Master's degree in de moleculaire oncologie (mom)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

5

Inleiding en Doelstellingen

De Master in Molecular Oncology - MOM, is een opleidingsprogramma voor klinische oncologen, pathologen, hematologen en andere specialisten van de geneeskunde of biomedische veld geassocieerd met tumor ziekte.

Het is een training initiatief gespecialiseerde graduate pionier in Spanje en uniek in de wereld in deze discipline. Het heeft meer dan 100 zorgvuldig geselecteerde leraren om de beste professionals op nationaal en internationaal niveau van moleculaire oncologie zijn auteurs van de ontdekking eerste persoon die ze onderwijzen.

De MOM programma wordt verzorgd door Biosanitary Studies Center (CEB) in samenwerking met de CNIO en heeft de aanbeveling van de Europese School voor Oncologie (ESO). Het wordt ook onderschreven door de Spaanse Vereniging voor Medische Oncologie (SEOM) en de Spaanse Vereniging voor Hematologie en Hemotherapy (AEHH).

De MOM biedt training in moleculaire oncologie op basis van een multidisciplinaire aanpak van de tumor ziekte, die een positief effect op het welzijn aspect heeft.

De student krijgt toegang tot basiskennis over het ontstaan ​​en de ontwikkeling van kanker, de methodologie van fundamenteel en klinisch kankeronderzoek hebben, kennen de patronen van de fenotypische expressie van tumoren en andere therapeutische benaderingen op basis van moleculaire pathways die betrokken zijn bij het ontstaan ​​van kanker .

Met dit programma de cutting-edge training die specialist oncologie in de eenentwintigste eeuw vereist wordt verstrekt. Vandaag was geen klinische praktijk uitmuntendheid zonder medeweten van de moleculaire basis van de ziekte wordt opgevat, zonder diagnose, prognose en behandeling steeds op basis van moleculaire merkers van elke patiënt.

1

Waarom een ​​Master in Molecular Oncology?

 • bijscholing

De training door specialisten in verband met de oncologische ziekte tijdens de Bachelor in de geneeskunde en de daaropvolgende specialisatie MIR ontvangen, heeft geen betrekking op de tijd en detail voldoende kennis van de moleculaire basis van kanker. Vandaag was geen klinische praktijk uitmuntendheid zonder medeweten van de moleculaire basis van de ziekte wordt opgevat.

 • Vanguard Clinical Practice

Diagnose, prognose en behandeling op basis van de moleculaire patroon van de patiënt maakt cutting-edge klinische praktijk. Nieuwe therapeutische strategieën zijn gebaseerd op specifieke moleculaire doelwitten remmers, of het blokkeren of het activeren van bepaalde routes. Het is noodzakelijk inzet op een formatie waarmee de verkoper om de moleculaire basis van kanker en patiënten profiteren van deze kennis weet.

 • Vooruitgang in onderzoek

Oncology XXI eeuw is gebaseerd op de voortgang van het onderzoek. Alleen een gezamenlijke inspanning translationeel onderzoek kunnen deze voorschotten brengen aan het bed. Onderzoek en opleiding zijn essentiële instrumenten om kanker te pakken in de dagelijkse klinische praktijk. Als er ontbreken, de aanpak van de patiënt zal niet correct zijn.

2

Programma

Credits: 120 ECTS

modules

 • Module I Cancer moleculaire basis
 • Module II Moleculaire Pathologie
 • Module III Moleculaire Oncologie
 • Module IV Onderzoek werk

praktijken

Studenten kunnen keuzevakken praktijken in kleine groepen CNIO toegang tot de nieuwste technologieën voor diagnose, prognose en monitoring van de tumor ziekte.

modaliteit

De MOM is online onderwezen.

De student toegang tot de lessen opgenomen via het platform van e-learning Biosanitary Studies Center.

Het is de presentatie die door de leraar tijdens zijn presentatie ter beschikking gesteld van de student.

De student kan vragen sturen naar docenten van het platform van e-learning.

Duur

12 maanden Startdatum: 19 september 2016

graad verkregen

Master in Molecular Oncology.

Titel private en niet-officiële, uitgegeven door het Centrum voor Studies Biosanitary.

