Primary Care Ophthalmology (MSc - Online leren)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Dit nieuwe driejarige part-time Masters-programma dat volledig online wordt gegeven, wordt gezamenlijk aangeboden door de Universiteit van Edinburgh en het Royal College of Surgeons of Edinburgh en leidt tot de graad van Master of Science (MSc). Het is ontwikkeld in samenwerking met NHS Education for Scotland (NES).

Dit programma is primair gericht op optometristen die formele postdoctorale training zoeken in community-based klinische zorg. Het is ook zeer relevant voor medische en chirurgische stagiairs die een specialistische opleiding in de oogheelkunde volgen.

Dit diploma is afgestemd op de curricula van zowel de FRCSEd- als de FRCOphth-examens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor binnenlandse en internationale studenten.

Dit programma is bedoeld om optometristen te ondersteunen bij het zoeken naar formele postdoctorale opleidingen in community-based klinische zorg en ook voor medische en chirurgische stagiairs die een specialisatieopleiding oftalmologie volgen.

Dit programma biedt stagiairs een uitstekende voorbereiding op het Fellowship of the Royal College of Surgeons of Edinburgh (FRCSEd) en Fellowship of the Royal College of Ophthalmologists (FRCOphth) -examens of gelijkwaardig, met extra nadruk op verworven kennis en de toepassing ervan.

Het derdejaars MSc-onderzoeksproject dient ook als een kans om een ​​academische carrière te ontwikkelen. Ophtalmology

Online leren

Het programma wordt volledig online gegeven. Studenten worden ondersteund door de synchrone en asynchrone discussie met e-docenten - alle toonaangevende clinici in hun vakgebied - en hebben toegang tot een groot leermiddel, waaronder abonnementen op belangrijke online boeken en tijdschriften. Van studenten wordt verwacht dat zij e-seminars en e-journalclubs leiden.

Onze online leertechnologie is volledig interactief, bekroond en stelt u in staat om vanuit uw eigen huis of werkplek te communiceren met onze hoog gekwalificeerde onderwijzend personeel.

Onze online studenten hebben niet alleen toegang tot de uitstekende bronnen van Edinburgh, maar worden ook onderdeel van een ondersteunende online community, die studenten en docenten van over de hele wereld bij elkaar brengt.

Het programma wordt geleid door professor Baljean Dhillon.

Programmastructuur

Geleverd via een online leeromgeving, loopt dit programma semesterbasis over drie jaar en omvat het elke week ongeveer 10-15 uur studeren op een flexibele, modulaire manier. Alle modules zijn verplicht en worden gegeven en beoordeeld aan de hand van een klinische probleemgestuurde aanpak en omvatten deelname aan discussieforums en reflecterende portefeuilles.

Studenten verzamelen studiepunten door een reeks modules af te ronden die leiden tot een postuniversitair certificaat, een postgraduaatdiploma of een Master of Science-graad. De minimumtijd voor het voltooien van de volledige masteropleiding is drie jaar en de maximale tijd voor voltooiing is zes jaar.

Op het niveau van het certificaat en het diploma moet de student een eindexamenexamen bijwonen dat wordt gehouden in Edinburgh voor studenten in het Verenigd Koninkrijk of met een vooraf goedgekeurde partnerinstelling voor internationale studenten.

Jaar 1: certificaat

 • Basis Oftalmische Wetenschap: Anatomie, Pathologie, Fysiologie van de Oculaire Structuren
 • Basisonderzoek
 • Basic Glaucoma
 • Basic Macular Disease
 • Fundamentele acute oogziekte
 • eTriage en verwijzingsverfijning

Jaar 2: Diploma

 • Advanced Ophthalmic Science: Anatomy, Pathology, Physiology of the Ocular Structures
 • Geavanceerd onderzoek
 • Geavanceerd glaucoom
 • Geavanceerde Maculaire Ziekte
 • Geavanceerde acute oogziekten
 • Geavanceerde eTriage en verwijzingsverfijning

Jaar 3: Masters

Het laatste jaar omvat een gesuperviseerd masteronderzoeksproject, dat zal worden uitgevoerd in een goedgekeurd onderwerp dat uw subspecialiteitenbelang weerspiegelt en waarvoor een schriftelijk projectverslag moet worden ingediend.

Carrièremogelijkheden

Dit programma is ontworpen voor:

 • optometristen die hun kennis willen vergroten met betrekking tot de diagnose en behandeling van oculaire aandoeningen, aangezien zij een steeds groter wordende rol gaan spelen in de behandeling van oogaandoeningen als onderdeel van een multidisciplinair behandelteam
 • medische en chirurgische stagiairs die zich willen specialiseren in oogheelkunde, zodat ze op een flexibele manier naar hun FRCSEd, FRCOphth of gelijkwaardig kunnen studeren

De toekenning van MSc zal de nadruk leggen op de toewijding van de student aan voortdurende professionele ontwikkeling in zijn gekozen carrière en zal zorgen voor een concurrentievoordeel bij het aanvragen van klinische posities.

De MSc zal ook helpen hen voor te bereiden op een academische of onderzoekscarrière. De MSc is ook relevant voor huisartsen en stagiaires met een speciale interesse in oogheelkunde, huisartsgeneeskundigen, orthoptisten, oogheelkundige verpleegkundigen en andere professionals in de oogzorg die hun inzichten in de oogheelkunde voor eerstelijnszorg en de interface met secundaire zorg willen vergroten.

Toelatingseisen

Een medisch diploma (MBChB of gelijkwaardig), of een UK 2: 1 graad of het internationale equivalent daarvan, in optometrie, orthoptica, dispensing optica, oftalmische verpleegkunde of biomedische wetenschappen.

We zullen uw aanvraag ook in overweging nemen als u over relevante werkervaring of professionele kwalificaties van 3-5 jaar beschikt, zoals RGN, met de juiste klinische ervaring.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS Academic: totaal 6.5 (minstens 6.0 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 92 (minstens 20 in elke module)
 • PTE (A): totaal 61 (ten minste 56 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden"; de secties "Vaardigheden inschakelen" worden niet in aanmerking genomen)
 • CAE en CPE: totaal 176 (minimaal 169 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE II met onderscheidingen in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen niet meer dan drie jaar oud zijn aan het begin van je opleiding. Taalproeven mogen niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Beurzen en financiering

Britse staatsburgers, mensen met een vaste status en een aantal EU-onderdanen die niet in het VK wonen, kunnen in aanmerking komen voor een postuniversitaire lening tegen honoraria - en in sommige gevallen kosten van levensonderhoud.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Lees Minder