Keystone logo
Vind je verpleegkundediploma

Vind je verpleegkundediploma

Wat te studeren?
Waar te studeren

Populaire verpleegprogramma's

Verpleegkunde is een boeiend en steeds complexer vakgebied en een van de snelst groeiende sectoren van de gezondheidszorg. Verpleegkundigen kunnen zowel samenwerken met artsen als zelfstandig als verpleegkundigen en zijn zeer gewild. Toonaangevende universiteiten, medische hogescholen en andere onderwijsinstellingen bieden tal van mogelijkheden om verpleegkunde te studeren op verschillende plaatsen en formaten, of het nu op bachelor-, master-, doctoraal- of individueel niveau is.

Het curriculum voor verpleegprogramma's omvat doorgaans zowel klassikaal als klinisch leren, met als doel verpleegkundigen op hoog niveau voor te bereiden. Studieprogramma's zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende eisen van het verpleegkundig beroep. Studenten zullen hun diagnostische, beoordelings- en behandelingsvaardigheden ontwikkelen en leren toepassen om de gezondheid van gemeenschappen, gezinnen en individuen te herstellen, te behouden en te verbeteren.

Verpleegkundige specialisaties zijn talrijk, enkele van de meest populaire zijn verloskunde, kinderverpleging, algemene verpleging, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en verpleegadministratie. Studieprogramma's zijn beschikbaar via zowel voltijd- als deeltijdstudie. Voor degenen die meer flexibiliteit in hun studie nodig hebben, zijn er online en afstandsonderwijsprogramma's beschikbaar.

Bekijk enkele van de meest populaire verpleegprogramma's die hieronder worden vermeld en vul het online formulier in om aanvullende informatie rechtstreeks van de universiteitsopnames te krijgen!

Meest populaire velden