegenen die al werken als of van plan zijn om volksgezondheidsdeskundigen te worden, evenals voor diegenen die carrière willen maken in onderzoek op het gebied van volksgezondheid. Verdere studies kunnen leiden tot een licentiaatdiploma (ongeveer twee jaar voltijds studeren) of een doctoraat (minstens vier jaar).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing ... Lees meer

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing a world-class teaching and research environment that is characterised by excellence, innovation, openness and diversity. Lees Minder