Beschrijving van het programma

Deze cursus is bedoeld voor studenten en beoefenaars die geïnteresseerd zijn in kennis van voedsel, voeding en gezondheid in lage- en middeninkomenslanden (LMIC's). De cursus behandelt drie belangrijke gebieden:

 • Wereldwijde voedsel-, voedings- en gezondheidsgerelateerde uitdagingen voor lage- en middeninkomenslanden;
 • Antwoorden op honger, ondervoeding en slechte gezondheid;
 • Belangrijke aspecten van veranderende voedselsystemen en de politiek van voedsel;

De cursus biedt theoretische aspecten gecombineerd met casestudy's en methoden om complexe aspecten van voedselsystemen, ondervoeding en gezondheid in LMIC's te benaderen. Het is gericht op het verstrekken van kennis over fundamentele debatten op deze gebieden van studie en beleidsvorming en, cruciaal, op het stimuleren van kritisch denken over deze kwesties. De inhoud is gebaseerd op een reeks disciplinaire perspectieven, zoals politieke economie, voedingswetenschap en antropologie. De cursus vereist niet dat studenten een voorafgaande kwalificatie in de economie hebben.

De zomerschool omvat lezingen gevolgd door tutorials, interactieve activiteiten en gesprekken van experts en praktijkmensen in het veld. Theorie en beleidskwesties die tijdens de lezingen zijn geïntroduceerd, worden in real-world context gebracht via meerdere verhalen uit de veldsessies. Studenten leren bijvoorbeeld over de concurrentie tussen voedsel- en geldgewassen in Oezbekistan, voedselhulp en bestuur in Sudan en de gevolgen voor het milieu van de Chinese voedingsovergang door de ogen van onderzoekers en praktijkmensen in het veld. Verder krijgen studenten de gelegenheid om belangrijke beleidsvragen te bespreken met beleidsmedewerkers uit denktanks, nationale en internationale organisaties zoals IFPRI, Oxford Policy Management en anderen.

Deze zomerschool wordt georganiseerd door de cluster Cluster Voedsel, Voeding en Gezondheid in Ontwikkeling.

Leerresultaten

Na succesvolle afronding van de cursus kunt u aantonen dat u:

 • Begrijp kritieke voedsel-, voedings- en gezondheidsgerelateerde uitdagingen voor lage- en middeninkomenslanden.
 • Wees je bewust van enkele van de belangrijkste veranderingspatronen die voedselsystemen ondergaan en identificeer manieren waarop genoemde veranderingen mondiale uitdagingen vormen.
 • Kritisch omgaan met beleidsopties om ondervoeding in lage- en middeninkomenslanden aan te pakken.

Informatie van de kantonrechter

Sophie van Huellen is universitair docent economie aan de SOAS University of London, waar ze undergraduate en postdoctorale modules doceert. Haar onderzoekinteresses omvatten voedselprijzen en kwesties rond voedselveiligheid, basisafhankelijkheid en voedselsoevereiniteit. Ze werkt in het bijzonder aan de financialisering van voedselgrondstoffenmarkten, speculatieve invloeden op graanprijzen, supply chain-studies en de financiële kant van de voedingsmiddelenindustrie. In het verleden werkte Sophie voor verschillende internationale en nationale instellingen, zoals de UNCTAD, de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en het Duitse federale ministerie van Financiën.

credits

Studenten kunnen meestal studiepunten behalen bij hun thuisinstelling en onze cursussen ontvangen doorgaans 3 credits in het Amerikaanse systeem en 7,5 ECTS in het Europese systeem. Als je credits van je thuisinstelling wilt claimen, controleer dan eerst de vereisten voordat je je inschrijft. We zullen u graag helpen op welke manier dan ook, maar houd er rekening mee dat het besluit om credits toe te kennen, bij uw thuisinstelling ligt.

Beoordeling is optioneel en zal voor elke cursus variëren. Deelnemers krijgen een certificaat van deelname en een Onderzoeksverslag zal op verzoek beschikbaar zijn.

