Postacademische cursus Anatomie en dissectie van de onderste extremiteit

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Redenen om de cursus te volgen

 • Het is een postdoctorale cursus met een groot deel van de praktische uren die zal worden ontwikkeld in het anatomielaboratorium. Het werkt in kleine groepen.
 • Alle studenten hebben exemplaren voor de praktijk van dissectie door plannen in elk van de studieregio's.
 • Studenten hebben anatomische voorbereidingen die dienen als een gids voor dissectie, evenals de ondersteuning van docenten die gespecialiseerd zijn in menselijke anatomie.Ankle and Ligaments Nino Liverani / Unsplash

Voor wie is het bedoeld?

 • Interne medische bewoners (vanaf het eerste jaar) van chirurgische specialiteiten die geïnteresseerd zijn in het verdiepen van de anatomische kennis toegepast op chirurgie van de onderste ledematen en het ontwikkelen van dissectie vaardigheden: orthopedische en traumatologische chirurgie, plastische en reconstructieve chirurgie, vaatchirurgie.
 • Medische specialisten van deze chirurgische specialiteiten die hun anatomische kennis en dissectie-techniek willen verbeteren.
 • Andere disciplines van gezondheidswetenschappen met een interesse in het verbeteren van anatomische kennis en dissectie techniek van het onderste lidmaat.

toelatingseisen

 • Afgestudeerden of afgestudeerden in de geneeskunde.
 • Bewoners en specialisten in: orthopedische en traumatologiechirurgie, plastische en restauratieve chirurgie en vaatchirurgie.
 • Andere graden in gezondheidswetenschappen met professionele interesse in de anatomie en dissectie van het onderste lidmaat: fysiotherapie, osteopathie, chiropractie.

presentatie

De postdoctorale cursus in anatomie en dissectie van de onderste extremiteit is bedoeld voor een aanvullende en specifieke training, nuttig voor zowel de professionele praktijk van bepaalde chirurgische specialiteiten als voor de verbetering van de praktijk en de noodzakelijke technische training in bepaalde beroepen van wetenschappen van de gezondheid waarbij diepgaande kennis en begrip van anatomie en topografische relaties vereist zijn.

De cursus heeft tot doel de leercurve van chirurgische specialiteiten te verbeteren en te versnellen die diepgaande kennis van de menselijke anatomie van de onderste ledematen vereisen, zoals orthopedische chirurgie en traumatologie, plastische en reconstructieve chirurgie en vaatchirurgie. Evenzo is het de bedoeling om beroepen in de anatomie een permanente opleiding te bieden, waarbij deze kennis enerzijds essentieel is in de beroepspraktijk en anderzijds zij dit soort praktische en toegepaste opleidingen niet hebben, zoals fysiotherapie, osteopathie of chiropractie.

De cursus, bij uitstek praktisch, wordt gegeven volgens de anatomoklinische benadering van hoofdleraren gespecialiseerd in menselijke anatomie. Theoretische sessies zijn opgenomen die de student begeleiden bij de herkenning en lokalisatie van de anatomische structuren die tijdens de sessies zouden moeten werken. Het is bedoeld om te reageren op de vraag naar permanente educatie die op het gebied van chirurgische anatomie en toegepaste anatomie zowel medische als chirurgische specialismen en andere beroepen in de gezondheidswetenschappen blijft aanvragen, zowel in onze gezondheidszorg als in andere landen om ons heen. .

doelstellingen

 • Verbeter de kennis van de regionale en topografische anatomie van het onderste lidmaat.
 • Verdiep de precieze kennis van topografische anatomie en vasculonervious relaties in de verschillende topografische regio's van het onderste lidmaat met behulp van de anatomische dissectie techniek.
 • Ontwikkel nuttige vaardigheden en praktische vaardigheden voor operatietechnieken in de onderste extremiteit.
 • Ontwikkel vaardigheden in de techniek van anatomische dissectie van het onderste lidmaat.

Carrièremogelijkheden

 • De meeste studenten die deze training volgen, hebben toegang tot een trainingsactiviteit die de leercurve van de chirurgische technieken die ze vervolgens in hun professionele praktijk toepassen, zou moeten verbeteren. Deze cursus vormt een aanvulling op hun gespecialiseerde training en stelt studenten in staat om de verschillende operaties en technieken te ondergaan die dagelijks in de operatiekamer moeten worden toegepast.
 • Studenten van andere niet-chirurgische specialiteiten zullen een zeer nuttige kennis verwerven voor het begrijpen van pathologieën van het onderste lidmaat en voor de ontwikkeling van vaardigheden en praktische vaardigheden die de resultaten van hun professionele praktijk zullen verbeteren.
 • In het geval van studenten van buiten de staat geniet dit soort training in toegepaste anatomie grote erkenning in hun gezondheidssystemen.

leerplan

 • Sessie 1: 01/16/2020: Dissectie van de lumbale plexus, achterste buikwand, iliacale fossa, sacro-iliacale gewricht en externe iliacale vaatas.
 • Sessie 2: 01/23/2020: Dissectie van het gluteale gebied, suprapiriforme en infrapiriforme ruimtes, superieure en inferieure gluteale vasculonerviosus-pakket; heupzenuw Dissectie van de achterkant van de dij.
 • Sessie 3: 01/30/2020: Dissectie van de inguinocrural regio en de femorale driehoek. Voorste en mediale dijbeencompartimenten. Femorale zenuw en obturator. Femorale vasculaire as
 • Sessie 4: 06/02/2020: Dissectie van het heupgewricht.
 • Sessie 5: 13/02/2020: Popliteal regio. Popliteale vaatas. Tibiale zenuw Gemeenschappelijke peroneale zenuw
 • Sessie 6: 02/20/2020: Kniegewricht.
 • Sessie 7: 27/02/2020: Anterieur en lateraal aspect van het been. Extensor retinaculum en peroneum. Anterieure tibiale vasculaire as. Diepe peroneale zenuw
 • Sessie 8: 03/05/2020: Achterkant van het been. Flexor retinaculum Posterior tibiale vasculaire as. Tibiale zenuw
 • Sessie 9: 03/12/2020: Dorsale zijde van de voet, enkelgewricht en subastragaline gewricht.
 • Sessie 10: 03/19/2020: Plantair gezicht van de voet. Plantaire cellen. Vasculonerviale assen laterale en mediale plantaire.

titratie

Postacademische cursus Anatomie en dissectie van de onderste extremiteit door de universiteit van Girona

Exclusief de uitgiftekosten voor de UdG-titel

methodologie

Leeractiviteiten zullen voor 85% worden ontwikkeld op basis van praktische activiteiten van anatomische dissectie op menselijke proefstukken.

15% van de sessies zal theoretisch zijn en zal worden toegepast op de studie van elk van de anatomische gebieden die de student later in het praktische gedeelte zal gebruiken. In deze sessies zal het onderwijzend personeel die relaties en anatomische structuren benadrukken die de student in elke regio moet herkennen en lokaliseren om een voldoende mate van anatomisch-chirurgische kennis te verkrijgen.

Evaluatiesysteem

Het onderwijzend personeel beoordeelt het werk dat is gedaan tijdens de praktische sessies, de follow-up van de cursus en de aanwezigheid ervan, die minimaal 80% moet zijn.

Laatst bijgewerkt op November 2019

Over de school

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbito ... Lees meer

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbitos de la Universitat de Girona, y estar al servicio de la sociedad de la que forma parte. Lees Minder