Read the Official Description

Het Medical Assistant-programma is bedoeld om mannen en vrouwen voor te bereiden om te functioneren als leden van het gezondheidszorgteam en om administratieve en klinische procedures uit te voeren. Dit gebeurt meestal in ambulante omgevingen zoals medische kantoren en klinieken.

De klaslokalen van NIACC bevatten de nieuwste computers, kantoorapparatuur en laboratoriumapparatuur. Het NIACC Medical Assistant Diploma-programma is geaccrediteerd door de Commissie voor Accreditatie van Allied Health Education-programma's (www.caahep.org) op aanbeveling van de Raad voor de evaluatie van medische begeleiding (MAERB).

Commissie voor Accreditatie van Allied Health Education Programs
25400 US Highway 19 North, Suite 158
Clearwater, FL 33756
727-210-2350
www.caahep.org

Toelatingseisen

Studenten worden aangemoedigd om een ​​afspraak te maken met de counselor voorafgaand aan de inschrijving van het programma om een ​​beoordeling te maken van toetsen, lezen, schrijven en rekenen om te bepalen of extra cursuswerk nodig is om succes te bevorderen. Voor het invoeren van het programma is een minimumvereiste van 35 wpm-toetsenbord vereist. Een pre-test test zal worden uitgevoerd om te helpen bij het in aanmerking komen voor het programma. Basic Life Support (BLS) certificering is vereist bij acceptatie van het programma. Een lichamelijk onderzoek dat bewijs levert voor de huidige immunisatie en een goede fysieke en mentale gezondheid is ook vereist voorafgaand aan klinische procedures I. Criminele antecedentenonderzoeken en controles van volwassenen / verslaafden zijn vereist. Drugstesten kan ook nodig zijn door de individuele agentschappen. De resultaten van deze controles zullen worden gebruikt door gecontracteerde klinische faciliteiten om de klinische geschiktheid te bepalen. De kosten voor de eisen zal de verantwoordelijkheid van de student.

Studenten moeten een cijfer halen van gemiddeld 2,00 (C) in programma-cursussen om door te gaan naar het practicum. (Een minimumgraad van C- is toegestaan ​​in medische kantoorprocedures, klinische procedures I en II, lichaamsstructuur en functie (of anatomie en fysiologie I en II), en een minimale graad van C is vereist in medische terminologie I en II.) * Alle eerste-termijnvakken moeten met succes worden voltooid, zoals hierboven vermeld, voorafgaand aan het aangaan van de tweede termijn. Bovendien moeten studenten aan alle cursusvereisten voldoen voordat ze aan het practicum beginnen. Van de student kan worden verlangd dat hij een afstand aflegt voor het practicum. Practica worden willekeurig toegewezen aan de student en beschikbare sites zijn afhankelijk van de toestemming van het specifieke bureau. Tijdens de practicumervaring wordt geen vergoeding verstrekt.

Verdere informatie over de voortgang van het programma en specifiek programmabeleid wordt aan de MA-student gegeven in het individuele programmaboekje. Studenten krijgen dit handboek tijdens de eerste MA-klasdag. Studenten worden gedurende het hele programma naar dit handboek doorverwezen.

Diploma Verdiend

Na succesvolle afronding van het curriculum van de medische assistent met een beoordeling van het gemiddelde van 2,00 (C) of hoger en een minimaal totaal cumulatief hellingspuntgemiddelde van 2,00 (C), krijgt de student een diploma. Daarnaast komt de student in aanmerking voor het nationale certificeringsexamen om een ​​CMA-AAMA (Certified Medical Assistant) te worden.

Vanaf de administratie van het certificatie-examen in januari 2001 kan een student met een misdrijfrecord mogelijk niet in aanmerking komen voor een certificeringsexamen tenzij de AAMA-certificeringsraad een ontheffing verleent op basis van een of meer van de verzachtende omstandigheden die in de disciplinaire normen worden genoemd. De student kan verifiëren of hij in aanmerking komt voor deelname aan het programma door contact op te nemen met de AAMA Certifying Board op het volgende adres: AAMA (American Association of Medical Assistants), 20 North Wacker Drive, Ste. 1575, Chicago, IL 60606-2903.

Kosten

Collegegeld is gebaseerd op het aantal studiepunten uur en legaal verblijf en is onderhevig aan verandering of wijziging.

Financiële steun / Beurzen

De financiële steun is beschikbaar in de vorm van subsidies, studiebeurzen, leningen, en part-time dienstverband (werk studie). Studenten die om financiële steun door het invullen van de gratis applicatie voor Federal Student Aid (FAFSA).

Carrièremogelijkheden

Medical Assistant is een van de snelstgroeiende carrières van de natie tot 2018, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics. Dit kan worden toegeschreven aan een voorspelde toename van het aantal artsenposten en poliklinische zorgfaciliteiten. Technologische vooruitgang en het groeiende aantal bejaarde Amerikanen die medische behandeling nodig hebben, zijn ook factoren voor de toegenomen vraag naar medische assistenten.

Administratieve taken omvatten het plannen en ontvangen van patiënten, het voorbereiden en bijhouden van medische dossiers, het uitvoeren van elementaire secretariële vaardigheden en medische transcriptie, het afhandelen van telefoongesprekken, het schrijven van correspondentie, het dienen als liaison tussen de arts en andere individuen, en het beheren van praktijkfinanciën.

Klinische taken omvatten asepsis en infectiebeheersing, het nemen van patiëntgeschiedenissen en vitale functies, het uitvoeren van eerste hulp en reanimatie, het voorbereiden van patiënten op procedures, het assisteren van de arts bij onderzoeken en behandelingen, het verzamelen en verwerken van specimens, het uitvoeren van geselecteerde diagnostische tests en het bereiden en toedienen van medicaties als geregisseerd door de arts.

Medische assistenten werken in kantoren voor:

  • Artsen
  • Clinics

Medische assistenten werken met:

  • Medische apparatuur zoals röntgen- en EKG-machines
  • Laboratoriummonsters en apparatuur
  • Telefoons, computers en andere kantoorapparatuur
  • Medische patiëntendossiers
  • Verzekeringsformulieren en andere papieren
Program taught in:
Engels

See 12 more programs offered by North Iowa Area Community College »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Einddatum