Keystone logo
Vind je tandheelkunde diploma

Vind je tandheelkunde diploma

Wat te studeren?
Waar te studeren

Populaire tandheelkundeprogramma's

Tandheelkunde is een tak van de geneeskunde die zich richt op de diagnose, studie, behandeling en preventie van verschillende ziekten en aandoeningen van de mondholte. Tandartsen zijn zeer gewilde medische professionals die een lonende carrière kunnen hebben in privépraktijken en ziekenhuizen.

Topuniversiteiten, medische hogescholen en andere onderwijsinstellingen bieden opleidingen tandheelkunde aan op bachelor-, master- en doctoraatsniveau, maar ook in de vorm van individuele cursussen. Tandheelkundige programma's omvatten de studie van traditionele klinische onderwerpen met praktische training volgens moderne onderwijsmethoden. Het is ook typisch voor tandartsen om na het behalen van hun initiële graad bijscholing te volgen om zich te specialiseren.

Er zijn tal van specialisaties mogelijk, zoals orthodontie, endodontie, tandheelkunde, orale implantologie, kindertandheelkunde, veterinaire tandheelkunde, tandtechniek en kaakchirurgie. Je kunt kiezen uit verschillende studierichtingen voor het behalen van een graad in tandheelkunde en inschrijven voor een voltijd- of deeltijdopleiding. Naast traditionele on-campus programma's bieden universiteiten ook online studiemogelijkheden, ideaal voor studenten die meer flexibiliteit in hun studie nodig hebben.

Begin je zoektocht door een kijkje te nemen bij enkele van de meest populaire programma's in de tandheelkunde die hieronder worden vermeld en neem rechtstreeks contact op met de universiteiten via het online formulier!

Meest populaire velden