Keystone logo
Republiek Moldavië

Beste universiteiten voor Gezondheidszorg Opleidingen in Republiek Moldavië 2023

Aantal instellingen: 4
  • Chisinau, Republiek Moldavië

  Beginnend met 1991, het jaar van de onafhankelijkheidsverklaring, begon de Republiek Moldavië aan het moeilijke pad van politieke, economische en sociale veranderingen. Onder de voorwaarden van de markteconomie, die werden opgelegd als een objectieve legitimiteit van de geschiedenis, en na de ontbinding van de Sovjet-Unie, werd ons land als staat gevestigd, praktisch vanaf een nieuw begin.

  • Chisinau, Republiek Moldavië

  De Technische Universiteit van Moldavië werd opgericht in 1964 met de oorspronkelijke naam "Polytechnisch Instituut", gebaseerd op technische en economische specialiteiten overgedragen van de Moldavische Staatsuniversiteit. In het eerste studiejaar (1964 - 1965) telde de universiteit 5140 studenten (van wie 2085 voltijdstudenten), gegroepeerd in vijf faculteiten: Elektrotechniek, Mechanica, Technologie, Constructies, Economie. Het onderwijzend personeel telde 278 leraren, van wie er slechts 36 academische graden en wetenschappelijke titels hadden.

  • Chisinau, Republiek Moldavië

  University of European Studies of Moldova (USEM) is een instelling voor hoger privéonderwijs, een onderdeel van het onderwijssysteem in de Republiek Moldavië en wordt geactiveerd volgens alle gerelateerde wetgeving.

  • Chisinau, Republiek Moldavië

  Free International University of Moldova (ULIM) werd in 1992 opgericht door de regering en is geaccrediteerd door de Nationale Raad voor Academische Beoordeling en Accreditatie van de Republiek Moldavië. ULIM werkt volgens het "non-profit" -principe volgens de grondwet en de wetten die het hoger onderwijssysteem in de Republiek Moldavië regelen. De Free International University of Moldova biedt studenten de mogelijkheid om theoretische en praktische kennis te combineren in een multidisciplinaire en interdisciplinaire omgeving en hen voor te bereiden op een geglobaliseerde arbeidsmarkt. Met meer dan 30% van het studentenbestand internationaal, is de universiteit intensief betrokken bij internationaliseringsprocessen. Onze faculteiten bieden 76 opleidingen aan in vier talen (Roemeens, Russisch, Engels en Frans) op bachelor-, master- en doctoraatsniveau. Onze instelling biedt hoogwaardige studentendiensten en -faciliteiten (universiteitshotel, moderne residentiehal, kantines, cafetaria's, clubs, vrijetijds- en sportfaciliteiten, bibliotheek, computer- / medialabs, gerechtelijke kliniek, enz.).