Master's Degree Programma in Biomedische Wetenschappen en Techniek - Gezondheidstechnologie en Informatica

Tampere Universities

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master's Degree Programma in Biomedische Wetenschappen en Techniek - Gezondheidstechnologie en Informatica

Tampere Universities

Biomedische wetenschappen en techniek combineert engineering met life sciences

De behoefte van mensen aan meer op maat gemaakte en kostenefficiënte implantaten, apparaten en oplossingen voor medische informatica groeit.

De biomedische engineeringindustrie is een steeds belangrijker wordende, mondiale hightechsector. In Finland is de HealthTech-industrie bijzonder sterk. Met de opkomst van talrijke kleine ondernemingen, breiden de gebieden van biomedische wetenschappen en techniek zich snel uit en bieden diverse carrièreopties aan. Dit programma biedt u een goed begrip van de uitdagingen met betrekking tot biomedische en gezondheidswetenschappen. U zult vertrouwd raken met geavanceerde technologieën op het raakvlak tussen engineering en gezondheidswetenschappen en het vermogen hebben om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om deze uitdagingen op te lossen. Je zult in staat zijn om kritisch denken en professionalisme te demonstreren en een carrière in de industrie of een ziekenhuis na te streven of je studie voort te zetten in de richting van een doctoraat. Je bent misschien ook een geboren ondernemer en start je eigen start-up.

We bevorderen nauwe samenwerking tussen technische professionals, levenswetenschappers en clinici en bieden daarom optimale exposure voor de studenten die deelnemen aan de opleiding. Ons uitstekende basis- en translationele onderzoek (van het laboratorium naar de kliniek) wordt wereldwijd erkend. Terwijl u zich aanmeldt voor het programma, kunt u een van de volgende opties kiezen: Health Technology and Informatics, Biomaterials and Tissue Engineering, of Biomedical Micro- and Nanodevices .


Bestudeer doelstellingen

De masteropleiding in Biomedical Sciences and Engineering biedt u een internationale en multidisciplinaire omgeving om te leren van de uitgebreide expertise van wereldwijd erkende wetenschappers op de faculteit. Dit zorgt voor een up-to-date kennisoverdracht - van fundamenteel tot toegepast en van biomedische kerntechniek tot moderne biologie - op een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot toepassingen van engineering op het gebied van gezondheid en welzijn.

Het programma is nauw georganiseerd met BioMediTech. BioMediTech is een instituut dat de unieke engineeringvaardigheden en de sterke expertise op het gebied van life sciences combineert. Het doel van het instituut is om nieuwe platforms voor ontdekkingen en innovaties te creëren. Deze nauwe samenwerking met het BioMediTech instituut optimaliseert ook de verbinding met het Tampere University Hospital. Dit zorgt voor een actieve interactie tussen ingenieurs, levenswetenschappers en clinici, en biedt dus optimale exposure voor deelname aan het MSc-programma in de biomedische wetenschappen en engineering. Het uitstekende basis- en translationele onderzoek (van het laboratorium naar de kliniek) aan de universiteit van Tampere wordt wereldwijd erkend. Deze reputatie is versterkt door het Body-on-Chip Centre of Excellence van de Academie van Finland.

Tegenwoordig hebben mensen behoefte aan efficiëntere en kosteneffectievere implantaten, apparaten en oplossingen voor medische informatica. De biomedische engineeringindustrie is wereldwijd een steeds belangrijkere hightech-regio. In Finland is de sector van de gezondheidstechnologie van de sector bijzonder sterk (zie http://healthtech.teknologiateollisuus.fi/). Met de opkomst van talrijke kleine ondernemingen, breiden de gebieden Biomedische Wetenschappen en Techniek zich snel uit. Dit geeft brede loopbaanperspectieven voor afstuderende studenten, inclusief geweldige mogelijkheden voor de ondernemers in hart en nieren om start-ups te initiëren. Daarnaast werkt het onderwijs nauw samen met onderzoek, wat een uitstekende basis biedt om door te gaan naar een doctoraat.

