Keystone logo
青森県立保健大学 Afdeling Maatschappelijk Werk, Faculteit Gezondheidswetenschappen
青森県立保健大学

Afdeling Maatschappelijk Werk, Faculteit Gezondheidswetenschappen

Aomori, Japan

Request duration

Request teaching languages

Request pace

Request application deadline

Apr 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Momenteel wordt Japan geconfronteerd met problemen zoals een dalend geboortecijfer en een vergrijzende bevolking, ongelijke verdeling van de bevolking en toenemende inkomensongelijkheid, aangezien de bevolking afneemt. Het is noodzakelijk om een sociaal systeem op te bouwen dat bij dergelijke situaties past, en het is noodzakelijk om het maatschappelijk welzijn te verbeteren, inclusief herziening van het socialezekerheidsstelsel.

In de afgelopen jaren is het belang van hulpverleners en hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg toegenomen. Deze specialisten worden maatschappelijk werkers genoemd en zijn gericht op kinderen, ouderen, mensen met een handicap, enz. Op verschillende plaatsen, zoals welzijnsinstellingen, zakelijke instellingen, medische instellingen, sociale welzijnsraden, overheidsinstanties, gevangenissen en observatieposten voor natuurbehoud. Ik ben actief.

Bij het Departement Maatschappelijk Welzijn van onze universiteit richten we ons op het opleiden van maatschappelijk werkers met praktische vaardigheden. Als u zich concentreert op de persoon die ondersteuning nodig heeft en de omgeving rondom de persoon, kunt u een breed scala aan onderwerpen leren, van hulp aan individuen tot het werken aan maatregelen, op basis van kennis op micro- en macrogebied. Ook bij de topklasse wordt het slagingspercentage van het landelijk examen gehandhaafd en zijn veel afgestudeerden actief op het gebied van maatschappelijk welzijn, medische zorg en administratie. We hebben een graduate school, dus je kunt je specialiteit verbeteren en je onderzoek verdiepen na je afstuderen.

Laten we samen leren met als doel een maatschappelijk werker te worden die sociale problemen kan uitdagen en kan bijdragen aan het oplossen ervan.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen