Keystone logo
Vind je MD-graad

Vind je MD-graad

Wat wil je studeren
Waar wil je studeren

Populaire MD

Een Doctor of Medicine (MD) is de hoogste graad voor artsen en chirurgen. Afhankelijk van het land kan het een professionele doctoraat zijn (zoals in het geval van de VS of Canada), of een onderzoeksgraad (zoals in het VK of Duitsland).

Doctor of Medicine-graden zijn bedoeld om hoogopgeleide medische professionals voor te bereiden die in staat zijn om medische uitdagingen in een groot aantal verschillende omgevingen aan te gaan. Het studieprogramma voor een MD-graad combineert doorgaans academische training met geavanceerde klinische ervaring door praktische praktijk in een gezondheidszorgomgeving, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, klinieken, medische centra of verpleeghuizen.

MD-programma's kunnen tal van specialisaties hebben, zoals huisartsgeneeskunde, chirurgische geneeskunde, fysiotherapie, gynaecologie, cardiologie, oncologie, psychiatrie en andere. Er zijn veel Doctor of Medicine-graden aangeboden door toonaangevende universiteiten en andere onderwijsinstellingen over de hele wereld.

Begin je zoektocht naar het studieprogramma dat het beste bij je past door een kijkje te nemen bij enkele van de meest populaire MD-programma's die hieronder worden vermeld!

Top MD-programma's

MD-programma's kunnen verschillende specialisaties hebben, zoals huisartsgeneeskunde, chirurgische geneeskunde, gynaecologie, orthopedie, radiologie en vele andere. MD-programma's vereisen doorgaans vier tot zes jaar studie en klinische training. Bekijk hieronder enkele van de meest populaire MD-programma's over de hele wereld, bespaar tijd en neem rechtstreeks contact op met de universiteiten

Top MD-landen

De behoefte aan artsen is overal ter wereld groot en je kunt kiezen uit universiteiten in een aantal landen voor het behalen van een MD-graad. Bekijk enkele van de toplocaties om arts te worden, vergelijk de programmastructuur en aangeboden specialisaties en neem rechtstreeks contact op met de toelatingsbureaus voor meer informatie.

Top MD-steden

Topuniversiteiten in de onderstaande steden bieden toekomstige medische artsen een medische opleiding op hoog niveau, onderzoeksmogelijkheden bij toonaangevende instituten en waardevolle klinische ervaring in ziekenhuizen. Lees meer over uw mogelijkheden voor het behalen van een MD-graad in een van deze meest populaire studielocaties voor gezondheidswerkers door op de onderstaande links te klikken.

Nieuw toegevoegde programma's