Toegepaste gedragsanalysetraining voor gezinnen en verzorgers

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het opvoeden van een kind met gedragsuitdagingen is een lange reis, maar de hulp is onderweg

De Applied Behavior Analysis Training voor gezinnen en verzorgers is geschikt voor personen die dagelijks worden geconfronteerd met het omgaan met gedragsuitdagingen van personen van verschillende leeftijden, met een verstandelijke beperking, met autismespectrumstoornissen (ASS) of algemene gedragsuitdagingen. Alle cursussen in dit programma zijn gebaseerd op de principes van Applied Behavior Analysis (ABA).

Dit inleidende niveau-programma bestaat uit online en vooraf opgenomen lezingen waarmee je in je eigen tempo kunt werken. De online facilitator is ook beschikbaar (via e-mail of conference call) om uw vragen te beantwoorden, ervaringen te bespreken of cursusmateriaal te verduidelijken.

Voordelen

  • Werk in je eigen tempo, één cursus per keer
  • Netwerk en leren van andere zorgverleners die soortgelijke uitdagingen hebben
  • Toegang tot een getrainde facilitator die gedurende de cursus begeleiding biedt

Wie zou moeten deelnemen?

Elke cursus is gebaseerd op de principes van Applied Behavior Analysis en is bedoeld voor gezinsleden en zorgverleners van mensen met gedragsuitdagingen en speciale behoeften. Ouders en zorgverleners kunnen contact opnemen met een getrainde facilitator om eventuele problemen op te lossen.

cursussen

(alle prijzen zijn in Canadese dollars)

Gedrag 101 - CAIS 9001 *
Deze cursus biedt een basis voor ouders en verzorgers van kinderen met gedragsstoornissen of op het autismespectrum, en is bedoeld voor ouders met een basisniveau van inzicht in het onderwerp. De nadruk zal liggen op het begrijpen van gedrag en waarom gedrag (zowel goed als uitdagend) plaatsvindt. Deze cursus bereidt ouders en verzorgers voor op verdere training in een van de volgende cursussen. Onderwerpen die worden besproken, zijn onder meer: ​​gedrag definiëren, begrijpen waarom gedrag voorkomt en gedrag meten en bijhouden.
Prijs: $ 69 (HST)

Verminderend gedrag verminderen - CAIS 9002
Deze inleidende cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers die moeite hebben met het omgaan met het uitdagende gedrag van hun kind (en). De cursus zal zorgverleners leren hoe ze beter kunnen begrijpen waarom hun kind zich blijft bezighouden met een bepaald gedrag, en algemene strategieën kunnen identificeren die kunnen helpen bij het verminderen van de frequentie van het gedrag.
Prijs: $ 69 (HST)

Lesgeven aan nieuwe vaardigheden - CAIS 9003
Deze cursus is bedoeld voor ouders en verzorgers wiens kinderen moeite hebben om alledaagse activiteiten uit te voeren en heeft als doel hen een beter inzicht te geven in onderwijsstrategieën die kunnen worden gebruikt, met een algemene focus op zelfzorg en zelfhulpvaardigheden. De informatie die in deze cursus wordt besproken, omvat onder meer hoe vaardigheden kunnen worden onderverdeeld in beheersbare onderdelen voor het lesgeven, en hoe te beslissen welke onderwijsaanpak het beste is om te gebruiken, afhankelijk van het doel en de sterke punten / behoeften van het kind.
Prijs: $ 69 (HST)

Voedingsproblemen - CAIS 9004
Door deze cursus zullen zorgverleners van kinderen die uitdagingen ervaren in verband met eet- en maaltijdroutines deze problemen beter begrijpen door geïndividualiseerde observatie en reflectie. Daarnaast zullen praktische strategieën en technieken die bedoeld zijn om die kinderen te helpen die een beperkt dieet hebben, weigeren te eten, weigeren om zichzelf te voeden of zich bezighouden met storend gedrag in de maaltijd, worden besproken, gebaseerd op de principes van Applied Behavior Analysis.
Prijs: $ 69 (HST)

Training functionele communicatie - CAIS 9005
Deze cursus biedt ouders en verzorgers wier kinderen beperkte taalvaardigheden hebben met algemene strategieën die bewezen effectief zijn en gebaseerd zijn op Toegepaste Gedragsanalyse. Deze strategieën zullen gericht zijn op het vergroten van de juiste communicatievaardigheden en het verminderen van ongepast gedrag dat wordt gebruikt om hun wensen en behoeften kenbaar te maken.
Prijs: $ 69 (HST)

Toilet Training - CAIS 9006
Ouders en zorgverleners krijgen een kader om hen te helpen de uitdagingen op het gebied van zindelijkheidstraining door het individuele kind beter te begrijpen. Daarnaast zullen verschillende benaderingen / technieken met betrekking tot zindelijkheidstraining in detail worden besproken, samen met informatie over eliminatieschema's, voorbereidingen voor zindelijkheidstraining, het gebruik van positieve wapening en hoe met ongelukken om te gaan. Er zal ook enige discussie zijn over gemeenschappelijke uitdagingen die ouders ervaren, en mogelijke praktische oplossingen hiervoor.
Prijs: $ 69 (HST)

Sociale vaardigheden - CAIS 9007
Beschrijving volgt binnenkort.

Prijs: $ 69 (HST)

Seksualiteit - CAIS 9008
Deze cursus onderzoekt praktische informatie en advies over kwesties variërend van puberteit en seksuele ontwikkeling tot richtlijnen voor seksuele voorlichtingsprogramma's en het onderhouden van seksuele grenzen. In de cursus zullen de deelnemers onderzoeken hoe effectief sekseducatie mensen met ASS kan helpen om gepast gedrag te ontwikkelen dat sociale aanpassing verbetert en ongepaste seksuele ontmoetingen vermindert.
Prijs: $ 69 (HST)

* Gedrag 101 moet vóór alle andere cursussen worden gevolgd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our Mission: To develop and deliver innovative, transformative programming for learners of all ages and all backgrounds.

Our Mission: To develop and deliver innovative, transformative programming for learners of all ages and all backgrounds. Lees Minder