Tweede jaar Masteropleiding volksgezondheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

Het masterprogramma in volksgezondheid omvat een aantal cursussen over mondiale gezondheidsvoorwaarden, analyse van gezondheidssystemen, over de relaties tussen sociale omstandigheden en gezondheid en over de methoden die u nodig hebt om volksgezondheidswerk uit te voeren. Het programma biedt beoefenaars van de openbare gezondheidszorg en onderzoekers de vaardigheden die nodig zijn om de gezondheidsstatus van de bevolking te begrijpen en uiteindelijk te helpen verbeteren en handhaven.

Van nature is de volksgezondheid multidisciplinair, gebaseerd op sociale wetenschappen en geneeskunde, met behulp van kwalitatieve en kwantitatieve methoden om specifieke gezondheidsrisico's te identificeren en te beoordelen alvorens effectieve volksgezondheidsstrategieën te ontwerpen en te implementeren. Van oudsher gebaseerd op de gebieden microbiologie, entomologie, parasitologie en het beheer en de beheersing van infectieziekten, worden we in de geglobaliseerde wereld van vandaag steeds meer geconfronteerd met nieuwe uitdagingen voor de volksgezondheid met betrekking tot het veroorzaken en voorkomen van chronische ziekten.

Het educatieve programma voor de masteropleiding Public Health (120 credits voor het hoger onderwijs) bestaat gewoonlijk uit vier termen (2 jaar), wat overeenkomt met vakken van in totaal 120 credits voor hoger onderwijs. In dit onderwijsprogramma wordt verondersteld dat de helft eerder is voltooid, wat betekent dat het programma uit 60 studiepunten voor het hoger onderwijs bestaat.

Een aantal beurzen is beschikbaar voor niet-Europese studenten.

De studies worden gekenmerkt door een hoge mate van onafhankelijkheid, een actieve zoektocht naar kennis, probleemoplossende en kritische analyses en evaluaties op basis van een wetenschappelijke benadering. De werkmethoden variëren tussen individueel studiewerk, groepswerk, seminars en lezingen. Een student op het programma heeft natuurlijk een gegarandeerde inschrijving voor alle cursussen van het programma. Sommige cursussen bouwen op elkaar voort en moeten daarom in een specifieke volgorde worden genomen. In de syllabi van de cursus worden de vereiste vereisten voor elke cursus vermeld. Dit is een internationaal programma met studenten uit vele landen. Alle lessen worden in het Engels gedaan.

Carrièremogelijkheden

De competentie die dit programma biedt, kan zowel in publieke als private organisaties worden gebruikt. Veel afgestudeerden zullen werken in de publieke sector in lokale en overheidsinstellingen - van bijvoorbeeld ziekenhuizen tot het ministerie van Volksgezondheid. De posities kunnen bijvoorbeeld zijn strategen, beoordelaars en analisten. Afgestudeerden die een baan vinden bij non-profitorganisaties werken mogelijk met bijvoorbeeld gezondheidsadviezen, beleid of onderzoek voor organisaties zoals het Rode Kruis. Andere afgestudeerden gaan naar de private sector, bijvoorbeeld voor farmaceutische bedrijven of voor zorgverzekeraars. Een toekomstige universitaire carrière in onderzoek is een andere weg.

Mate

Master of Science (120 credits). Hoofddiscours: volksgezondheid

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing ... Lees meer

For more than a half-century, Umeå University has been evolving as the premier destination of higher education in northern Sweden. Throughout our proud history, we have remained committed to providing a world-class teaching and research environment that is characterised by excellence, innovation, openness and diversity. Lees Minder