Read the Official Description

De huidige online cursus in Stamcelbiologie en Regeneratieve Geneeskunde heeft een klinische focus en omvat de basisaspecten van celtherapie en weefselontwikkeling. Studenten hebben de mogelijkheid om te leren over nieuwe, bijgewerkte technologieën die van toepassing zijn op moderne therapeutische benaderingen zoals stamceltoepassingen, nanogeneeskunde, tissue engineering.

Projectonderwerpen omvatten stamcelbiologie, celtherapie, weefselmanipulatie, gefunctionaliseerde scaffolds, biomaterialen.

De cursus staat open voor voldoende gekwalificeerde Griekse en internationale afgestudeerden, die minimaal een graad in geneeskunde, biologie, biochemie of aanverwante gebieden bezitten. Het is opgenomen in de categorie Nanotechnologie-nanogeneeskunde van onze online cursussen en het loopt via een gebruiksvriendelijk onderwijsplatform. Zodra de deelnemer alle eenheden met succes heeft voltooid, ontvangt hij / zij een certificaat van training.

Deelnemer Profiel

Dit e-learningprogramma staat open voor voldoende gekwalificeerde Griekse en internationale afgestudeerden, die minimaal een graad in geneeskunde, biologie, biochemie of aanverwante gebieden bezitten.

Programma Doelstellingen

Het programma biedt een gedetailleerde inleiding tot de biologie van stamcellen, waaronder stamceltypen en -bronnen, zelfvernieuwing, differentiatie en afstamming. Wat nog belangrijker is, deze cursus introduceert de belangrijkste aspecten van regeneratieve geneeskunde.

Regenerative Medicine wil nieuwe therapieën ontwikkelen voor patiënten met ernstige verwondingen of chronische ziekten waarbij de eigen reacties van het lichaam niet voldoende zijn om het functionele weefsel te herstellen. Met dit doel introduceert Stamcelbiologie en Regeneratieve Geneeskunde nieuwe methoden en strategieën om cellen, weefsels of organen te vervangen of te regenereren om de normale functie te herstellen en te herstellen. De strategieën die worden gebruikt in Regeneratieve Geneeskunde omvatten op stamcellen gebaseerde therapie, biomaterialen en scaffolds bezaaid met cellen.

In alle gevallen zijn bij transplantatie autologe of allogene rijpe functionele cellen (celvervanging), gemodificeerde menselijke cellen (cel-gebaseerde gentherapie) of stamcellen gebruikt. Er zijn verschillende parameters waarmee rekening moet worden gehouden voor een succesvolle celgebaseerde therapie. Basisgereedschap voor celtransplantatie zijn de steigers, meestal gemaakt van natuurlijke of synthetische materialen met verschillende bioactiviteit en mechanische sterkte. Scaffolds bieden de juiste omgeving voor cellulaire groei en organogenese. Recente studies zijn gericht op verschillende toepassingen op basis van stamceltransplantatie op basis van scaffolds of biomaterialen. Kritieke problemen voor regeneratieve geneeskunde, waaronder het type stamcellen, samen met de selectie van de geschikte biomaterialen of nanomaterialen, worden in deze module geanalyseerd.

Programma Beschrijving

  • Les 1 - Huidige en toekomstige perspectieven van regeneratieve geneeskunde
  • Les 2 - Biologische en moleculaire aspecten van regeneratieve geneeskunde
  • Les 3 - Embryonale stamcelsoorten
  • Les 4 - Foetale stamcellen
  • Les 5 - Volwassen stamcellen
  • Les 6 - Biomaterialen in de regeneratieve geneeskunde
  • Les 7 - Nanotechnologie en regeneratieve geneeskunde
  • Les 8 - Voorbeelden van therapeutische toepassingen (celtherapie)
  • Les 9 - Voorbeelden van therapeutische toepassingen (tissue engineering)
  • Les 10 - Regelgeving en ethiek
Program taught in:
Engels

See 5 more programs offered by E-Learning University of Athens »

Deze cursus is Online
Begindatum
Juni 2019
Duration
10 weken
Prijs
300 EUR
By locations
By date
Begindatum
Juni 2019
Application deadline

Juni 2019