Keystone logo
Cardiff University MPharm Pharmacy
Cardiff University

MPharm Pharmacy

Cardiff, Verenigd Koninkrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28.200 / per year *

Op de campus

* voor overzeese gebieden voor thuis jaar twee, drie en vier: £9.250 / jaar één: £9.000

Invoering

Ons MPharm programma is ontworpen om je uit te rusten met de kennis, vaardigheden en ervaring die je nodig hebt om een carrière als apotheker te beginnen. Onze school staat internationaal bekend om de uitstekende kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek.

De MPharm volgen aan de Universiteit van Cardiff betekent studeren aan een van de topscholen voor farmacie in het Verenigd Koninkrijk.

De apothekers van vandaag zijn niet alleen experts in het ontdekken en afleveren van geneesmiddelen, ze spelen ook een directe rol in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van patiënten. Velen schrijven nu onafhankelijk van een arts geneesmiddelen voor. We zijn er trots op dat we de apothekers van de toekomst opleiden en naarmate de rol van de apotheker verandert, verandert ook ons programma om deze opwindende ontwikkelingen te weerspiegelen.

Bovenal streven we ernaar dat onze afgestudeerden klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière en de vele mogelijkheden die op hen wachten.

Daarom slaagde 95% van onze studenten die in 2022 deelnamen aan het registratie-examen van de General Pharmaceutical Council's in de eerste keer, hoger dan het algemene landelijke gemiddelde van 82%. Al vele jaren is 100% van onze afgestudeerden die zich hebben aangemeld voor een pre-registratie apothekersopleiding succesvol in het bemachtigen van een opleidingsplaats.

Tijdens dit vierjarige, internationaal gerespecteerde programma leer je over de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en verken je hun chemische, fysisch-chemische, farmacologische en toxicologische eigenschappen. Je bestudeert ook het klinische gebruik van geneesmiddelen en de rol van de apotheker bij het verbeteren van de patiëntresultaten als onderdeel van interprofessionele gezondheidszorgteams.

Je leert over de onderliggende pathofysiologie van veel menselijke ziekten en hoe het gebruik van medicijnen ziekteprocessen kan stoppen, vertragen of omkeren.

Dit alles wordt je geleerd door ons team van wereldwijd toonaangevende academische medewerkers en apothekers met een uitgebreide expertise. In het meest recente Research Excellence Framework stonden we nationaal zelfs op de eerste plaats van de School of Pharmacy. Dit is een direct resultaat van de kwaliteit en het baanbrekende karakter van onze onderzoeksprojecten.

Je leert deels samen met studenten uit andere gezondheidszorgdisciplines als onderdeel van ons interprofessioneel onderwijs en je krijgt ook de kans om verschillende stages uit te voeren in zowel traditionele als rolopkomende omgevingen, waaronder openbare en ziekenhuisapotheken, huisartsenpraktijken en specialistische instellingen voor gezondheidszorg en sociale zorg. Zo doe je onschatbare ervaring op in de frontlinie van de gezondheidszorg.

Onze inzet om ons aan te passen aan de veranderende behoeften van het apothekersvak

Ons MPharm-programma wordt voortdurend herzien als onderdeel van onze voortdurende inzet om onze cursus te verbeteren om veranderingen in de apotheekpraktijk te weerspiegelen en ervoor te zorgen dat onze afgestudeerden de vaardigheden, kennis en ervaring hebben die ze nodig hebben om verder te gaan met de volgende stap in hun apothekerscarrière. Deze herziening wordt ondersteund door de standaarden voor apothekersopleidingen van onze regelgevende instantie, de General Pharmaceutical Council.

Waarom deze cursus bestuderen

Een hechte, Long-gevestigde school

Een lang gevestigde school met meer dan 100 jaar uitmuntend onderwijs en onderzoek.

Topschool voor uitmuntend onderzoek

We staan op de gedeelde eerste plaats van de School of Pharmacy in het Verenigd Koninkrijk voor de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek volgens het Research Excellence Framework.

Hoogste slagingspercentage voor preregistratie-examen

95% van onze studenten die in 2022 deelnamen aan het registratie-examen van de General Pharmaceutical Council slaagden voor het eerste examen, hoger dan het algemene landelijke gemiddelde van 82%.

Goede carrièrevooruitzichten

98,5% van onze afgestudeerden heeft 15 maanden na afronding van hun opleiding een hooggekwalificeerde baan en/of een vervolgstudie op masterniveau. (Afstudeerresultaten 2020/21)

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Chat with students

Vragen