Meester moleculaire oncologie (mom)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

5

Inleiding en Doelstellingen

De moleculaire oncologie Master - MOM, is een opleidingsprogramma voor klinische oncologen, pathologen, hematologen en andere medisch specialisten of biomedische afgestudeerde studenten van de velden in verband met tumor ziekte.

De MOM is een uniek initiatief in de wereld, met meer dan 100 uitzonderlijke professoren zorgvuldig geselecteerd op nationaal en internationaal niveau. Onder de faculteit MOM's zijn de hogere exponenten van moleculaire oncologie ontdekkingen en de auteurs van de inhoud die zij onderwijzen.

De MOM-programma wordt aangeboden door het Centro de Estudios Biosanitarios (CEB) (Biosciences Studies Centre) in samenwerking met de CNIO en heeft de aanbeveling van de Europese School voor Oncologie (ESO). Het heeft ook de wetenschappelijke ondersteuning van de Spaanse Vereniging voor Medische Oncologie (SEOM) en de Spaanse Vereniging voor Hematologie en Hemotherapy (SEHH).

De MOM biedt training in moleculaire oncologie op basis van een multidisciplinaire aanpak van de tumor en vaatziekten, wat een positief effect in de zorg interventie. De student krijgt toegang tot basiskennis over het ontstaan ​​en de ontwikkeling van kankers, de methodologie van fundamenteel onderzoek en klinische oncologie, bekende patronen van de fenotypische expressie van tumoren en andere therapeutische benaderingen op basis van moleculaire pathways die betrokken zijn bij het ontstaan ​​van kanker.

Met dit programma kunt u een cutting-edge training voor oncologische specialisten in de eenentwintigste eeuw te ontvangen. Tegenwoordig kan een klinische praktijk of excellence niet denkbaar zonder een grondige kennis van de moleculaire basis van de ziekte en zonder een juiste diagnose, prognose en behandeling op basis van elke patiënt moleculaire merkers.

1

Waarom een ​​Master in Molecular Oncology doen?

 • Gevorderde training

De training door specialisten verband met de oncologische ziekte tijdens de opleiding Geneeskunde en daaropvolgende specialisatie ontvangen, niet dieper en nader ingaan op de kennis van de moleculaire basis van kanker. Tegenwoordig een klinische praktijk van kwaliteit kan worden gebracht via de kennis van de moleculaire basis van de ziekte.

 • Toonaangevende Clinical Practice

Diagnose, prognose en behandeling op basis van de moleculaire patroon van de patiënt maakt cutting-edge klinische praktijk. Nieuwe therapeutische strategieën gebaseerd op specifieke moleculaire doelwitten remmers of blokkeren of activeren van bepaalde routes. Het is noodzakelijk een gespecialiseerde training waarmee professionals te verdiepen in de moleculaire basis van kanker en tegelijkertijd patiënten baat hebben bij deze kennis.

 • Gevorderd in onderzoek

Oncologie van XXIste eeuw is gebaseerd op de voortgang van het onderzoek. Alleen een gezamenlijke translationeel onderzoek inspanning kan deze voorschotten brengen aan patiënten. Onderzoek en opleiding zijn essentiële instrumenten om kanker te pakken in de dagelijkse klinische praktijk. Beide benaderingen zijn nodig voor een juiste behandeling van de patiënt.

2

Programma

Credits: 120 ECTS

Modules

 • Module I Cellulaire en Moleculaire Biologie of Cancer
 • Module II Moleculaire Pathologie
 • Module III Moleculaire Oncologie
 • Module IV Research Project

Lab Stages

Studenten kunnen een lab stage in kleine groepen bij CNIO toegang tot de nieuwste technologieën voor diagnose, prognose en monitoring van de tumor ziekte.

Final onderzoek

De student zal een onderzoeksproject onder leiding van een van de directeuren van MOM uitvoeren.

Modaliteit

De MOM is online onderwezen.

De student zal de toegang tot opgenomen klassen door de CEB e-learning platform.

Teacher's power point presentatie zal beschikbaar zijn voor de studenten om te downloaden zijn.

Studenten kunnen vragen sturen naar docenten van de e-learning platform.

DUUR

12 maanden Startdatum: 19 september 2016

Graad

Moleculaire oncologie Master Private en niet officieel diploma uitgereikt door het Centro de Estudios Biosanitarios.

Modules geaccrediteerd door de bevoegde autoriteit. Credits geldig voor beursgang werkgelegenheid.

Faculteit

De faculteit bestaat uit internationale herkende onderzoekers en oncologen van instellingen zoals Hasrvard-Beth Israel Deaconess Medical Center, Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), MD Anderson Cancer Center, CSIC, Vall d'Hebron Institut de Recerca, onder andere.

