PET-MR-principes en -toepassingen (PgCert, PgProfDev - online leren)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Gecombineerde positronemissietomografie (PET) en magnetische resonantie (MR) is een beeldvormende technologie waarmee informatie over de metabolische functie, fysiologie en anatomie kan worden verzameld in een enkele scansessie voor diagnostische en onderzoeksdoeleinden (bijv. Onderzoek naar dementie)

PET-MR-scanners worden in toenemende mate geïnstalleerd in klinische en onderzoeksomgevingen, maar momenteel is training in hoe te rennen en het beste gebruik van dergelijke faciliteiten beperkt, vaak met langdurig verblijf, thuiswerk en persoonlijke verplichtingen.

De Universiteit van Edinburgh is een van de weinige centra in het Verenigd Koninkrijk met een PET-MR-scanner en personeel met de expertise in het uitvoeren en gebruiken ervan. Dit programma maakt gebruik van onze expertise op het gebied van beeldverwerkingstechnologie, waarmee cursisten op dit gebied kunnen trainen via een online leeromgeving.

Online leren

Toegang tot onderwijs van wereldklasse aan de Universiteit van Edinburgh, terwijl u uw lokale professionele en persoonlijke verplichtingen waar u woont, behoudt.

Onze online studenten hebben niet alleen toegang tot de uitstekende bronnen van Edinburgh, maar worden ook onderdeel van een ondersteunende online community, die studenten en docenten van over de hele wereld bij elkaar brengt.

Studenten zullen via internet toegang moeten krijgen tot materialen, discussiefora, referenties, activiteiten en andere online leermiddelen.

Programmastructuur

Je mag maximaal 30 credits per semester opnemen.

Kern vakken:

 • Technieken en natuurkunde (20 studiepunten)
 • Toepassingen bij ziekte (onderzoek) (10 studiepunten)
 • Praktikiteiten en veiligheid (10 credits)
 • Hybride beeldvorming van radionucliden - PET-MR (10 credits)

keuzevakken:

 • Hybride beeldvorming van radionucliden - PET-CT (10 credits)
 • Individueel gecreëerde cursus onder leiding van een student (10 studiepunten)

Postdoctorale professionele ontwikkeling

Postdoctorale professionele ontwikkeling (PPD) is bedoeld voor werkende professionals die hun kennis willen vergroten via een cursus op postacademisch niveau, zonder de tijd of financiële toewijding van een volledige Masters, een Postgraduate Diploma of een Postgraduate Certificate.

U mag maximaal tweeëntwintig studiepunten van cursussen volgen via ons PPD-schema. Deze leidden tot een postgraduate toekenning van studiepunten door de Universiteit van Edinburgh. Als alternatief, na een jaar cursussen volgen, kunt u ervoor kiezen uw studiepunten over te dragen en door te studeren naar een hogere prijs voor een Masters, Postgraduate Diploma of Postgraduate Certificate-programma.

Hoewel PPD-cursussen gedurende een jaar verschillende startdatums hebben, kun je in de maand september alleen een Masters-, Postgraduate Diploma- of Postgraduate Certificate-programma starten. Elke tijd besteed aan het bestuderen van PPD zal worden afgetrokken van de tijd die je nog hebt om een ​​Masters, Postgraduate Diploma of Postgraduate Certificate-programma te voltooien.

Leerresultaten

 1. Demonstreer vakspecifieke kennis en inzicht in zowel PET en MR afzonderlijk, als in de unieke problemen die ontstaan ​​door het combineren van de twee technieken in een enkele beeldeenheid. Vakspecifieke kennis omvat een aantal specialistische gebieden, zoals technische en fysische principes, toepassingen bij ziekten, plus praktische zaken met betrekking tot gezondheid, regelgeving en veiligheid.
 2. Vermeld en pas de praktische gezondheids-, regel- en veiligheidskwesties met betrekking tot PET, MR en de gecombineerde technieken toe.
 3. Communiceer de principes en toepassingen van PET-MR-beeldvorming met andere operators en gebruikers, bijv. Radiografen, onderzoekers en clinici, om een ​​optimaal ontwerp van de studie en gebruik van de technologie te verzekeren.
 4. Verklaar en verantwoord de PET-MR-patiënt Pathway door praktische kennis te integreren rond patiëntbeheer met beperkingen bepaald door de beeldvormingstechniek
 5. Evalueer kritisch de huidige en adviseer toekomstige toepassingen van PET-MR, zowel in onderzoek als klinisch.

Carrièremogelijkheden

PET-MR is een opkomende beeldvormingstechnologie met onderzoeks- en klinische toepassingen. PET-MR-scanners zijn begonnen te worden ingezet in klinische en onderzoeks-imaging-centra, wat een vraag creëert voor operators en gebruikers met relevante vaardigheden en kennis.

We verwachten dat het programma de carrièremogelijkheden zal verbeteren en een potentieel zal opleveren van PET-MR-operatoren, met name röntgenfotografen, voor wie momenteel beperkte opleidingsmogelijkheden bestaan.

We verwachten ook dat PET-MR-gebruikers (onderzoek en klinische dokters) beter in staat zijn om onderzoeksubsidies en andere financiering aan te vragen om hun loopbaan te laten evolueren.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent, op gebieden zoals geneeskunde, diergeneeskunde, radiologie, radiografie, radiotherapie, verpleegkunde, biologische wetenschappen, biomedische wetenschappen, farmacologie, scheikunde, natuurkunde, techniek, beeldanalyse, beeldverwerking, Computerwetenschappen, Informatica, Neurologie, Neurochirurgie, Psychiatrie, Psychologie, Stroke Medicine, Geriatrie / Geneeskunde van de Ouderen of Neurowetenschappen.

We kunnen uw aanvraag ook overwegen als u minimaal 3 jaar werkervaring heeft op een gerelateerd wetenschappelijk gebied, bijvoorbeeld in een ziekenhuis of onderzoekslaboratoria. Neem contact op met het programmateam om te controleren voordat je je aanmeldt.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS Academic: totaal 6.5 (minstens 6.0 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 92 (minstens 20 in elke module)
 • PTE (A): totaal 61 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden"; de secties "Vaardigheden inschakelen" worden niet in aanmerking genomen)
 • CAE en CPE: totaal 176 (minimaal 169 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE II met onderscheidingen in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen niet meer dan drie jaar oud zijn aan het begin van je opleiding. Taalproeven mogen niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Lees Minder