De modules zijn geaccrediteerd door de Commissie op permanente scholing van Health Professions met geldige credit banen.

Faculteit

De Master heeft een internationale faculteit of excellence, bestaande uit professionals en uit onderzoekers van instellingen zoals Harvard-Beth Israel Deaconess Medical Center, National Cancer Research Centre (CNIO), MD Anderson Cancer Center, Hoge Raad voor Wetenschappelijk Onderzoek (CSIC) , Vall d'Hebron Research Institute, onder anderen.

3

modules

Module I: Molecular and Cellular Biology of Cancer (September 2016 - december 2016) Deze module maakt het mogelijk verwerven van basiskennis over celbiologie, mechanismen van genregulatie, en veranderingen veroorzaakt door neoplastische transformatie.

moleculaire processen worden beoordeeld, genen die celproliferatie en biologische activiteit van proto-oncogenen en tumorsuppressorgenen grote en de gevolgen van verandering beheersen. het belang van het herstel van de genetische schade en mutator route in carcinogenese wordt ook bestudeerd. het belang en basen van de processen van apoptose, senescentie en cel immortalisatie, angiogenese en lymfangiogenese en tumorimmunologie geanalyseerd.

blokken:

 • Cellen, genen en regulatie van genexpressie.
 • Proto-oncogenen en oncogenen.
 • tumorsuppressorgenen.
 • cellulaire processen die betrokken zijn bij het ontstaan ​​van kanker.

Module II: Moleculaire Pathologie (Januari 2017 - maart 2017) In deze module moderne technieken van de moleculaire pathologie worden herzien om hun potentieel en klinische bruikbaarheid te begrijpen. fundamentele en praktische kennis op een aantal van hen en op het ontwerp, het beheer en de vooruitzichten van "biochips" gen in farmacogenomica, diagnose en behandeling worden verworven. modern ontwerp en beheer van de tumor banken en nieuwe perspectieven die door moleculaire epidemiologie wordt besproken.

blokken:

 • Immunohistochemie.
 • Cytogenetica.
 • Het genoom van kanker.
 • Regulering en expressie analyse. Transcriptomics. MiRNAs.
 • Proteomics.
 • Epigenetica.

Module III: Moleculaire Oncologie (April 2017 - juni 2017) Deze module richt zich op kennis van nieuwe anti-kanker therapieën, waardoor de bijgewerkte versie van de mogelijkheden van toepassing van bio-informatica drug toetsing, de huidige status van de zoektocht naar medicijnen gericht tegen moleculaire doelwitten, proteasen en processen als angiogenese. de verschillende vormen van immuuntherapie en gentherapie worden beoordeeld, het bespreken van de resultaten van de klinische proeven, problemen en perspectieven.

blokken:

 • Epidemiologie en verwante stoffen.
 • Familiaire kanker.
 • Farmacologie en antitumor strategieën.
 • complementaire therapieën.
 • Methodologie in klinisch onderzoek.

Module IV: Research Report

Studenten moeten een herinnering onderzoek in ziekenhuizen en / of laboratoria of een literatuurstudie over een onderwerp van belang te vervullen. Studenten moeten de herinnering aan het diploma van master in moleculaire oncologie krijgen passeren.

Toelatingseisen en

Wie is gericht

 • Specialisten in Oncology
 • Pathology Specialists
 • Specialisten in Hematology
 • Specialisten in Radiotherapie
 • Andere Afgestudeerden of Artsen Biosanitary met een interesse in tumor ziekte

Selectie en Timing

Om de Master te studeren, moeten de kandidaten een bachelor's degree in de biomedische gebied vast te houden. U moet uw bijgewerkte CV te sturen, om te worden beoordeeld door het College.

toelating

Stuur CV naar: Eugenia Fernández Chamber mefcamara@ceb.edu.es

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Biosanitary Studies Center (CEB) is a company dedicated to consulting work practice, management consulting and teaching projects, research and development in the field of experimental sciences and hea ... Lees meer

Biosanitary Studies Center (CEB) is a company dedicated to consulting work practice, management consulting and teaching projects, research and development in the field of experimental sciences and health sciences. Lees Minder