Keystone logo
Australië

Studie Gezondheidszorg in Australië 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  769
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  67
 • Internet abonnement

  53
 • Lokaal vervoer

  103

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  13
 • Pint lokaal bier

  6

Visumvereisten

Voor alle studieprogramma's moet je een subklasse 500 studentenvisum aanvragen.

Het Special Category-visum (subklasse 444) is voor Nieuw-Zeelandse staatsburgers die in Australië willen studeren.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

AUD 560

De huidige kosten voor het aanvragen van een studentenvisum zijn vastgesteld op $ 560 AUD (~ 400 €). De prijs is altijd hetzelfde, ongeacht de duur van je studie. Houd er rekening mee dat deze prijs kan variëren, afhankelijk van de locatie waar u uw studentenvisum aanvraagt (Australië of aan land).

Wie kan het visum aanvragen?

Iedereen die zich als internationale student inschrijft voor een cursus van vier maanden of langer in Australië, heeft een studentenvisum nodig. Om een Australisch studentenvisum aan te vragen, moet je een onvoorwaardelijk aanbod van een plaats aan een universiteit hebben, die plaats schriftelijk hebben aanvaard en de vereiste borg voor het collegegeld hebben betaald. Het programma dat je kiest moet tussen de 12 en 52 weken duren om in aanmerking te komen voor een studentenvisum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online systeem

Dit subklasse 500-visum moet worden aangevraagd via het online systeem.

Website:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hoe de aanvraag doen?

Voordat u een visum aanvraagt, moet u een bevestiging van inschrijving (COE) of een aanbiedingsbrief ontvangen waarin wordt bevestigd dat u bent toegelaten tot een cursus die is geregistreerd in het Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS).

Bij het invullen van uw online visumaanvraagformulier moet u bewijzen dat u voldoet aan:

 1. Financiële vereisten - het bedrag dat u nodig heeft om te bewijzen dat u beschikt over levensonderhoud (afgezien van collegegeld en reizen) is vastgesteld op AU$19.830 (~US$15.170) voor een jaar. U kunt ook aantonen dat uw partner of ouders bereid zijn u te steunen en dat zij minimaal AU$60.000 (~US$45.850) per jaar verdienen.
 2. Engelse taalvaardigheidsvereiste - Als je niet uit een Engelssprekend land komt (en niet ten minste vijf jaar studie in een Engelssprekend land hebt voltooid), moet je bewijzen dat je Engels kunt spreken op het vereiste niveau met IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic of Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Gezondheidseis - Van sommige studenten kan worden gevraagd om een medische en/of radiologische controle te ondergaan om aan te tonen dat ze in goede gezondheid verkeren (dit geldt bijvoorbeeld voor degenen die een opleiding tot arts, tandarts of verpleegkundige willen volgen). Behalve die uit België of Noorwegen zijn alle studenten verplicht om een Overseas Student Health Cover (OSHC) aan te schaffen.
 4. Karaktervereisten - Australische studentenvisumvereisten bepalen dat je een goed karakter moet hebben om Australië binnen te komen. Dit omvat een controle van het strafblad.

Meestal moeten studenten het volgende indienen:

 • Ingevuld aanvraagformulier voor Australisch studentenvisum (157A)
 • Betaalde visumaanvraagkosten - momenteel AU $ 550 (~ US $ 420 in de meeste gevallen
 • Kopie van de pagina met persoonsgegevens van het paspoort (sommige studenten kunnen worden gevraagd om hun paspoort fysiek te overleggen)
 • Certificaat van inschrijving of aanbiedingsbrief
 • Bewijs van voldoende geld
 • Bewijs van ziektekostenverzekering
 • Resultaten Engelse taalvaardigheidstest
 • Resultaten van de controle op het strafblad
 • Vier recente pasfoto's

Nadat u uw ondersteunende documenten heeft verzameld en gescand, moet u een account aanmaken en een aanvraag indienen met het online 'ImmiAccount'-aanvraagsysteem: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Wanneer moet je solliciteren?

Je kunt pas een Australisch studentenvisum aanvragen nadat je een Confirmation of Enrollment (CoE) hebt ontvangen van de door jou gekozen universiteit.

De meeste visumaanvragen duren vier weken om te verwerken. De duur van het studentenvisum hangt af van het programma dat je kiest. Als je in Australië studeert voor een cursus die langer dan 10 maanden duurt en eindigt aan het einde van een Australisch academisch jaar (meestal half december), is je visum meestal geldig tot 15 maart van het volgende jaar. Als uw cursus langer dan 10 maanden duurt en eindigt in januari tot oktober, is uw visum meestal twee maanden geldig na voltooiing van uw cursus.

Je kunt je studentenvisum zo vaak verlengen als je wilt, zolang je maar bent ingeschreven voor een cursus die is goedgekeurd door CRICOS.

Je kunt Australië met je studentenvisum tot 90 dagen voordat je cursus begint binnenkomen. Binnen zeven dagen na aankomst moet u uw onderwijsinstelling op de hoogte stellen van uw woonadres, en ook binnen zeven dagen als u van adres verandert.

Verwerkingstijd

4 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je een studentenvisum hebt, mag je maximaal 40 uur per twee weken werken tijdens de looptijd en voltijds tijdens de vakanties. Werk dat een formeel, geregistreerd onderdeel van je opleiding is, valt niet onder de limiet. Als je een master studeert door onderzoek of een Ph.D. je hebt geen werkbeperkingen.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw studentenvisumaanvraag kan onder meer worden afgewezen als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt, of als u niet voldoet aan de noodzakelijke financiële, karakter- of gezondheidseisen.