De belangrijkste Health Technology and Informatics richt zich op het kerngebied van de hedendaagse biomedische engineering industrie. Het omvat de welzijnsgebieden en medische oplossingen van producten voor de gezondheid van de consument, zoals hartslagmonitoren en andere draagbare sensoren, tot klinische toepassingen zoals anesthesiemonitoren, afbeeldings- en behandelingssystemen. Bovendien zijn informatiesystemen voor persoonlijke gezondheidsmonitoring, ziekenhuisbeheer en patiëntgezondheidsregistraties belangrijke toepassingsgebieden. De major biedt expertise in het ontwerp van complexe biomedische instrumentatie- en informatica-systemen. De major heeft twee specialisatiepaden: gezondheidstechnologie, meer gericht op ontwerp en de ontwikkeling van instrumentatie en beeldvormingssystemen en medische informatica, met de nadruk op de ontwikkeling van informatiesystemen voor medische gegevenstoepassingen, van elektronische medische registratiesystemen tot gepersonaliseerde gezondheidsoplossingen.


Inhoud bestuderen

Education in the Degree Program in Biomedical Sciences and Engineering is gebaseerd op vrijheid in combinatie met persoonlijke verantwoordelijkheid. Het programma is georganiseerd in modules, die deels optionele componenten bevatten, zodat de mate kan worden aangepast aan uw behoeften. Het programma is op deze manier georganiseerd om het beste in elk individu naar voren te brengen. De cursussen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, traditionele lezingen, groepswerk, presentatie, laboratoriumpraktijken en een klein onderzoeksproject.

Studenten die deelnemen aan het programma zullen eerst gemeenschappelijke kernstudies uitvoeren. De cursussen van de gemeenschappelijke basisstudies zorgen ervoor dat je over een voldoende basiskennis van biomedische wetenschappen en biomedische technologie beschikt voordat je je belangrijkste studie begint. De gemeenschappelijke kernstudies bevatten ook een inleiding tot graduate studies in Finland en de Finse taal.

Wanneer u zich aanmeldt voor het programma, moet u de major kiezen en direct van toepassing zijn op de studieoptie die overeenkomt met de gekozen major. Je hebt de mogelijkheid om een ​​van de volgende majors te kiezen:

  • Biomaterialen en weefseltechniek
  • Biomedische micro- en nanodevices
  • Gezondheidstechnologie en informatica

Als u kiest voor gezondheidstechnologie en informatica , wordt de te kiezen studiekeuze genoemd: gezondheidstechnologie en informatica, biomedische wetenschappen en ingenieurswetenschappen, Master of Science (technologie).

Door middel van de cursussen in de belangrijkste gezondheidstechnologie en informatica , kunt u technische expertise toepassen op het ontwerp van apparaten, systemen, algoritmen, software, modellen, methoden of processen voor gezondheidstechnologie en informaticaoplossingen die worden toegepast op gezondheid en welzijn. Je ontwikkelt ook een goed begrip van de biologische en biofysische principes van de menselijke fysiologie om technische vaardigheden te kunnen toepassen in de meting, beeldvorming of informatieverwerking van fysiologische systemen.

Er zijn geen minder belangrijke vakstudies vereist, aangezien de hoofdvakstudies voor ten minste 50 studiepunten tellen. In plaats daarvan hebt u de vrijheid om keuzevakken van uw keuze of een aangeboden minor te kiezen. Je kunt vrij kiezen voor hun keuzevakken of minor van Tampere University of andere universiteiten. 30 studiepunten worden toegekend bij het afronden van de masterproef. Het onderzoeksproject van de masterscriptie is afgestemd op jouw carrièreplan. Het kan de weg banen naar een academische carrière of voorbereiden om te werken in de industrie of in ziekenhuizen.

