Medisch laboratorium technicus diploma-programma

North Iowa Area Community College

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Medisch laboratorium technicus diploma-programma

North Iowa Area Community College

Het Medical Laboratory Technician-programma bereidt mannen en vrouwen voor op het werken onder toezicht van de medisch-laboratoriumwetenschapper, patholoog of een andere gekwalificeerde arts in een medisch laboratorium. Een technicus voert tests uit die helpen bij de diagnose en behandeling van ziekten.

Specifieke taken die de medisch laborant zou kunnen verrichten, omvatten het verzamelen van bloed en andere monsters, het voorbereiden en onderzoeken van gekleurde dia's van bloedcellen of bacteriën, microscopisch onderzoek van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen, groeperen en typen van bloed, en de analyse van lichaamsvloeistoffen voor chemische componenten.

De eerste twee semesters van het programma kunnen worden gevolgd op NIACC en de voltooiing van het programma wordt afgelegd op Hawkeye Community College, Waterloo, Iowa. De laatste semesters van het programma worden gegeven in de klinische setting, die kan plaatsvinden op een locatie naar keuze van de student. Deze plaatsing is echter afhankelijk van een beschikbare ruimte in het keuzebureau.

Afgestudeerden van het Medical Laboratory Technician-programma komen in aanmerking voor het nationale certificeringsexamen.

Medische laboranten kunnen hun opleiding op het niveau van de universiteit voortzetten en medische laboratoriumwetenschappers worden.

Toelatingseisen

Studenten moeten formeel een aanvraag indienen voor het Medical Laboratory Technician (MLT) -programma aan Hawkeye Community College. Studenten kunnen zich voorbereiden op het programma en twee semesters van het MLT-programma voltooien tijdens het bijwonen van NIACC.

Kandidaten moeten afgestudeerden van de middelbare school zijn of het equivalent om in aanmerking te komen voor toelating tot het MLT-programma. Aanvragers moeten dan voldoen aan ten minste een van de volgende routes van eisen voor deelname aan het programma.

Route 1: Scoor op zijn minst de volgende standaardscore op elke COMPASS-beoordeling (43 op Algebra, 82 op lezen en 65 op schrijven) of ontvang een standaardscore van 19 op elk van de ACT-subtests van wiskunde, lezen en Engels. Studenten moeten ook een jaar van de middelbare school algebra, scheikunde en biologie hebben afgerond.

Route 2: Voltooi de volgende NIACC-cursussen met een 2.00 GPA.

 • BIO-102 Inleidende biologie AND
 • BIO-103 Introductory Biological Lab
 • ENG-015 Elementen van schrijven
 • MAT-063 Elementaire algebra
 • RDG-125 College leesstrategieën
Route 3: Voltooi 4 van de volgende 6 cursussen succesvol bij HCC of NIACC met een minimum cijfer van gemiddeld 2,75.
 • HSC-120 (NIACC) Medische terminologie I
 • MAT-110 (NIACC) Wiskunde voor vrije kunsten
 • MLT-101 (NIACC) Intro to Lab Science
 • MLT-110 (HCC) Fundamentele laboratoriumtechnieken
 • MLT-120 (NIACC) Urinalyse
 • MLT-130 (HCC) hematologie

De vereiste verwante cursussen kunnen worden gevolgd voorafgaand aan het inschrijven of tijdens de tijd dat de student is ingeschreven voor het programma. Het wordt echter aanbevolen om het curriculum te volgen zodra de student is ingeschreven.

Studenten die zich terugtrekken uit het programma worden opnieuw toegelaten op basis van beschikbare ruimte. De voorkeur zal worden gegeven aan studenten die academisch succesvol zijn geweest.

Diploma Verdiend

Na succesvolle afronding van het curriculum Medische Laboratorium Technicus, wordt de student een Associate in Applied Science Degree toegekend door Hawkeye Community College en is vervolgens bereid om te werken in ziekenhuislaboratoria, klinieken, artsenpraktijken, openbare gezondheidsinstanties, onderzoeksinstellingen en de Armed. Forces. Het programma is geaccrediteerd door het National Accrediting Agency for Clinical Laboratory Sciences.

Kosten

Collegegeld is gebaseerd op het aantal studiepunten uur en legaal verblijf en is onderhevig aan verandering of wijziging.

Financiële steun / Beurzen

De financiële steun is beschikbaar in de vorm van subsidies, studiebeurzen, leningen, en part-time dienstverband (werk studie). Studenten die om financiële steun door het invullen van de gratis applicatie voor Federal Student Aid (FAFSA).

Carrièremogelijkheden

Medische laboranten werken voor:

 • Ziekenhuizen en medische laboratoria
 • Kantoren en klinieken van artsen
 • Bloedbanken
 • Onderhoud gezondheidsorganisaties
 • Public health agencies
 • Farmaceutische bedrijven
 • Onderzoeks- en testlaboratoria
 • De federale regering
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
2 weken
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - Mason City, Iowa
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Verenigde Staten - Mason City, Iowa
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan