Masterprogramma Volksgezondheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Sinds 1991 heeft dit programma studenten aangetrokken uit meer dan 70 verschillende landen in Azië, Afrika, Europa (inclusief Zweden) en Noord- en Zuid-Amerika. Deze wereldwijde werving is een belangrijke invloed op ons onderwijs en onderzoek geworden, waarbij Zweedse en internationale volksgezondheidsdeskundigen van elkaar leren.

Tijdens het studeren

Studeren op het programma betekent een actieve zoektocht naar kennis, probleemoplossing en kritische analyses op basis van een wetenschappelijke benadering. De werkmethoden variëren tussen individueel studiewerk, groepswerk, seminars en lezingen. In de evaluaties die we hebben gedaan, hebben studenten grote tevredenheid uitgesproken over de samenwerking tussen studenten met een andere educatieve en culturele achtergrond.

Een student in een van de programma's heeft natuurlijk een gegarandeerde inschrijving voor alle cursussen van het programma. Sommige cursussen bouwen op elkaar voort en moeten daarom in een specifieke volgorde worden genomen.

Onze programma's zijn internationale programma's met studenten uit vele landen. Alle lessen worden in het Engels gedaan.

Bestudeer een of twee jaar

Het programma bestaat uit 120 studiepunten (twee jaar). Echter, voor diegenen die zijn toegelaten tot het tweejarige programma, is het nog steeds mogelijk om na één jaar af te studeren indien men dit wenst. De graad zal dan "Master of Science (60 studiepunten) zijn.] Hoofdvakgebied: volksgezondheid".

Programma-inhoud

Het programma van een jaar omvat de eerste twee semesters. In het tweede deel van het tweede semester wordt tijd vrijgemaakt voor scriptiewerk, wat 15 punten oplevert. In het tweejarige programma kunnen studenten kiezen tussen twee afstudeerscripties, elk bestaande uit 15 studiepunten, of een proefschrift van 30 studiepunten.

Programma-overzicht

Eerste jaar

Wereldwijde volksgezondheid, Biostatistiek, Epidemiologie, Kwalitatieve methodologie in volksgezondheid, Gezondheidsstelsels: Organisatie en financiering, Economische evaluatiemethoden voor gezondheid, Sociale Pathways in gezondheid en gezondheidsbevordering, Masterproef, eerste jaar.

Tweede jaar

Op feiten gebaseerde volksgezondheid, gelijkheid en gezondheid, kwalitatieve data-analyse, geavanceerde biostatistiek en epidemiologie, evaluatie in de volksgezondheid, masterproef, tweede jaar.

In aanmerking komende cursussen Geavanceerde onderwerpen in gezondheidseconomische evaluatiemethoden, Sociale epidemiologie - theorie en methoden, Gezondheid, milieu en duurzaamheid, Planning en beheer in de gezondheidszorg.

Carrièremogelijkheden

De competentie die dit programma biedt, kan zowel in publieke als private organisaties worden gebruikt. Veel afgestudeerden zullen werken in de publieke sector in lokale en overheidsinstellingen - van bijvoorbeeld ziekenhuizen tot het ministerie van Volksgezondheid. De posities kunnen bijvoorbeeld zijn strategen, beoordelaars en analisten. Afgestudeerden vinden van banen in non-profit organisaties kan werken met bijvoorbeeld gezondheidsbeïnvloeding, beleid of onderzoek voor organisaties zoals het Rode Kruis. Andere afgestudeerden gaan naar de private sector, bijvoorbeeld voor farmaceutische bedrijven of voor zorgverzekeraars. Een toekomstige universitaire carrière in onderzoek is een andere weg.

Ga door met onderzoek naar volksgezondheid

Het programma is bedoeld voor diegenen die al werken als of van plan zijn om volksgezondheidsdeskundigen te worden, evenals voor diegenen die carrière willen maken in onderzoek op het gebied van volksgezondheid. Verdere studies kunnen leiden tot een licentiaatdiploma (ongeveer twee jaar voltijds studeren) of een doctoraat (minstens vier jaar).

Mate

Master of Science (120 credits). Hoofddiscours: volksgezondheid

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing ... Lees meer

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing a world-class teaching and research environment that is characterised by excellence, innovation, openness and diversity. Lees Minder