3

Modules

Module I: Cellulaire en Moleculaire Biologie of Cancer (September 2016 - december 2016) Deze module zal de basiskennis van celbiologie en mechanismen vlag van genregulatie, en veranderingen veroorzaakt door kwaadaardige transformatie te dekken.

Moleculaire processen zullen beoordeeld worden, met inbegrip van genen die celproliferatie en de biologische activiteit van de voornaamste proto-oncogenen en tumor suppressor genen en de implicaties van sabotage. Bestuderen ook het belang van het herstel van genetische schade en mutator route in carcinogenese, de basis van het proces van apoptose, cellulaire senescentie en immortalisatie, stamcellen, angiogenese en tumor lymfangiogenese en immunologie.

Belangrijkste onderwerpen:

 • 1. Cell, genen, en regulatie van genexpressie.
 • 2. Proto-oncogenen en oncogenen.
 • 3. tumor suppressors genen.
 • 4. cellulaire processen die betrokken zijn bij carcinogenese.

Module II: Moleculaire Pathologie (Januari 2017 - maart 2017) begrip door middel van didactische presentaties en optionele laboratoriumwerk, fundamentele aspecten van moleculaire diagnostiek, de technische en conceptuele basis, de uitvoering ervan in de klinische praktijk in bepaalde ziekten.

Na voltooiing van de module, moet de student in staat zijn om:

 • Begrijp de basiswoordenschat en de concepten van de moleculaire diagnostiek;
 • Begrijp de conceptuele fundamenten van de belangrijkste technieken, hun beperkingen en toepassingen;
 • Interpreteren resultaten van deze technieken;
 • Interpreteren en wetenschappelijke publicaties op basis van studies van de moleculaire pathologie evalueren;
 • Identificeer de belangrijkste gebieden van de pathologie, waar deze technieken van praktisch nut kan zijn.

Belangrijkste onderwerpen:

 • 1. Immunohistochemie.
 • 2. Cytogenetica.
 • 3. genoom Cancer.
 • 4. Genexpressie regelgeving en analyse. Transcriptomics. MiRNAs.
 • 5. Proteomics.
 • 6. Epigenetica.

Module III: Moleculaire Oncologie (April 2017 - juni 2017) Deze module bevat aspecten van de epidemiologie, carcinogenese en successierechten en analyseert de kennis over nieuwe, geactualiseerde overzicht van de mogelijkheden van de verschillende benaderingen van het ontwerp van drugs, de huidige stand van de drug zoeken gericht tegen moleculaire doelwitten. Wij overzicht van de verschillende vormen van immuuntherapie en gentherapie en bespreken de klinische proef methode en toepassing van eiwitten naast diagnose en prognose, en de vooruitzichten op dit gebied.

Belangrijkste onderwerpen:

 • 1. Epidemiologie en agenten in verband met het risico op kanker.
 • 2. Cancer Family.
 • 3. Farmacologie en antitumorale agenten.
 • 4. Meer behandelingsstrategieën.
 • 5. Klinisch onderzoek methodologie.

Module IV: Research Project

Studenten zullen een onderzoeksproject die kan bestaan ​​uit het uitvoeren van een onderzoeksproject ontwikkeld in laboratoria en / of ziekenhuizen, of in een literatuurstudie over een onderwerp van anti-tumor therapieën waardoor interesse in moleculaire oncologie, of in het ontwerpen van een onderzoeksproject uit te voeren. Tijdens de maanden krijgen het onderzoeksproject uit te voeren zal de student een docent te hebben. Het is van essentieel belang om de goedkeuring van de docent voor het onderzoek kan worden geëvalueerd.

Eisen en Toelating

Geadresseerd aan

 • Specialisten in Oncology
 • Specialisten in Pathologie
 • Specialisten in Hematology
 • Specialisten in Radiotherapie
 • Andere Afgestudeerden of Artsen in Biosciences gebieden met een interesse in tumor ziekte

Selectie en Deadlines

De kandidaten moeten een bachelor's degree in een biomedisch gebied. U moet uw bijgewerkte CV te sturen, om te worden beoordeeld door het College voor de toelating in het programma.

Toelating

Stuur je CV naar: Eugenia Fernández Cámara mefcamara@ceb.edu.es

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Biosanitary Studies Center (CEB) is a company dedicated to consulting work practice, management consulting and teaching projects, research and development in the field of experimental sciences and hea ... Lees meer

Biosanitary Studies Center (CEB) is a company dedicated to consulting work practice, management consulting and teaching projects, research and development in the field of experimental sciences and health sciences. Lees Minder