Sport studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer een bachelor in sportstudies in Nederland

Ben je gepassioneerd over sport en wil je verandering teweegbrengen? Dan is dit unieke programma slechts het programma voor u! De inspiratie en kracht van sport geeft je geweldige kansen om echt een verschil te maken.

Sport, Gezondheid en Management

Het Institute of Sports Studies van de Hanzehogeschool Groningen biedt een driejarige bacheloropleiding aan, bestaande uit 180 ECTS. Dit internationale programma creëert innovatieve (sport) professionals. Als change-agent kun je verschil maken, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau. De kracht van sport ligt binnen de drie kernwaarden van sport en fysieke activiteit:

  • sport en fysieke activiteit zijn essentieel voor een gezonde levensstijl,

  • sport creëert bedrijfswaarde,

  • sport is de sociale kracht van gemeenschappen en naties.

Het programma wordt gekenmerkt door zijn professionele focus. Elk jaar zul je echte werkervaring opdoen door in het veld te werken. De meeste modules draaien rond een praktische opdracht in een professionele organisatie. De andere cursussen zijn ontworpen om je voor te bereiden op deze uitdaging.

Eerste jaar

Het eerste jaar is de zogenaamde propedeutische fase (60 ECTS). In deze fase ontwikkel je professionele competenties door aan verschillende projecten te werken voor individuen, bedrijven of organisaties. Ondersteund door je leraren en medestudenten, begin je met het ontwikkelen van een verantwoordelijkheidsgevoel vanaf de eerste dag. Het delen van kennis en ervaringen speelt een grote rol.

Tweede jaar

Het tweede jaar richt zich op het creëren en beheren van veranderingen tijdens een stage. Je rol is vooral een veranderaar. Om dit te kunnen doen, volg je cursussen over onderwerpen als praktisch onderzoek, sportontwikkeling, management en organisatie, organisatiebeleid en consultancy.

Derde jaar

In het laatste jaar werk je bij een professionele organisatie voor je afstudeerproject. Tijdens de eerste fase van het project evalueer je de organisatie. Dit zal resulteren in je onderzoeksscriptie. Op basis van dit proefschrift ontwikkel en implementeer je diensten, producten en innovaties voor de organisatie volgens de drie kernwaarden van sport.

Carrièreperspectieven

Afgestudeerden van Sport Studies hebben een breed scala aan carrièremogelijkheden. Veel van onze afgestudeerden zullen tewerkgesteld worden in banen die zich rondom:

  • (internationaal) sportbeleid leiderschap

  • zakelijke ontwikkeling

  • sport management

  • sociaal ondernemerschap

  • ontwikkeling van de gemeenschap

  • lichamelijke activiteit en gezond ouder worden.

Hanze UAS Masteropleidingen

De bacheloropleiding Sport Studies biedt studenten toegang tot verschillende masters in Groningen en op verschillende internationale universiteiten over de hele wereld. Een van de opties die je na je afstuderen kunt kiezen, is de éénjarige Master Healthy Ageing Professional (in het Nederlands) van de Hanzehogeschool. Hierdoor kunnen studenten binnen vier jaar een Master of Science behalen. Andere masterprogramma's zoals de Europese Master in sport en gezondheid (Rome, Italië) of de Master Sport Management (Molde, Noorwegen) staan ​​ook voor u open.

Toelatingsvoorwaarden

Een diploma van het secundair onderwijs of een internationale middelbare school kwalificatie van een gelijkwaardig niveau als het Nederlandse VWO middelbare school diploma is noodzakelijk voor toelating. Duitse aanvragers moeten het volgende diploma hebben: Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife. Alle andere diploma's worden beoordeeld door het Nuffic of Naric. Studenten die reeds een relevante propedeutische fase met goed gevolg hebben afgelegd, zijn ook ontvankelijk. Een beoordeling maakt deel uit van de selectieprocedure en de Engelse taal moet op een voldoende niveau zijn.

Aanvullende vereisten

Er zijn verschillen in toelatingsprocedure, afhankelijk van of studenten in de Benelux / Duitsland wonen of niet.

Studenten uit de Benelux / Duitsland

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een Matching Day. Het bijwonen van deze Matching Day is verplicht en het is georganiseerd om te beoordelen of de ambities, vaardigheden en verwachtingen van de student overeenkomen met de inhoud van het programma. De Matching Day bestaat uit een fysieke uitdaging, een case study en een interview met een van de stafleden. Na het bijwonen van de dag van de wedstrijd ontvangen studenten feedback en een bindend advies over wat de student moet doen om aan de vereisten van het programma te voldoen.

Studenten die buiten de Benelux / Duitsland wonen

Na het solliciteren moet je een Matching Assignment inleveren. Deze opdracht bestaat uit een video-opname die je laat zien in een sportgerelateerde groepsomgeving en bevat ook een persoonlijke presentatie. Verder moet je een referentie hebben en een case study schrijven.

Aanvullende vereisten voor alle studenten

Studenten die zijn toegelaten tot het programma Sportstudies moeten een medische sporttest ondergaan om hun fysieke fitheid te beoordelen.

www.hanzegroningen.eu/shm

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on t ... Lees meer

If you choose to study at Hanze University of Applied Sciences, Groningen, you will be joining a learning community where we bring education, applied research and the business field together. And on top of that, you will be living in the best student city of the Netherlands. Lees Minder
Groningen , Groningen , Leeds , Vilnius , Assen + 4 Meer Minder