Lees de Officiële Beschrijving

De cursus is speciaal ontworpen voor professionals in de gezondheidszorg uit diverse achtergronden. Hieruit volgt een syllabus opgegeven door Gezondheidsvoorlichting England (HEE) voor de opleiding van NHS personeel in Genomic Medicine, en HEE heeft afgescheiden financiering om NHS personeel om te studeren voor de MSc (Genomic Medicine) geaccrediteerde provider instellingen, waaronder Birmingham.

Verdere informatie over HEE financiering is nu beschikbaar. U kunt ervoor kiezen om te studeren voor de volledige Masters, de tussenliggende kwalificaties van de Postgraduate Diploma of Postgraduate Certificate, of selecteer individuele modules als CPD.

De cursus is ook geschikt voor andere Home / EU of internationale studenten die willen leren over de ontwikkelingen in genomics en bioinformatica met name relevant zijn voor medische toepassingen, en de uitdagingen van de invoering van de technologie in een systeem voor gezondheidszorg.

Het programma is gericht om u uit te rusten met de kennis, inzicht en vaardigheden met betrekking tot genomics dat u zal machtigen om te helpen leiden de holistische integratie van genomische technologie in de patiëntenzorg binnen de National Health Service, onder meer via het ambitieuze Genomics Engeland Ltd (GEL) 100.000 Genomen project die begon in 2015.

De cursus begint met een korte herziening van DNA, genen en genetica en actualiseert deze concepten om de omvang van de hedendaagse, het hele genoom informatie. Het zal aan u de technologieën voor het genereren van genoom-brede gegevens, en hoe de resulterende grote hoeveelheden gegevens kunnen worden benaderd en ondervraagd zinvolle informatie die nuttig is voor gezinnen die met erfelijke aandoeningen, of patiënten met verworven ziekten, waaronder kanker kan genereren en infecties.

U leert hoe u genomische gegevens met behulp van bio-informatica tools waarmee u te identificeren en te onderzoeken de pathogeniciteit van genetische varianten, en relateren deze real-life case-studies te ondervragen. De kern modules ook betrekking te hebben op de ethische, juridische en maatschappelijke vraagstukken die genomische geneeskunde omringen, die verder kan worden verkend in een optionele module. Andere opties zijn het adviseren vaardigheden en geavanceerde bio-informatica.

Ten slotte kunt u ofwel een 60-credit research project (dat een computer-based bio-informatica-project, een lab-gebaseerde of klinisch-based project zou kunnen zijn, hetzij in Birmingham of bij u thuis instelling), of een 30-krediet proefschrift kiezen ( gecombineerd met extra onderwezen modules), om je onderzoek vaardigheden aan te scherpen tijdens het verkennen van een genomics-gerelateerde project van uw keuze.

Waarom deze cursus bestuderen

U krijgt les van mensen die zijn vooraanstaande experts in hun vakgebied, zowel van de Universiteit van Birmingham en de omliggende NHS ziekenhuizen, met inbegrip van de aangrenzende Women's Hospital en de University Hospital in Birmingham (UHB). Als leider van de West Midlands Genomic Medicine Centre (WMGMC, een regio-breed consortium van alle NHS Trusts), zal UHB een belangrijke bijdrage aan 100.000 Genomen Project zijn, verzekeren van een nauwe integratie tussen het project en onze MSc programma.

Veel klinisch personeel leer over de cursus worden direct betrokken bij de WMGMC, hetzij als klinische leads of met de belangrijkste rollen in de moleculaire pathologie Diagnostic Dienst of de WM Regional Genetics Service, die zowel op de voorste rand van de invoering van technologieën voor gelaagde geneeskunde (met inbegrip genomics) in de NHS. U vindt mogelijkheden om een ​​bezoek aan deze NHS faciliteiten tijdens de cursus. Sessies waaraan vertegenwoordigers patiëntengroep in verschillende modules helpen de patiënt bij de focus van de koers te houden.

De Universiteit van Birmingham beschikt over een aantrekkelijke campus met uitstekende onderwijzen en leren faciliteiten, die gemakkelijk te bereiken, hetzij per trein (we zijn de enige Britse universiteit met een eigen treinstation op de campus, met frequente 8 minuten verbindingen naar New Street Station in het stadscentrum) of over de weg.

Modules

Studenten in Genomic Medicine ingeschreven voor de MSc zal zeven kernwaarden nemen geleerd 15-credit modules, gecombineerd met: één van beiden, een 60-credit Research Project PLUS een van de zes optionele onderwezen 15-credit modules; OR, een 30-credit-Bibliotheek gebaseerde scriptie PLUS drie optionele modules *

Core modules (15 studiepunten per stuk):

 • Module 1: An Introduction to Human Genetics and Genomics
 • Module 2: Omics technieken en hun toepassing op Genomic Medicine
 • Module 3: Genomics van het gemeenschappelijk en zeldzame erfelijke ziekten
 • Module 4: Genomics in Pathologie Cancer
 • Module 5: farmacogenomie en Gestratificeerde Healthcare
 • Module 6: Toepassing van Genomics in Infectious Disease
 • Module 7: Bio-informatica, Interpretatie, Statistiek en Data Quality Assurance in Genoomanalyse

projecten:

Module 8a: 60-Credit Research Project; OR Module 8b *: 30 Credit Library-Based Proefschrift

Optionele modules (15 studiepunten per stuk):

 • Module 9: ethische, juridische en sociale kwesties in Applied Genomics
 • Module 10: Counselling Skills for Genomics
 • Module 11: economische modellen en Human Genomics
 • Module 12: leren op de werkplek in Genomic Medicine
 • Module 13 *: Genomic Medicine Professional en Research Skills
 • Module 14: Geavanceerde Bioinformatics
 • Let op: Studenten kiezen van de 30-credit Bibliotheek-gebaseerde scriptie moet ook Module 13 te nemen, Genomic Medicine Professsional en Research Skills, als een van hun 3 optionele modules.

Toelatingseisen

De Universiteit van Birmingham heeft de algemene toelatingseisen, waaronder een minimum van GCSE rang C in wiskunde en Engels en het bewijs van het Engels taalvaardigheid van alle aanvragers wier eerste taal niet Engels (bijv IELTS niveau 7.0 met niet minder dan 6,5 in elke band).

Kandidaten voor de MSc (Genomic Geneeskunde) zonder voorafgaande relevante ervaring in het werken in de gezondheidszorg moet een goede graad (of gelijkwaardig), in een relevant onderwerp (bijv biomedische wetenschap of medicijnen) te hebben. Toch zullen we overwegen aanvrager met alternatieve academische kwalificaties, op basis van beroepskwalificaties en ervaring binnen de NHS (of andere relevante organisaties).

De universiteit zal overwegen een kandidaat vaardigheden, attributen, de motivatie en de kans op succes bij het maken van een offerte. Studenten kunnen worden gecontacteerd om de toepassing te bespreken of uitgenodigd voor een interview. Alle aanvragen moeten ten minste een bevredigende referentie hebben.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 25 andere vakken van University of Birmingham - College of Medical and Dental Sciences »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
Vraag informatie aan
Deeltijd
Voltijd
Prijs
12,000 GBP
(Home / EU-studenten), MSc £ 18.900 (Internationale studenten).