Radiologische technologie aas graad

North Iowa Area Community College

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Radiologische technologie aas graad

North Iowa Area Community College

Een radiologische Technology (x-ray) programma bereidt radiologisch röntgenstralen van delen van het menselijk lichaam nemen met het oog diagnosticeren medische problemen. Radiologisch plaats de patiënten die ofwel liggen op een tafel zitten of staan, zodat de juiste delen van het lichaam kan worden geröntgend. Daarbij mag röntgenassistenten draagbare röntgenfoto's te nemen op het gebied van het ziekenhuis dat de spoedafdeling, operatiekamer, intensive care, en patiëntenzorg eenheden zijn. Radiologic Technologen werken met ioniserende straling en leren de juiste procedures om zichzelf en hun patiënten te beschermen tegen onnodige blootstelling aan straling. De radioloog moet steriel techniek, administratie bij te houden, te helpen met speciale procedures, en beheren van contrastmedia via meerdere routes, waaronder intraveneuze routes. Transfer en positionering activiteiten zijn geïntegreerd in het programma. Röntgenassistenten moet betrouwbaar zijn, hebben mechanische proeve van bekwaamheid en beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Toelatingseisen

De aanvrager moet de aanvraagformulieren die kan worden gevonden op de website van Mercy Medical Center-North Iowa (www.mercynorthiowa.com/xrayschool) voltooien en contact opnemen met de NIACC gezondheidswerkers counselor zich in het Student Development Office. Mercy's deadline is 15 januari van ieder jaar.

AANMELDINGSINFORMATIE

Met het oog op toe te passen, moet het volgende worden voldaan:

 1. Alle kandidaten moeten de Verenigde Staten burgers of permanente verblijfsvergunning.
 2. Alle kandidaten moeten minstens 18 jaar oud zijn door de startdatum van het programma.
 3. Alle aanvragers moeten zijn afgestudeerd aan een erkende middelbare school of een standaard equivalent programma hebben doorstaan.
 4. Alle aanvragers moeten hebben deelgenomen aan een van de infosessies gehouden door Mercy Medical Center-North Iowa.

Voldoen aan de toelatingseisen is geen garantie voor toelating tot de Mercy Radiologic Technology programma. Top kandidaten zullen een gesprek bij Mercy worden verleend. De punten gebaseerd selectieproces bestaat uit:

 • Academici: Vooruitgang en de voltooiing van de universiteit A & P I en II met labs. Op weg naar een hbo-opleiding (minimaal Associate). Minimaal 2,5 GPA, minimum ACT score van 18 (middelbare school afgestudeerden die de ACT eerder genomen hoeven niet te nemen) en prestaties in de gezondheidszorg / anatomie / science / math verwante opleidingen.
 • Interview: met inbegrip van interpersoonlijke vaardigheden en geschiktheid voor succes in de praktijk van dit beroep
 • Ondersteunende informatie: met inbegrip van de gezondheidszorg gerelateerde ervaringen, referenties en essay

Voor de topkandidaten, definitieve oplevering is afhankelijk van een succesvolle afronding van de rest van de Pre-vereiste cursussen (zie lijst in het curriculum sectie) voorafgaand aan de start van het programma en de succesvolle voltooiing van een fysiek examen, drug scherm, achtergrond controleren, en een post-offer scherm niet eerder dan 30 dagen voor de start van Radiologic Technology lessen bij Mercy Medical Center - North Iowa. Bovendien, het bewijs van CPR / BLS-certificering van zowel BLS de American Heart Association's: moet zorgverlener of het Amerikaanse Rode Kruis Professional Redder voorafgaand aan het programma startdatum worden verstrekt.

Er is geen wachtlijst. Aanvragers die niet worden geaccepteerd en in aanmerking willen komen voor het volgende jaar moet opnieuw toe te passen. Dit geldt ook voor kandidaten gekozen als alternatieve kandidaten die het programma niet in dat jaar niet te starten.

Programma Afronding

De Amerikaanse griffie van Radiologic Technologen (Arrt) vereist radiologische technologie afgestudeerden om een ​​Associates Degree of hoger voorafgaand moeten nemen van de nationale certificatie-examen. De mate hoeft niet in Stralingswetenschappen en kan voor of tijdens de x-ray programma voltooid. Daarom moet Mercy Radiologic Technology programma studenten een minimum van een Associate Degree om het programma te voltooien. Er zijn verschillende wegen om te voldoen aan deze:

 1. Mercy & NIACC cursussen zoals vermeld in het curriculum sectie
 2. Voorafgaand diploma van een geaccrediteerde post-secundair instelling * **
 3. Afwerken van een diploma van een geaccrediteerde post-secundair instelling; degree-progressie plan moet door de Program Director worden goedgekeurd * **

*Moet beschikken over een college medische terminologie I cursus, (minimaal 2 sh) met een minimum graad van C.

**Anatomie en fysiologie I en II met labs, met een minimum graad van C. De bovenstaande cursussen moeten zijn binnen de laatste vijf jaar en zowel de anatomie en fysiologie cursussen aan dezelfde instelling om volledige sequentie van informatie te verzekeren.

Opties # 1 en # 3: Studenten willen algemene opleidingen verleden tweede termijn Mercy's te voltooien moet faculteit goedkeuring te zoeken en worden geëvalueerd op een case-by-case basis. Geen student zal worden toegestaan ​​verder te gaan dan 30 dagen na de voltooiing van de Radiologic Technology programma zoals het grote invloed zou hebben op het vermogen van de student om met succes langs de Arrt examen.

Optie 1De NIACC AAS Degree in Radiologic Technology vereist een minimum van 17 sh van college-niveau algemene opleidingen (ontwikkelingstrajecten niet in aanmerking komen) en 3 sh van medische terminologie. Voor aanvragers met een aanzienlijke niet-NIACC college credits: zelfs als de vorige cursussen transfer naar NIACC, een minimum van 20 sh op NIACC is nodig om de AAS Radiologic Technology Degree vervullen. Studenten moeten een 2,00 te handhaven NIACC diploma-eisen te voldoen. Het wordt aanbevolen dat u zo veel mogelijk van de vereiste 20 sh voltooid voorafgaand aan het begin van de Mercy Radiologic Technology programma. Voortzetting in het Mercy programma is afhankelijk van een succesvolle progressie op de NIACC cursussen zoals vermeld in het curriculum sectie.

Carrièremogelijkheden

Radiologic Technologen werken voor:

 • Ziekenhuizen en klinieken
 • Particuliere faciliteiten
 • kantoren arts die radiologische diensten
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
2 jaar
Voltijd
Locations
Verenigde Staten - Mason City, Iowa
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Verenigde Staten - Mason City, Iowa
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan