Keystone logo
Cardiff University Master in Optometrie
Cardiff University

Master in Optometrie

Cardiff, Verenigd Koninkrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28.200 / per year *

Op de campus

* voor overzeese gebieden voor thuis jaar twee, drie en vier: £9.250 / jaar één: £9.000

Invoering

We combineren vooruitstrevend onderwijs in de gezondheidszorg, hoogwaardige patiëntenzorg, onderzoek van wereldklasse en uitzonderlijke klinische en onderwijsfaciliteiten om je te inspireren een uitstekende optometrist te worden.

Tegenwoordig zijn optometristen zelfstandige zorgverleners die een directe rol spelen bij het verbeteren van het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen van patiënten. Optometristen werken in verschillende gezondheidszorgomgevingen, waaronder gemeenschaps-, ziekenhuis- en thuiszorgomgevingen. Ze werken met patiënten en het algemene publiek om problemen met de ogen en het visuele systeem te beoordelen, diagnosticeren, behandelen en beheren. Ze kunnen patiënten helpen door het voorschrijven van optische hulpmiddelen zoals brillen en contactlenzen, door het beheren van ooggezondheidsproblemen met inbegrip van therapeutische medicijn- of laserbehandelingen, evenals het geven van preventief, rehabilitatief en ander advies over oogzorg aan het publiek.

Oogzorg is een snel ontwikkelend vakgebied en geregistreerde optometristen kunnen ervoor kiezen om zich verder te bekwamen in een groeiend aantal klinische subspecialisaties. Veel van de huidige optometristen schrijven onafhankelijk van een arts geneesmiddelen voor bij oogproblemen en spelen een belangrijke rol in ooggezondheidszorgteams.

Ons programma stelt je in staat de kennis en vaardigheden te verwerven om je als optometrist te registreren bij de General Optical Council. Je leert om zelfverzekerd en zelfstandig een breed scala aan optische en medische oogproblemen te behandelen tijdens je kwalificatie. Je krijgt de unieke kans om te observeren en te werken in onze in-house specialistische oogklinieken onder leiding van ons hooggekwalificeerde multidisciplinaire oogzorgteam. Later, tijdens je programma, zul je meer verantwoordelijkheid nemen voor patiëntenzorg en je klinische vaardigheden aanscherpen tijdens je uitgebreide klinische stage georganiseerd door het College of Optometrists en in onze universiteitsklinieken.

In ons programma zijn mogelijkheden ingebouwd om geselecteerde hogere kwalificaties van het College of Optometrists te behalen, die je voorbereiden op groeiende rollen en toekomstige veranderingen in het optometrische beroep. Je legt een uitstekende basis voor verdere specialistische postdoctorale klinische of onderzoekscarrières en je bent goed voorbereid om uitdagingen op het gebied van een leven lang leren, leiderschap en professionele ontwikkeling aan te gaan, zodat je kunt gedijen in de moderne Britse optometrische praktijk.

Waarom deze cursus bestuderen

Dit programma biedt je de wetenschappelijke en klinische kennis om je als optometrist te registreren bij de General Optical Council.

Ingebedde hogere kwalificaties

In onze programma's zijn hogere beroepskwalificaties ingebouwd waarmee je je kunt specialiseren in een bepaald interessegebied.

96% Werkgelegenheid

96% van onze afgestudeerden had 15 maanden na hun opleiding een hooggekwalificeerde baan. (Onderzoek afgestudeerden 2020/21)

Optometrie faciliteit van £22 miljoen

Onze school is gehuisvest in een speciaal optometriegebouw van £22 miljoen met een ingebouwde oogkliniek.

Onderzoeksactieve medewerkers betrokken bij het ontwerpen en geven van cursussen

De meeste van onze docenten zijn praktiserende onderzoekers en in veel gevallen vooraanstaande experts op hun vakgebied.

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Chat with students

Vragen