Structuur

Week 1: Wereldwijde uitdagingen

 • Gezondheid, economische groei en ontwikkeling
 • Meerdere lasten van ondervoeding en ziekte
 • Indicatoren en metingen van voedselonzekerheid en ondervoeding

Week 2: geglobaliseerde voedselsystemen en implicaties voor voeding en gezondheid

 • Aanjagers van wereldwijde voedselsystemen en hun impact op de overgang van voeding naar voedsel
 • Voedselprijzen, voedselcrises en gevolgen voor voeding
 • Voedselproductie en klimaatverandering
 • Voedingsregimes en voedselsoevereiniteit

Week 3: Antwoorden op honger, ondervoeding en slechte gezondheid

 • Kunnen hongersnoden worden voorkomen? Economische en politieke oorzaken van hongersnood
 • De rol van publieke investeringen voor voedingssensitieve groei
 • Voedingstechnologie en voeding. Een oplossing?

Beoordeling: is optioneel en heeft de vorm van individuele klassespreken en groepswerk (20%) en een essay van 2000-2500 (80%) om binnen 2 weken na het einde van de cursus te worden ingeleverd.

Onderwijs

Contacturen:

46 uur (lezingen, tutorials, activiteiten). De cursus wordt maandag - vrijdag gedurende de drie weken afgeleverd.

Kerntijden:

Maandag - vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Naast de reguliere hoorcolleges en tutorials bestaat elke cursus uit een reeks activiteiten met betrekking tot hun academische inhoud (bijv. Museumbezoek, bedrijfsbezoek etc.).

Vergoedingen en financiering

Collegegeld

£ 1.600

Aanvraagkosten

Eenmalige, niet-terugbetaalbare aanvraagkosten van £ 40 worden in rekening gebracht om de administratiekosten te dekken. Ga naar de online SOAS-winkel om uw aanbetaling te betalen.

Kortingen

 • 10% korting als u vóór 31 maart 2019 solliciteert
 • 20% korting voor onze partnerinstellingen

accommodatie

Accommodatie is beschikbaar voor studenten van de zomercursus in de SOAS-hallen van verblijf, Dinwiddy House.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan onze Summerschool, moet je aan de volgende toelatingseisen voldoen:

 • Een universiteitsstudent of een afgestudeerde op het moment van het bijwonen van de zomerschool en 18 jaar oud.
 • Beroepservaring kan worden erkend als gelijkwaardig aan een universitaire kwalificatie.
 • Een minimale Engelse taalvereiste als Engels niet uw eerste taal is:
  • IELTS, 6,5 overall of hoger, met ten minste 6 in alle subscores.
  • TOEFL Paper-gebaseerde test we vereisen een minimum van 583 met minimaal 53 in alle vaardigheden en voor TOEFL internet gebaseerde test hebben we een minimum van 93 met minimum 20 in alle vaardigheden.
  • Pearson-test van het Engels met een score van 59-64
  • Cambridge Engels: Advanced (CAE) Grade B
  • Als je in een Engels sprekende instelling hebt gestudeerd, of cursussen hebt gevolgd aan je universiteit in het Engels (met uitzondering van Engelse taalcursussen), kun je aan onze vereisten voldoen zonder een certificaat te hoeven voorleggen. Bewijs hiervan moet ofwel worden opgenomen in een transcript of een brief van uw universiteit.
  • Kandidaten met een alternatieve kwalificatie moeten contact met ons opnemen voor advies.
  • Kandidaten van wie het niveau van de Engelse taal niet aan de vereisten voldoet, zijn wellicht geïnteresseerd in onze vakgerichte cursussen met ondersteuning voor het Engels.

Inschrijving van zomerkandidaten die niet voldoen aan de toelatingseisen is ter beoordeling van SOAS. Neem contact met ons op om ons uitgebreid te informeren over uw aanvraag.

Applicatie procedure

Zodra u de aanvraagkosten van £ 40 hebt betaald en het online aanvraagformulier hebt ingediend, wordt u binnen 5 werkdagen geïnformeerd of u een plaats op de zomerschool heeft. Gelieve uw collegegeld niet te betalen voordat u uw aanbiedingsbrief hebt ontvangen.

Deadline van de aanvraag

31 mei 2019

Opleiding te volgen in:
 • Engels
SOAS Summer School
Laatst bijgewerkt op Februari 11, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
3 weken
Voltijd
Prijs
1,600 GBP
£ 1,600 £ 40 aanvraagkosten. 10% korting als u vóór 31 maart solliciteert