Studenten die aan hun studie in de opleiding Biomedische wetenschappen en technologie beginnen, moeten mogelijk aanvullende studies afleggen, afhankelijk van hun BSc-graad. Met de aanvullende studies, zullen studenten hun kennis van wiskunde, natuurkunde, economie, informatica en talen actualiseren zodat hun kennis op het niveau van een Bachelor of Science in Engineering ligt. Bovendien kunnen vereiste vakken van de belangrijkste vakken vereist zijn. Over het algemeen zijn de aanvullende studies opgenomen in de masteropleiding.


Structuur van studies

Het Degree-programma in de biomedische wetenschappen en techniek is een tweejarig programma en het vereist full-time studies.


Carrièremogelijkheden

Studenten die afstuderen aan de masteropleiding in Biomedical Sciences and Engineering hebben veelzijdige carrièrekansen in multidisciplinaire taken. Het programma zal experts opleiden voor de toekomst met het vermogen tot levenslang leren.

Afgestudeerden zullen werkgelegenheidskansen vinden in de Finse, Europese en mondiale gezondheidstechnologiebedrijven (Finse gezondheidstechnologie: http://healthtech.teknologiateollisuus.fi/en/members). Over het algemeen is de gezondheidstechnologie-industrie een van de meest exportgerichte industrieën. Er is dus ook behoefte aan internationale afgestudeerden. Als alternatief kunnen afgestudeerden ook beginnen aan een carrière in de academische wereld en blijven promoveren. De mogelijkheden voor promotieonderzoek zijn niet alleen in Finland maar ook wereldwijd van toepassing, dankzij het uitgebreide netwerk van medewerkers van de faculteit. De gezondheidszorgsector van academische ziekenhuizen tot privéklinieken is een belangrijke werkgever. Er is ook een toenemende behoefte aan nieuwe getalenteerde ingenieurs en onderzoekers om te werken in de publieke sector of in overheidsinstellingen (octrooibureau, voorschriften voor medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld). Tenslotte is in het afgelopen decennium een ​​groeiend aantal kleine bedrijven en spin-offs ontstaan, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn om ondernemer te worden.

Studenten die afstuderen aan de major Health Technology and Informatics worden ingezet door bedrijven die medische en gezondheidsbevorderende apparaten en informatietechnologieoplossingen maken. Daarnaast worden werkgelegenheidskansen geboden door verschillende zorgaanbieders uit de publieke en private sector en door nationale en EU-aandeelhouders die werken aan regelgeving met betrekking tot medische hulpmiddelen en toepassingen.


Collegegeld en beurzen

Het collegegeld voor het programma bedraagt ​​12.000 euro per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzensysteem voor betalende studenten.

U bent niet verplicht om de vergoeding te betalen als u:

  • een EU / EER-burger
  • gelijkwaardig aan EU / EER-burger (dwz een burger van Zwitserland)
  • al in Finland wonen (een doorlopende A- of een permanente P / P-EU-verblijfsvergunning), of een Europese blauwe kaart hebben afgegeven in Finland. De vrijstellingsvergunning moet geldig zijn wanneer u een studie aanvraagt ​​en ten minste tot 1 augustus, dat wil zeggen wanneer het studierecht begint. Houd er rekening mee dat een verblijfsvergunning in een ander EU / EER-land u niet vrijstelt van het collegegeld.


Beurzen

Tampere University Scholarships Program is bedoeld voor studenten die collegegeld moeten betalen in masterprogramma's die in het Engels worden aangeboden. Een substantieel aantal beurzen zal beschikbaar zijn. Met de hulp van het beursprogramma biedt Tampere University uitstekende internationale studenten hoogwaardige, maar toch betaalbare, opleidingen.

Bij het invullen van je aanmeldingsformulier voor een masteropleiding, heb je de mogelijkheid om je wens aan te geven om een ​​beurs aan te vragen. De beslissing over de toegekende beurs wordt u medegedeeld met informatie over toelating.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op September 25, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,000 EUR
per academisch jaar voor niet-EU / EER-studenten.
Locations
Finland - Tampere
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Tampere
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan