Lees de Officiële Beschrijving

Een toenemend aantal kinderen lijdt aan overgewicht en obesitas. De gemiddelde levensverwachting voor de Deense bevolking is relatief laag. Bepaalde groepen in onze zogenaamde gelijk georiënteerde maatschappij hebben een relatief korte en zeer ziekte gekweld leven. Wat zijn de onderliggende oorzaken van deze ontwikkelingen - en wat kan worden gedaan om ze te voorkomen? Wat kan er gedaan worden om de gezondheid te verbeteren en welzijn voor iedereen?

Wat zal onze toekomst brengen?


Kan welvaartsziekten en een afnemend geboortecijfer een einde aan de welvaart in de Europese economie? Zal opwarming van de aarde terug te brengen malaria naar de Scandinavische landen? En waarom lijkt het dat preventiecampagnes zo'n beperkt effect?

Aanwezigheid, verleden en toekomst


Deze en vele andere vragen worden behandeld in het Public Health programma. Een nieuwe, dynamische, complexe en analytische tak van gezondheidswetenschappen, waarbij het beleid is verbonden met statistieken en wiskunde, gedragswetenschappen met fysiologie, anatomie en etnologie en waar milieu en gezondheid is net zo belangrijk als kritische reflecties.

Het programma is gebaseerd op een aantal van de belangrijkste wetenschappelijke hoekstenen: biologie, sociale wetenschappen, geneeskunde en een progressief internationaal perspectief.

Structuur van het programma

De Master of Science in Public Health programma bestaat uit vier semesters (twee jaar). De masteropleiding wordt georganiseerd in kwartalen. De wijken bestaan ​​uit vier jaarlijkse lesuren van elk acht weken die eindigen met een examenperiode in voortzetting van een onderwijsperiode.

Het eerste semester bestaat uit een algemene inleiding tot de volksgezondheid theorieën, instrumenten en methoden, met inbegrip van modules op biostatistiek en gezondheidsbeleid.

Het tweede semester bestaat uit twee verplichte modules: Evaluatie en Advanced Epidemiology. De resterende tijd zal worden besteed aan modules behoren tot een gekozen specialisatie. Momenteel vier specialisaties worden aangeboden: Health Promotion, Global Health, Risk Research and Health Economics and Management.

Op de derde semester studenten kunnen kiezen uit modules binnen de vier specialisatie tracks evenals andere keuzevakken. Het derde semester biedt ook de mogelijkheid van een stage of studie in het buitenland.

De vierde semester is gewijd aan het werk aan de masterproef, die individueel of per twee studenten elkaar kunnen worden uitgevoerd. In aanvulling op de formele leraar toezicht, worden de studenten aangeboden meester seminars waardoor ze de mogelijkheden om de expositie te bespreken, onderzoeksopzet, methoden en empirisch onderzoek.

Toelatingseisen


Hieronder vindt u meer kunt lezen over de toelatingseisen voor de masteropleiding in Public Health

Een bachelor's degree in Health Sciences, zoals:

 • Volksgezondheid
 • Geneeskunde
 • Biomechanica
 • Sportwetenschappen
 • Menselijke biologie
 • tandheelkunde

Een professionele bachelor binnen Health Sciences, zoals:

 • Verzorging
 • Fysiotherapie
 • Ergonomie
 • VOEDING
 • Vroedvrouw
 • Biomedisch laborant
 • Global Nutrition and Health

Training in Biostatistiek en Epidemiologie is een toelatingseis.

Aanvragers moeten documentatie van bekwaamheid te bieden in het Engels.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van University of Southern Denmark »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
- Gratis voor EU / EER-studenten. Prijs voor niet-EU / EER-studenten, per ECTS: EUR 170
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum