Keystone logo

3 Associate of Applied Science Opleidingen in Gezondheidszorg Geallieerde gezondheidszorg Laboratoriumwetenschap 2024

Filters

Filters

  • Associate of Applied Science
  • Gezondheidszorg
  • Geallieerde gezondheidszorg
  • Laboratoriumwetenschap
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (3)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Associate of Applied Science Opleidingen in Gezondheidszorg Geallieerde gezondheidszorg Laboratoriumwetenschap

Associate degrees zijn tweejarige studieprogramma's die zijn ontworpen om studenten een brede basis van kennis op een specifiek gebied te bieden. Associate degrees geven studenten de mogelijkheid om hun gewenste vakgebied in te gaan zonder eerst een bachelordiploma te moeten behalen. Verkregen studiepunten kunnen later worden toegepast op vervolgonderwijs.

Wat is een Associate of Applied Science in Medical Laboratory? Dit studieprogramma bereidt studenten voor op het werken met patiënten en artsen. Als student kun je leren hoe je doktoren bijstaat in hun diagnostiek. Specifieke vaardigheden die worden geleerd, zijn onder meer het selecteren en vastleggen van afbeeldingen, het maken van berekeningen en evaluaties en het uitvoeren van metingen. Studenten kunnen leren omgaan met en positioneren van patiënten tijdens het maken van nauwkeurige beelden en zullen in staat zijn de normale anatomie te herkennen en deze te onderscheiden van abnormale anatomie. Andere studies omvatten medische geschiedenis en werken in een medische setting.

Een associate degree in medisch laboratorium geeft afgestudeerden vaak zeer gespecialiseerde vaardigheden die zeer waardevol zijn binnen het medische veld. Afgestudeerden zullen het vermogen hebben om de levens van patiënten te verbeteren door het gebruik van hun technische scherpte. Er zijn ook mogelijkheden voor voortgezet onderwijs.

Beschikbare programma's verschillen in kosten en focus per land en instelling. Onderzoek uw opties door contact op te nemen met scholen over hun programma's om ervoor te zorgen dat ze aan uw behoeften voldoen.

Door het behalen van een diploma in medisch laboratorium, bent u gekwalificeerd om te werken in de medische sector als een diagnostisch medische sonograaf of echografie technoloog. Afgestudeerden kunnen werken op verschillende gespecialiseerde gebieden, waaronder cardiologie, oogheelkunde, mammografie, verloskunde en gynaecologie, interventie en meer. De meerderheid van de afgestudeerden werkt in een ziekenhuis, maar er is een breed scala aan werk beschikbaar in het beroep buiten een ziekenhuisomgeving, meestal in spreekkamers of poliklinieken.

Het aanvragen van scholen is een eenvoudig proces en kan vaak online worden voltooid. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.